Ounz No to je taková klasika, snídaně-rohlíky s džemem, svačiny-sladké pečivo všeho druhu, oběd knedlíky, těstoviny...
Jídlo a vaření
Karja kluci sladké jedí, ale po mně nechtějí jídla, která běžně nevařím já![]()
continuity dáváš mnohem víc vajec, to zkusím. My máme palačinky ob týden a to druhé dítě je se sýrem fakt nejí (já teda taky ne), marmelády u nás mizí rychle![]()
Ounz jo, já to pochopila a souhlasím. To zařazování spíš míň typů sladkého je hlavně kvůli dětem, protože celkem chápou, že palačinky byly včera a tudíž dnes nebudou, ale už nechápou, že teda nebudou ani lívance
Vlastně mi jde jen o eliminaci případných scén a ječení
Karja na palacinky s nutelou k nam chodi manzelova vnoucata. Doma jedi fakt zdrave a rozmanite, jejich rodice to vedi, ze u nas ujizdeji na tehle prasarnicce, a jsou s tim v pohode.
Evaevavejce jsou nutná zejména kvůli tomu, aby se to s tou celozrnnou moukou nerozpadlo.
Starší to jí samotné, nebo s cekankovym sirupem ( což je dána vláknina) a mladší kupují kvalitní oříškové pomazánky. Když už teda.
continuity ehm, kvalitní oříškovou pomazánku jsem koupila, když byla poptávka po nutele. Ale nikdo jí nejí, protože je docela hořká
Mladší si do palačinek balí sýr, na závěr si dá třeba půlku s marmeládou, starší je má rád s marmeládou, to jsem ho teda naučila já.
Evaeva vnuk má rád palačinky s povidlama, taky jsem ho to naucila já.
Karja Pinot Noir ano Hokaido je nejlepší! Ale s dětmi pěstujeme/kupujeme všechno, co se jím líbí, no a potom vaříme a ochutnáváme ... do příznání: špagetová byla lepší/zábavnější, i když nevypadala
.
milacka děkuji! Určitě vyzkouším a těším se ![]()
Kokoska Jo, však já proti tomu asi taky nic nemám, potřebovala jsem jen vymyslet nějaké jídlo jako příklad;-)
Evaeva to úplně chápu
Evaeva U nás děláme palačinky v takové spíš proteinové variantě, na 1 vajíčko 100 ml mléka a 1 docela vrchovatou lžíci hladké mouky, do těsta zašlehám trochu rozpuštěného másla (pak už nedávám tuk na pánev, jen ji na začátku namastím kapkou oleje na ubrousku) a špetku soli. Pak i s marmeládou je to dost výživné jídlo. Syn to teda jí stejně nejradši suché
sobě to mažu marmeládou a ořechovým máslem. Mně moc nechutnají sladká jídla, tohle je takový náš domácí kompromis.
Já mám palačinky ráda s řeckým jogurtem. Půlka děti si to občas taky dá. Jinak tedy marmeláda, nutella. Tady v BE se jedí palačinky s cukrem.
Myrtila kolik má tak jedno vajíčko objem? Já je totiž dělám z 850ml mléka a dvou vajec.
Evaeva No, nevím přesně, tak do 50 ml bych si tipla (když má cca 50 g). Obvykle dělám ze 4 vajíček asi 6 palačinek, podle toho, jakou vezmu pánev.
Myrtila to bych těch vajec potřebovala tak osm
ale budu jich dávat víc.
Evaeva no tak stěžovala si si, že je moc sacharidové jídlo.
Kdyz každý sní dvě vejce a 1/4 litru mléka, už se tím tolik trápit nemusíš, co si na to namatlaji. To bys jim asi normálně dovolila i krajíc chleba s máslem, ne?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my