Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Karja
44516 příspěvků moje polička 22. června 2024 21:51

Sweet PotatoDělala jsem podle maskrtnice. Achutnalo mi to, asi tak budu dělat všechny ovocné buchty, je to razdva;-). Drobenka se mi nějak ztratila:D

Offline Sweet Potato
40170 příspěvků moje polička 22. června 2024 22:13

Karja Jogurtové těsto, ovoce a drobenka? To taky dělám, kdysi tu Dadoo dala recept.

Offline Karja
44516 příspěvků moje polička 22. června 2024 22:17

Sweet Potato Jj, přesně tak;-)

Offline Marielle
příspěvků moje polička 22. června 2024 23:34

Dotaz zcela mimo, omlouvám se. Chtěla jsem se zeptat na Varný robot Catler TC 9010 za 15 000,- Kč. Pro velmi zaneprázdněnou Maminku (rozvoz děti do školek/ na kroužky/ i rehabilitace/logopedie + domácí cvičení/. Má to cenu? Pomůže ji to? Máte lepší/dražší tip?

Offline Sweet Potato
40170 příspěvků moje polička 23. června 2024 08:56

Marielle Mám už dva roky o hodnědražší Thermomix (zdravím Lama_z_Lana ). Nikdy se ho asi nenaučím využívat ma 100% - tj třeba dole vařit polévku, nad ní v páře maso, brambory... Tenhle tvůj asi funguje podobně, když se s ním opravdu skamarádí, pomoc veliká.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 23. června 2024 09:56

Sweet PotatoJoo, já na něj nedám dopustit, můj milášek konečně sem upgradovala na TM6, tak se těším na všechny nový funkce

Mariellekoukala jsem na ten catler, je to hodně podobný, ale funkce celkem osekaný, recepty taky. Můžu mluvit taky jen o zkušenosti s TM (tam je teda cena víc jak dvojnásobek, ale třeba na bazaru se i ten nový typ dá sehnat kolem 20k). Úspora času to je taky taky, ale víc v tom vidím úsporu svoji mentální kapacity. Ale mě to vaření fakt strašně nebaví.  A taky tím, že se všechno děje v jednom hrnci a člověk nepotřebuje x dalších robotů, ušetří nějaký čas a energii na úklid (hrnec se dá do myčky, to předpokládám půjde i u toho catleru). Člověk u toho nemusí většinu času stát, já v průběhu vaření dojdu klidně na nákup nebo cokoliv jinýho potřebuju dělat, vím že se nic nespálí, nic nikam nepretece a tak. Když člověk dodržuje postup a gramáže, všechno se povede. Já v tom dělám fakt skoro vše, od toho víceúrovňovýho vaření po jednoduchý přílohy. Marielle 

Offline Aranel
6569 příspěvků moje polička 23. června 2024 20:17

Karja Sweet Potato Pekla jsem jogurtovej s jahodama zrovna dneska! Drobenku ze skořicového cukru.

Offline Karja
44516 příspěvků moje polička 23. června 2024 21:30

Aranel Jojo, nejhorší je, že já si ten svuj koláč i sama sežrala. Sambo a kámoš měli jeden kousek, asi z 20...dneska langoše, no dobrý no:D

Offline Pinot Noir
29808 příspěvků moje polička 23. června 2024 21:35

Karja já už právě přestala tolik péct, zjistila jsem, že to vždycky sežeru skoro celé sama.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. června 2024 21:44

Pinot Noir je to mor

Offline Marielle
příspěvků moje polička 23. června 2024 22:15

Sweet Potato Lama_z_Lana děkuji za reakci. O TM jsem taky uvažovala, ještě to prostuduji a uvidím. 

Offline letfenixa
10846 příspěvků moje polička 28. června 2024 11:01

Prosím, poraďte mi, čo pre nášho pacienta po operácii mandlí?

Kaše, pudingy, jogurty, presnidavky, to je jasné. Čo ešte? Knedla s omáčkou mi napadla. Nesmie byť nič 'ostré '. 

Offline Mini
příspěvků moje polička 01. července 2024 20:50

Diky za tip na Starbucks egg bites 0zero7 ?

uz jsem je delala nekolikrat a vzdy dobry, ikdyz uz to tam hazim od oka a na pekacek, zadne muffiny :) nicmene dnes jsem pridala u tu vodni lazen a je to velky rozdil v konzistenci 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. července 2024 00:08

letfenixa napadol mi cuketovy privarok s vajickom, lebo som ho dnes jedla :D Ale moje deti by to nezjedli, neviem ako Lukasko. Ak ma rad privarky, tak by som do toho nakrajala vajicko, kludne aj zemiak trocha rozvareny. No nieco na sposob prikrmov :) 

Offline letfenixa
10846 příspěvků moje polička 02. července 2024 05:14

Mrakoplas musí to mať rozmixovane, chcel paradajkovu omáčku, som mu do nej fasirku rozmixovala. Dnes bude sviečkova. Včera povedal, že už si na to mixovane aj zvykol

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. července 2024 07:40

letfenixa myslela som to tak, ze mu to do privarku rozpucis. Dokedy musi jest mixovane? A hlavne, ze mu chuti

Offline letfenixa
10846 příspěvků moje polička 02. července 2024 11:00

Mrakoplas vajíčko by nedal, potvora. Teraz vo štvrtok ideme na kontrolu a myslím, že ešte ďalší týždeň bude mixovany. Teraz mám preňho svieckovu s knedlikom. A pečiem mu bublaniny.

Offline RoSa
10118 příspěvků moje polička 02. července 2024 11:14

máte oblíbený recept na chilli con carne?

edit: tak už to mám hotový, dělala jsem to cca takhle

Offline Myrtila
5292 příspěvků moje polička 02. července 2024 11:53

Sešlo se mi tu pár citronů a nějaké mléčné výrobky, nemáte prosím někdo jedoduchý recept na nějakou citronovo-tvarohovou buchtu nebo koláč? Napadl mě nějaký cheescake, ale nikdy jsem žádný nedělala, tak abych si nenaběhla nějakým zbytečně komplikovaným. Ale může to být i něco jiného. 

Offline Aranel
6569 příspěvků moje polička 02. července 2024 12:13

Myrtila Citronový chlebíček (v receptu je jogurt, ale určitě tam nějak dostaneš i tvaroh)