Ounz já to plánuju, že by si to udělali rodiče, já jim jen seženu suroviny a poradím
. Ale až bude chladněji a budou to moct mít ve sklepě. Já si včera koupila 400g krabičku a na posezení ji sežrala
.
Jídlo a vaření
Ty ještě pojedeš pro nakladačky a budeš zavařovat:-D
Tabea je to moc dobrý! A teda přijde mi to domaci skoro lepší, pokud to člověk nekoupi vysloveně v korean food.
Karja tyjo to vůbec nevím, kde bych tady koupila nakládačky. Nikdy jsem je tu v obchodě neviděla. To bych byla v práci za dobrýho exota.
Už na mě kdysi podezřívavě koukali, když jsem dělala třešňovou marmeládu. Kolegyně pak říkala, že marmeladu vlastně jedí jen k vlastnoručně udělaným croissantům (z koupenýho těsta)) ![]()
Tabea Já jsem myslela, že marmeláda se jí napříč evropou a s. amerikou teda.....
Tabea jj ty sou super, závidim! Ja jsem si ted ješte oblíbila ty jejich knedlíčky - gyoza a pak korejský polívky, inspirovala jsem se na insta, že se dají vytunit přidanou zeleninou, houbama a třeba tofu (nebo i maso) a dost na tom ujíždim :)
Karja to jo. Ona je teda Turkyně, tak tam nevím. Spíš mám pocit, že moje kolegyně vaření/pečení moc nedají. A zavařování ani omylem. Jedna teda dělá nějaký ovocný octy, že rozmixuje ovoce a smíchá ho s octem.
Ounzten jeden korejského pytlík jsem si na test koupila. Byly tam tři pytlíčky. Rýžový nudle, omáčka a houby&zelenina. Blbě jsem to přečetla (vůbec) a trochu to zmatlala, ale stejně to bylo dobrý. Přidat ještě pak choi mě napadlo, ale už jsem měla půlku snedenou a byla líná.
Ale nedavno jsem si v korejský restauraci koupila polívku s kimči a tofu.
Kimchi jjigae
Tabea jj, ja to miluju a bibimbap!
Karja Pinot Noir tak dobry :) ja mam kruti taky radsi, ale syn ho vubec neji, tak ho moc nedelam.
Ounz bibimbap taky ![]()
Az pojedeš místo do Berlína do Bavorska, tak půjdeme na jídlo. ![]()
Lamicka a on to pozná? Sambo třeba nejí krůtí stehení, ale prsa si myslim nepozná, když to má na talíři
Karja Pozná. Taky má hlavu pořád strčenou v lednici, co by si dal jako dobrého, takže má přehled o zásobách.
i se mnou dost vaří, což je fajn.
Tabea ok ![]()
Ounz rice cake už jsi zkoušela?

Tabea ty ještě ne! A moc hezkej talíř!
V Rossmann teď mají za 149,- Kč otočný stojan na zdobení dortu
Mini Jé, děkuju za tip! Po nějakém jsem zrovna koukala a Rossmann by mě nenapadnul.
Mini jee diky. Už jsem to tam jednou viděla a než jsem si to rozmyslela, bylo to pryč.. tohle asi taky nestihnu, ale zas nůžu doufat, že se ještě objeví :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my