Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. července 2024 15:46

Garfie víc bílkovin a míň sacharidů bych řekla

Offline MP Marge
6837 příspěvků moje polička 04. července 2024 16:00

Garfie Pinot Noir Jo tak, mate pravdu, damy, onlouvam se! Nevsimla jsem si kde to kureci ma byt - to je z toho, kdyz neco komentuju predtim, nez dopiju kafe

O pizze s kurecim primo v teste jsem v zivote neslysela, takze nemam nazor. Ale ochutnala bych, to zase jo!

Offline 0zero7
11778 příspěvků moje polička 04. července 2024 17:41

Garfie no to asi je? Ja nevim. Kazdopadne je v tom jen kureci nadro, cottage, parmezan a vejce (jedno na skoro kg masa, ptz davam ten cottage) zas tak moc jiny od nejakyho karbenatku to asi neni. Jen je to proste divny.

Davaj lilek! To zni dobre. Nejaky osvedceny recept mas?

Offline 0zero7
11778 příspěvků moje polička 04. července 2024 17:43
Reakce na Evaeva:

Garfie víc bílkovin a míň sacharidů bych řekla

​hlavne vic tech bilkovin, ty sachry nazenu jinde haha. Je na tom fajn ze je to neutralni a nahodu dam hlavne nejakou zeleninu a uz moc zadny maso, taky se mi nechce tlacit porad steaky a kureci. Klasickou pizzu jim taky, nejlip neapolitanskou, tu maj nejlepsi ve meste kousek ode me. Mnam. 

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 05. července 2024 01:30

brrr 0zero7 Aha, vlastně jen taková placka? Tak to pak jo.

Lilek - Nasu no agebitashi

4-5 Nasu (lilek)

For Sauce 

4 tbsp soy sauce

1 tbsp sugar 

4 tbsp mirin

1-2 tbsp vinegar 

Garlic 

Ginger

Fine green onion 

1.⁠ ⁠Cut Nasu into bite size pieces and fry with oil until cooked. (olive oil is not recommended)

2.⁠ ⁠⁠Mix the ingredients for sauce.

3.⁠ ⁠⁠Put Nasu into the sauce and wait for 30 minutes.

Je to úplně jednoduchý a každýmu, kromě mojí ségry , to chutná. Recept je na dlouhé japonské lilky, na české tlusťochy používám tohle množství omáčky tak na dva. Zázvorem ani cibulkou nešetřím, česneku tak dva, tři stroužky, podle chuti, všechno nakrájet na drobno, ale nedrtit. 

Offline andulka01
12793 příspěvků moje polička 06. července 2024 18:07

Mám úrodu mangoldu, co jsme nestihli sníst mladý. Přemýšlela jsem, co s těmi nádherně barevnými řapíky, chtěla jsem nakládat jako řepu, ale ukázalo se, že fungují v podstatě stejně jako chřest. Takže je sežereme gratinované. Miluju, když si něco vypěstuju.

Offline Karja
44516 příspěvků moje polička 07. července 2024 16:55

andulka01Super, to mě nikdy nenapadlo. Já je dávala slepicím, tchýně to dávala normálně vždy k tomu spenatu, prostě to zpracovávala celé, ale to mi moc nechutnalo . Teď máme nějaký vysoký špenát, prý trhací, ale nevím, vařila jsem z toho radši jen pro sebe. Spíš mi připadá že jim nějakou kytku;-)

Offline Karja
44516 příspěvků moje polička 07. července 2024 16:57

Pinot Noir Jak dlouho ti vydrží to kachní rilletes v lednici? 

Mám kachnu a nevím co s ní, na jednu pečenou jsme totiž zrovna byli pozváni, takže...hledám hledám a zatím jsem našla jen třeba recept na roládu, to by asi holkám nechutnalo,takže nevím:D

Offline Pinot Noir
29808 příspěvků moje polička 07. července 2024 17:12

Karja kachní nedělám, ale to je asi jedno. Nechám si vždycky skleničku na rychlou spotřebu a zbytek skleniček pro jistotu zavařím. Takže moc neporadím.

Offline Karja
44516 příspěvků moje polička 07. července 2024 17:29

Pinot Noir Aha, tak z čeho to teda děláváš? Zavařování masa se bojím, že jak dělám všechno HRC frc, tak bych to neměla úplně čisté nebo tak

Offline Pinot Noir
29808 příspěvků moje polička 07. července 2024 17:40

Karja tak já to vroucí naplním do sklenic, zavřu a dám do vody a ještě znovu zavařím. Tam není žádný krok, kdy by se něco nějak komtaminovalo. Oproti tomu dát to do sklenic a do ledničky je tam ještě jedno povaření navíc. 

Dělala jsem to vždycky z vepřového, nebo z nějakého mixu vepřového + třeba krůtí nebo hovězí. 

Offline 999
19734 příspěvků moje polička 07. července 2024 17:43

Karja Já miluju tuhle úpravu, je to trochu crcačka, ale zase by to holky mohlo bavit jíst :-). Každej dostane palačinky, ostatní je uprostřed stolu a každej si to plní podle sebe :-).

Offline andulka01
12793 příspěvků moje polička 07. července 2024 18:28

Karja Vařící plním do skleniček (musí tam být hodně tuku, horní část úplně přikrytá tukem), v lednici určitě tři týdny i víc.

Mangold má ty stonky tak krásný, zasela jsem barevnou směs, to je jak sklidit šperkovnici A je mi jasný, že přítomná "puberta" si řapíky, byť s parmazámnem, rozhodně nedá. Chřest jí, ale tohle je příliš divný na ni.
No a zcela klasicky, ze dvou mís listí jsou tři porce "špenátu", tak akorát na zítra ke králíkovi.

Offline Karja
44516 příspěvků moje polička 07. července 2024 21:36

andulka01No dětem bych to vůbec neměla za zle, to fakt nebude jíst 9/10 možná i víc:D. Horší je, že tyhlety manýry mají kolikrát i dospělí, hlavně chlapy:D.

Na tu barevnou směs se podívám, my měli klasický ten jarní, brzo šel do květu, nějaký letní by se taky hodil. Ještě máme kapusty, ale to děti taky nebudou jíst, což o prázdninách o pro sebe jídla nevarim, to musí jíst všichni!

Offline Karja
44516 příspěvků moje polička 07. července 2024 21:37

999

Neni tam odkaz, ale asi vím co myslíš;-). No představ si, že u nás neji jedno dítě palačinky, to co jí jinak všechno, asi moc obyč:D

Offline 999
19734 příspěvků moje polička 07. července 2024 22:04

Karja Tak to je vtipný, děti, který nejí

palačinky :-). Tady je odkaz: https://forbes.cz/hostina-po-cinsku-trhana-kachna-se-sezamovymi-palacinkami-v-rychle-i-slow-food-verzi/

Offline Pinot Noir
29808 příspěvků moje polička 07. července 2024 22:09

Karja naše děti taky nejí palačinky 999

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. července 2024 22:32

Naše děti by jedli jen palačinky ale pouze s marmeládou nebo sýrem 

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 08. července 2024 08:28

Karja Moc obyč...Jste si je asi rozmazlili pohankou!! 

999 Takhle děláme vietnamské závitky v rýžovém papíru, naučila mě to kamarádka Thajka, super rychlé a zábavné (až na to krájení teda, ale to dělá muž). 

Offline 999
19734 příspěvků moje polička 08. července 2024 08:37

Garfie S rýžovym papírem je to určitě menší crcačka, tak to udělám příště :-).