Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Karja
44483 příspěvků moje polička 31. července 2023 21:29

Ounz No to je taková klasika, snídaně-rohlíky s džemem, svačiny-sladké pečivo všeho druhu, oběd knedlíky, těstoviny...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2023 21:35

Karja kluci sladké jedí, ale po mně nechtějí jídla, která běžně nevařím já

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2023 21:37

continuity dáváš mnohem víc vajec, to zkusím. My máme palačinky ob týden a to druhé dítě je se sýrem fakt nejí (já teda taky ne), marmelády u nás mizí rychle

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2023 21:40

Ounz jo, já to pochopila a souhlasím. To zařazování spíš míň typů sladkého je hlavně kvůli dětem, protože celkem chápou, že palačinky byly včera a tudíž dnes nebudou, ale už nechápou, že teda nebudou ani lívanceVlastně mi jde jen o eliminaci případných scén a ječení 

Offline Kokoska
34680 příspěvků moje polička 31. července 2023 21:56

Karja na palacinky s nutelou k nam chodi manzelova vnoucata. Doma jedi fakt zdrave a rozmanite, jejich rodice to vedi, ze u nas ujizdeji na tehle prasarnicce, a jsou s tim v pohode.

Offline continuity
42746 příspěvků moje polička 31. července 2023 22:12

Evaevavejce jsou nutná zejména kvůli tomu, aby se to s tou celozrnnou moukou nerozpadlo. 

Starší to jí samotné, nebo s cekankovym sirupem ( což je dána vláknina) a mladší kupují kvalitní oříškové pomazánky. Když už teda. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2023 22:25

continuity ehm, kvalitní oříškovou pomazánku jsem koupila, když byla poptávka po nutele. Ale nikdo jí nejí, protože je docela hořkáMladší si do palačinek balí sýr, na závěr si dá třeba půlku s marmeládou, starší je má rád s marmeládou, to jsem ho teda naučila já.

Offline Tak Betty
6091 příspěvků moje polička 31. července 2023 22:28

Evaeva vnuk má rád palačinky s povidlama,  taky jsem ho to naucila já. 

Offline Marielle
příspěvků moje polička 31. července 2023 22:39

Aranel ...foukám <3 . Jsem vybavená tescoma škrabkou a jejich největším keramickým nožem! Snad to nějak dopadne . coralline Děkuji za skvělý návod. Určitě vyzkouším. 

Offline Marielle
příspěvků moje polička 31. července 2023 22:59

Karja Pinot Noir ano Hokaido je nejlepší! Ale s dětmi pěstujeme/kupujeme všechno, co se jím líbí, no a potom vaříme a ochutnáváme ... do příznání: špagetová byla lepší/zábavnější, i když nevypadala

Offline Marielle
příspěvků moje polička 31. července 2023 23:07

milacka děkuji! Určitě vyzkouším a těším se

Offline Karja
44483 příspěvků moje polička 31. července 2023 23:39

Kokoska Jo, však já proti tomu asi taky nic nemám, potřebovala jsem jen vymyslet nějaké jídlo jako příklad;-)

Offline Ounz
20486 příspěvků moje polička 01. srpna 2023 07:31

Evaeva to úplně chápu

Offline Myrtila
5278 příspěvků moje polička 01. srpna 2023 07:38

Evaeva U nás děláme palačinky v takové spíš proteinové variantě, na 1 vajíčko 100 ml mléka a 1 docela vrchovatou lžíci hladké mouky, do těsta zašlehám trochu rozpuštěného másla (pak už nedávám tuk na pánev, jen ji na začátku namastím kapkou oleje na ubrousku) a špetku soli. Pak i s marmeládou je to dost výživné jídlo. Syn to teda jí stejně nejradši suché sobě to mažu marmeládou a ořechovým máslem. Mně moc nechutnají sladká jídla, tohle je takový náš domácí kompromis. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 01. srpna 2023 09:29

Já mám palačinky ráda s řeckým jogurtem. Půlka děti si to občas taky dá. Jinak tedy marmeláda, nutella. Tady v BE se jedí palačinky s cukrem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2023 09:32

Myrtila kolik má tak jedno vajíčko objem? Já je totiž dělám z 850ml mléka a dvou vajec.

Offline Myrtila
5278 příspěvků moje polička 01. srpna 2023 10:18

Evaeva No, nevím přesně, tak do 50 ml bych si tipla (když má cca 50 g). Obvykle dělám ze 4 vajíček asi 6 palačinek, podle toho, jakou vezmu pánev. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2023 10:27

Myrtila to bych těch vajec potřebovala tak osmale budu jich dávat víc.

Offline continuity
42746 příspěvků moje polička 01. srpna 2023 10:30

Evaeva no tak stěžovala si si, že je moc sacharidové jídlo. Kdyz každý sní dvě vejce a 1/4 litru mléka, už se tím tolik trápit nemusíš, co si na to namatlaji. To bys jim asi normálně dovolila i krajíc chleba s máslem, ne?

Offline Aranel
6560 příspěvků moje polička 01. srpna 2023 10:31

Evaeva Ounz Ale bavíme se o bramborovejch šiškách, ne? Tak to není jenom mouka ale aspoń teda složitější sacharidy.