999
No, to mě přesně napadlo!
Jídlo a vaření
Karja Tak nakonec puberta (včera velice vydařená, znuděná tvář, nemám zájem, nemluvim, vyjadřuji se kníkáním a pláčem) okukovala od svého chleba s máslem, jak nám chutná, nakonec zbodla nejen vařené hovězí žebro, ale i ty gratinované řapíky, vylízala pekáček dočista dočista. Ono to ale fakt bylo moc dobré.
Teď mám rozečtené asi tři francouzské kuchařky a životopis Julie Child a tam je spousta zvláštní nebo pro nás zvláštně upravené zeleniny - vodnice, tuřín, černý kořen, dušený hlávkový salát...
No a naštěstí na tyhle experimenty mám M., který to aspoň ochutná. A děti, pokud se nějaké vyskytnou, mají vždycky na výběr, stejně jako já malá - nechceš co je vařeného? ok, chleba s máslem, sýrem, šunkou máme vždycky.
999 to je velká dobrota
a tím, jak si to asemblují sami, to děti víc baví
andulka01 No, tak to se potom určitě poděl ať na jaře zasejeme;-)
andulka01 dušený hlávkový salát neni pro mě žádná novinka, jednou mi zbyl lehce unavenej ledovej salát a bylo z toho výborný dušený zelí ![]()
RoSa to musím vyzkoušet, nějaký tip?
V mém oblíbeném filmu ho připravují vcelku, blanšírovaný a pak dušený, s telecí pečení. Musím to prozkoumat.
Karja Rilletes jde dobře mrazit. Vařím ho více, něco rozdám, něco něchám v lednici, kde to vydrží 3 týdny, když je to dobře zalité tukem a zbytek dávám do mraznicky. Rozmražuji při pokojové teplotě nebo v lednici, když na to nespěchám.
andulka01 Hlávkový salát ala dušený špenát jsem jednou měla, byl to nějaký středověký recept.
Víte jak smrdí spálené fazole? Tak to nezkoušejte, je to jako byste v kuchyni měli popelník plný vajglů
Já blbka šla "jen na chvíli" na zahradu, vyplela záhon, zametla dvorek, vyčistila odtokový kanál... A nejspíš i zničený litinový hrnec, bych se fakt kopla.
andulka01 to síce neviem, ako smrdí, ale tlapkam.
Mne vybuchol iba tlakový hrniec s hrachom a malovali sme.
andulka01 zkus hodně jaru, vody na 4cm a nejvyssi teplotu na plotne a nechat par minut varit, nekdy to pomuze, pokud pripalenina neni brutalni.
Adina Děkuji za radu, vyzkouším, zatím provařuji s octem, ale asi to brutální je. Ten hrnec nebyl moc drahý, ale je to dárek od samba, tak je mi to fakt líto.
andulka01 Mně se kdysi toto stalo s čočkou, hodně jsem stála o to, ten hrnec zachránit, takže jsem to asi 4 dny odmáčela ve vodě s jarem a vždycky to trochu oddrbala drátěnkou (byl nerezový). Postupně se mi to povedlo vyčistit úplně.
andulka01i soda hodně pripáleniny uvolní. Trochu vody a nechat stát
Myrtila tohle je litinový se smaltem
ale zkusím všechno, děkuji za rady
Myrtila tohle je litinový se smaltem
ale zkusím všechno, děkuji za rady
andulka01 Tchýně davala do hrnce trochu vody, jedlou sodu a chvili vše nechala povařit. Po vystydnutí se připálenina uvonila. Jen pozor, při varu to pění a utíká z hrnce.
andulka01 potvrzuju povařit s jedlou sodou.
Dnes jsem měla večeři jak od babičky - bramborové placky s mákem. Asi po sto letech. Vařil muž
.
Dnes jsem snídala tento lehký ( co se konzistence týče, kalorie neřeším :) letní dezert Karolína Four
Jen jsem si udělala pouze náplň bez korpusu A odtučněné věci nejím, takže tvaroh tučný :) Maliny čerstvé navrch
Mini to vyzerá výborne
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my