Karja i já jí vařila a na základě (asi) zdejších rad, do ní, stejně jako do pórkový, přidávám kousek žervé/lučiny/paloučku a je to mnohem lepší než s těžkou smetanou
Jídlo a vaření
Mermaid Že jo, možná jsme to do cuketové dávaly něco na konci! Ale dětem to tak chutnalo. Asi jsem tam dávala i celer,mrkev, bramboru? kdysi jsem tu cuketovou taky zkousela, ale ta mi nějak obracela žaludek. Ta loňská by byla jistota:-D
Quiche z cukety, jednoduchý recept na prípravu, pečie sa 40 minút.

Karja bramboru dávám určitě a smetanu nebo žervé taky, podle toho, co doma mám.
Karja cuketovou delam s masovym vyvarem. A hodne ochucuju muskatovym oriskem. A do hotove potom treba kozi syr.
milacka yoada to moc pěkne. Já zkusím udělat cuketovou pizzu. Prostě těsto s cuketou a oblozit normálně jako pizzu.
Karja a máš aj konkrétny recept na pizzu?
Karja jo, to dělá brácha, tu pizzu na cuketovém těstě, ještě do těsta nastrouhá bramboru, je prý pak soudržnější.
Mám černý rybíz a přemýšlím, co s ním. Nemáte osvědčený recept na sirup nebo na zavařený rybíz na nějaký sladkokyselý/pikantní způsob s kořením?
Pinot Noir Já si říkám, že by mohla být mekkci a dobře se dětem jíst. Já mám pizzu takovou poměrně tvrdou, aby byla mekkci, musím dát více droždí a to zas nechutná tolik nám dospělým.
milacka Nemám, zatím jsem dělala jen ten cuketová bramborák na plech, tohle něco vygooglim.
euridike Já jsem tuhle přemýšlela, jak by vypadal sušený černý rybíz nemá s tím někdo zkušenost?
Likér původně v plánu nebyl, ale není důvod, proč to nezkusit, díky za tip. :)
Když jsem byla malá, tak babička černý rybíz sušila na slunci, buď na plechu na pečícím papíře, nebo na síťce napnuté v dřevěném rámu, uchovávala pak v zavařovacích sklenicích a v zimě z toho dělala čaj. Mně teď díky tomu vedru rybíz schne přímo na keři, i když hodně zalévám, proto ho chci rychle zpracovat.
Karjařekla bych, že na sušení má málo dužiny, jen slupku, vodu a semínka, takže po usušení vzniknou broky.
milacka môžem sa spýtať, z čoho je klobaňa?
letfenixa pšenica, sója, mletý jačmeň, ovsená múka, olej, mletá paprika, soľ, korenie.
Karja já dělám cuketovou s bramborou, mrkví a dávám sladký kari (a ještě líp ostrý kari, když je jen pro mě). Mixuju dohladka a nedávám smetanu ani žádný sýr. Mám ji ráda s chlebovýma krutonama.
žluťásekUž to vařím, mám tam všechno:-D
milacka ty to mas vzdycky tak nadherne
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my