Karja já dělám podivně knedlíčky s jahodami, u nás je to teda večeře, i když muž to moc nemusí (ale děti to milují). Akorát místo mouky dávám krupičku a házím to lžičkou rovnou do hrnce, kuličky jsou hezčí, ale pracnější. Nahoru rozmačkané jahody a trochu cukru. Šišky s mákem znám akorát bramborové, ty ale vůbec nedělám, protože nejlepší jsou se strouhankou a to už mi přijde moc (z hlediska výživy myslím)
Jídlo a vaření
Evaeva Jojo, tyhle falešné knedlíčky znam;-). No se strouhankou jsem to nikdy nechutnala. Já bramborové taky delávala, ale nějak mě nebaví na to myslet dopředu, taky ne po celý rok jsou na to vhodné rambory, takže tyhle tvarohové jsou ideální.
Pinot Noir Ano, mě právě vždycky vrtá hlavou, k čemu ta máslová je, že jsem to třeba ještě neobjevila. I jsem měla vloni spagetovou, ale taky mě nezaujala.
Nám se zase blíží naduroda rajčat, pokud se mi povede je správné otrhat (modří vědí) musím to nějak zpracovat, asi z toho nějak zavarim pyrré nebo udělám domácí kečup.
Karja nám to dělávala mamka, jinde jsem to taky asi neviděla. Osmažíš strouhanku na oleji, smícháš s cukrem a tím to posypeš, výživová hodnota nula![]()
Co se týče bramborového těsta, a ak máš pravdu, to tvarohové je jistější a rychlejší.
Evaeva Sisky z bramborovyho testa se strouhankou nam delavala vzdycky babicka. Uplnej zavan detstvi, k tomu bejvala kulajda. :-)
Evaeva U nás se strouhanka osmažila na másle místo oleje a jako dítě jsem to milovala a ujídala jen tu posypku. Máma tomu říkala papěnka.
Jimik Mně to chutná celé. Strouhanky jsem nikdy neměla dost![]()
Jimik Určitě na másle!! A máčelo se to do povidel. (teda máčelo, no ale jako máte k párkům hořčici, tak k tomuhle byly povidla prostě)
Karja Opravdu dobrý je sugo podle Apetitu. Stála jsem u toho loni snad pět hodin, ale vznikla fakt vynikající omáčka. (Maminka na to naštěstí pěstuje takový ty veliký rajčata)
Evaeva u nas se ta strouhanka prazila na panvi nasucho. a michala s cukrem a sypala na kynuty knedliky s merunkama![]()
Evaeva no, když si tohle jídlo dáš jednou za čas, tak na něm neni nic nezdravýho
Ounz jasně, ale dětem to ukazovat nebudu, protože těch věcí "jednou za čas" mají v jídelníčku tolik, že je z toho spíš skoro každý den ![]()
Marielle https://nebojmesazdravojest.sk/ako-vyrobit-domace-mandlove-mlieko-a-mandlovu-muku/
Pre lepšiu chuť sa môže pridať vanilkový cukor, med, ďatle....Sladké robím len občas, mne stačí sladkosť ovocia. Deti majú samozrejme radšej sladšie.
Ounz Já to ani nevnímám jako nezdravé, ale spíš takové "prázdné". Samozřejmě jsme to jako děti u babičky mívaly, ale já to vnukovi vařit nebudu :-).
999 jo, to je přesný popis, prázdné jídlo
třeba ty tvarohové knedlíčky mi přijdou dobré, jak je tam hodně tvarohu, jahody,... přitom je to pořád sladké jídlo, po kterém se můžou utlouct
999 Ja bych to teda rada uvarila, kdyby to byl ochotny snist. Ale treba budes mit normalne jedly vnouce ![]()
Evaeva Přesně, ty jahodové knedlíky mě taky napadly :-).
999 Zrovna před pár dny mi to přilétlo hlavou, co budeš vnoučeti vařit:-D
Mně ty šišky s tím mákem připadají v pohodě,dokonce to považuju za celkem plnohodnotnou večeři, tvaroh zdravej, mouka teda o ničem a mák je přece zdravej jako ne? U nás se sladí málo, ještě před měsícem to dcera nesladila, říkala tomu, že to je moc posolený a palí jí to (ehm, ta pětiletá). Samozřejmě na pohanku s vajíčkem a rajcetem to nemá no:-D:-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my