Karja Já nevím, říkam si, že ji nahradí ten pórek. A vývar dělám téměř jenom hovězí. Jo a moc dobré je tam přidat i rajče.
Jídlo a vaření
Karja dycky dávám bobek, nové koření a pepř v kuličkách, ze zelených co je po ruce, rozmarýn, tymián a oregano. Nedávám libeček, moc ten vývar zbrčální. Cibuli dávám vždycky, do základu trochu zkramelizovat, pórek kdyź mám, natě taky. Hořký vývar jsem ještě asi neměla.
andulka01 ptala si se na tu mikrovlnku.
Péct můžeš jako běžně, u toho crispu si to vyzkoušej na nějaké kravíně - třeba i na plátky nakrájené, okořeněné a naolejovane brambory nebo třeba plněné šampiony. Tam je akorát prekerka, že toho vznikne málo, ale pro pár lidí 4-6 zapékám ráda - třeba dělám na crispu hodně lososa.
Princip je, že ty mě pohltí ten speciální talíř - takže je fakt horký a zároveň to peče gril zhora.
Karja u nás šla králičí hlava vždycky psovi, babička říkala, že polivka z něj je sladká. Tak možná sladkej králík a sladká cibule není to pravý ořechový. Já možná někdy polívku z králíka dělala, ale už si nic nepamatuju. Kupuju ho minimálně, protože ty dva nezvedenci se vofrňujou a abych to jedla x dní v kuse nemám morál.
Nový koření dávám, sladký mi nikdy nepřišlo. Jako "sladký koření" bych viděla skořici, badyan, anýz.
Karja Já cibuli dávám vždycky, i se slupkou. A do slepičí dokonce jen cibuli, celý pepř a zelené natě :-).
Nové koření se dává i do sladkého pečení, v hot cross buns je a v perníku bývá taky, někdy i pepř. Ono se to prolíná.
Tak už i na mě došlo...zavařuju rajčata. A přemýšlím o petrzekovem pestu, ale nevím, jak ho uchovat na delší dobu? Dám tam normálně petrzel, oříšky, česnek, olej,parmazán, ale nechce se mi to mítjen třeba 14 dní v lednici...
Karja Asi by to šlo zmrazit?
Karjaurčitě můžeš zamrazit, bazalkové mrazim běžně
Myslím , že zamrazit je šetrnější způsob uchování.
Ty jo, tak už vařím ten kečup. Nemám ze sebe vůbec radost ale!
AA co ten recept od Pinot Noir (děkuji, už provedeno třikrát s úspěchem)
Nebo jen dát rozkrajena rajčata upéct a pak zavařit? Já je ještě pasiruju, ale to dělám kvůli bezzbytkové dietě.
Aranel já taky zavařuju rajčata jen tak nakrájená
Pinot Noir Mha To jsem taky dělala ta rajčata zavřená. I se semínkama to děláte?
Nebo jakej recept od Pinot?
Kečup mam nějaký recept z netu;-)
Ty jo jako ale můžu to klidně ještě všechno tak pětkrát zopakovat, kolik toho je:D
Karja Se semínkama, se šlupkama, bubáky vyndám jen ty největší.
Karja Sugo je tohle: Apetit online
Trvá to dlouho, ale zas v zimě to jen kydneš ze sklenice na špagety a jedeš.
co chlapečkovi do batůžku k svačině/ obědu (v tom vedru!) na celodenní výlet (vlak/výšlap/les, dovádění/sestup k řece, koupání/vlak domů). Co je ok a co určitě ne.
Marielle já i v tomto vedru dávám normálně rohlík se šunkou. Namažu žervé, to se nerozteče tolik jako máslo. Pak třeba mrkev, jablko, něco co neláká tolik vosy, suchá sušenka, müsli bez čokolády, buchta.... Taky jsem občas přemýšlela nad tím salámem, v tom horku, ale myslím, že když si to nevezme v 8 a nesní v 6, tak je to OK. Nosila jsem to takto na koupáku, výlety a vždycky v pohodě. Ale jestli se toho bojíš, klidně mu dej suché pečivo, když to doplní ovocem a zeleninou proč ne. Když jsem chtěla svačinou suplovat oběd nějak líp, tak jsem dělala cuketovou placku, ale děti jsou na to zvyklé a jí to;-) A nebo klasika, řízek:-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my