Marielle jak velkému? Na dopolední svačinu dávám stejně jako Karja pečivo s máslem/žervé a šunkou, ve velkých vedrech spíš se suchým salámem (Herkules). Kluci rádi Biosaury, ale je to pytel vzduchu, zabírají dost místa. Sušenky bez náplně, jablko, okurku ...
Jídlo a vaření
Já do horka dávám nejčastěji tousty, případně nějaké třeba placky, lívance, palačinky. Fajn je pizza nebo nějaký slaný zavin, pizza šneci atd, ale v tomhle horku odmítám zapínat troubu.
Ovozely nedávám žádné vodové jako meloun nebo okurka, vždycky se to hnusně rozplizne. (A Karolína four k tomu loni dělala osvětu, že to po pár hodinách je z hlediska bakterií už nebezpečný).
Bezva do horka je babybel, ta vrstva vosku ho chrání. Syn ho miluje, kupuju mu to občas do školy nebo na výlet.
žluťásek babybel miluje mladší, vždycky ho tak požitkářsky pomalu rozbaluje. Tomu ještě dávám vajíčko na tvrdo. Jinak klasika, šunka, sýr do rohlíku nebo chleba, nějaká zelenina nebo ovoce. I v horku.
žluťásek Jako nad tím obalem babybellu jsem několikrát přemýšlela, k čemu to jako je:-D. Aha!
Marielle Zapečený toust se sušenou šunkou a sýrem.
Karja vždycky když to rozbaluje, tak vidím tu ekologickou katastrofu, navíc je to drahý. Ale on je fakt požitkář, miluje to vybalování. A to mně ještě jednu dobu nutil to dávat do obalu od takové té dlouhé zatočené žvýkačky
On si takhle užívá i lentilky třeba. Vyskládá si pět lentilek na skříňku pod televizí, dívá se na pohádku a uzobává. Bohužel si takhle chce užívat všechna jídla a na to není čas, vyžaduje totiž naší přítomnost.
Aranel Karja To Sugo dělám a zkrátila jsem si ten proces. Jen všechno nakrájím na větší kousky cca velikosti rozčtvrcená rajčata /neloupu je/. Hodím všechny ingerdience do velkého litinového pekáče včetně bylinek, akorát cibuli pokládám úplně nahoru, aby se opekla a dám všechno na 200-220st do trouby a peču. Až se odpaří voda, aby to nebylo moc řídké, rozmixuju ponorným mixérem a plním do sklenic.
notna a co ta slupka rajčatová, ta ti tam nevadí, nepasíruješ?
Karja Ta se rozmixuje. Ono to sugo není úplně hladké jako třeba rajčatový protlak.
notna Velkej litinovej pekáč potvrzuju, a ta uvedená dávka se do něj vešla taktak!
Zmíněnejch mnoho hodin právě trvalo, než se z toho něco odpaří... ale zas už to nevyžaduje asistenci. A ten výsledek je prostě vynikající.
Karja já vlastně nevím, jaký máš rajčata, nejlepší jsou na to San Marzano, ale ty už stejně asi vidíš jen rudou záplavu ![]()
Bolognese
z belugy, fajnotka, ktorú som ešte doladila podľa môjho vkusu.
milacka To je tak krásný!
Brutální_Nikita
ďakujem
Normalne railjetem nejezdim, ale dnes jsem jela s kolegou a dala jsem si tam telecí s čočkovým salátem a to bylo tak strašně dobrý. Možná to přehodnotim, hlavně u cest v čase oběda, ač nemají kupecka.
milackaParáda. Já miluju černou čočku.
Kanjá taky a vyhovuje mi i jako příloha, ale většinou se mi nechce crcat s jednou porci.
Kan continuity toto mi zjedli aj chlapi, akurát som pri nich pritvrdila s koreninami. Aby ich huba pálila![]()
milackamě to nesmí děti, mají čočku rádi, ale s vajíčkem než salát.
milacka mňam ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my