Kokoska Zrovna dneska jsme nad ním s dcerou stály a ona se mě ptala, jestli si myslím, že bude rád jíst. Já v to teda pevně doufám, protože by to bylo první dítě v rodině, které nemá dobrý vztah k jídlu. Ale stát se může samozřejmě cokoliv.
Jídlo a vaření
Karja Já psala o šiškách se smaženou strouhankou. Jinak se na vaření pro vnuka moc těším :-).
Karja to tvarohové těsto je z hlediska výživy dobré podle mě. A mák není nic proti ničemu.
Evaeva strouhanka se ale hodí i k tvarohovým nokům bych řekla, mám okoukaný nepatrný vylepšení, že ty noky po uvaření v na másle opražené strouhance s cukrem celý vyválím a teprve takhle vylepšený je posadím do nějaké té ovocné omáčky/žahouru, je to takový roztomilý vizuálně, jak kroketky :)
999 dodnes nechapu, jak se osmnactimesicni dite muze rozhodnout, ze se stane vegetarianem. Semtam teda neco trochu ochutna, ale priste uz to zas nechce... fakt desny. Jeste ze ji ovoce a zeleninu, tu teda jen syrovou.
Karoleena jo, to zní dobře!
999Jasný, to jsem si právě říkala, že to nebude asi palačinka s nutelou;-).
999 no, jako pokud to někdo miluje a pak to vyrovná třeba tvarohem k svačině a tak, tak proč ne. Mus to samozřejmě není, ale taková tragedie, aby se to muselo vypichovat, taky ne.
Karja jak jako mouka o ničem? Pokud nejsi celiak, tak i sacharidy jsou potřeba, na mouce není nic špatnýho. Co se to tu zas rozmohlo..
OunzNo jakože mouka je v každém jídle, skoro;-). Já s eteda snažím, aby nejedly děti pořád jídla kde je mouka, ale třeba je to zbytečný:-D
999 no, ale tak to píšu, není nutný to jíst, ale ani dělat z toho kdoví jaký zlo.
Karja já samozřejmě nevim, do čejo všeho ji sypeš, ale všude určitě neni..
Karja podle mě je problém, když je několikrát denně jídlo, kde je pšenice. Já se snažím jíst, aby tam byla i jiná obilovina, když už to musí být.
Karja Ounz continuityTak nějak se zdravým rozumem, ne? Dobrej chleba dítěti ráda dám, ale místo jíšky mu do polévky radši rozmačkám zeleninu. ![]()
Ounz v tom máš pravdu. Já se snažím ty sladká hlavní jídla úplně nezařazovat. Sice je to jistota úspěchu, ale už takhle pořád slyším palačinky, palačinky (pravda, jedno dítě je jí se sýrem), tak nepotřebuju prozrazovat další
A když už tak nějaké výživnější. Kor když si vezmu, kolik sladkého snědí mimo ta hlavní jídla, nedostatkem sacharidů určitě netrpí.
Evaevatak zrovna s těma palacinkama nevím. Já tam dám na cca 12 kusu 4 vejce, 3/4 litru mléka + teda tu mouku napůl se žitnou celozrnnou. Zas taková sacharidová katastrofa mi to nepřijde.
Evaeva Jo přesně tak, myslím, že sladka jídla jsou u běžne se stravujících děti nadbytečná, nejedlíci samozřejmě, ať si dají, hlavně když aspoň ňeco jí;-). Naši i tchyne se hrozně diví, že holky nejí sladkou rýži, ovocné knedlíky, ale já to prostě nevařila, takže to nikdy moc neznaly a vlastně mi nevadí, že to nemají rády.
Ounz No sypu ji tam, kam patří. Ale takový ten oblíbeny dětský jídelníček obsahuje mouku dost
Evaeva no ale o tom to je, děláš palačinky a už neuděláš ty šišky, ale to neznamená, že to jídlo jako takový je néjak extra nezdravý. Zařazený s rozumem v cajku a když preferuješ jiný a tohle si nedáš, taky v cajku. Nic víc jsem říct nechtěla.
Karja já se přiznám, že oblíbený dětský jídelnícěk moc neznám, mojí kamarádky dcera jí skoro nic a ta je tedy ráda, když něco sní ať už je to cokoli..
jinak myslim, že děti potřebujou sacharidů dost, samozřejmě vyvážená strava se zeleninou je ideál ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my