notnajá bych ji koupila nějakou jinou. Ty keramicke docela jdou a Woll jsou drahé, ale dobré.
Jídlo a vaření
continuity Mám i jiné pánve, ale s tou nerez se to chci naučit, tak to občas zkouším.
notna neni treba to nechavat odmocit nekolik hodin. Staci na tu panev nalit trochu vody a privest k varu, vsechno pripalene snadno pusti.
Ja mam doma uz jen nerezove panve, uplne obycejne z ikei, a prave kvuli te snadne udrzbe (davam je do mycky), uz bych se k nicemu nachylnejsimu nevracela. Treba maso na ni delam uplne nasucho, vajicka taky v pohode jen s trochou oleje. Jen ty vajicka nedavam hned na tu uplne rozpalenou panev, rozpalim ji, otestuju kapickami a pak na chvili sundam z plotny, striknu olej ve spreji a liju vejce. Na te uplne rozpalene se mi to obcas hned pripeklo, asi byla zahrata moc
tak já si je pořídim, já dělám na nějakým tuku všechno, na sucho jsem nic nedělala ani nepamatuju., tak by to nemusel být ani problém;)
Já palačinky na nerezu (mám Fabini) nezvládám. Povedly se mi jednou, pak to třikrát nešlo, tak jsem se na to vykašlala a v duchu si poděkovala, že jsem si jednu teflonovou pánev nechala.
Zuzuli já mám taky pánev z ikei a evidentně dělám něco špatně, připeče se mi na ní prakticky všechno ![]()
Zuzuli Diky! Zkusím po rozpáleni nechat trochu vyhládnout. Z myčky ji pak rovnou používáš nebo potřes olejem a necháš vypálit? Sítím povařením připáleného to znám. Jen většinou na to není čas. Tak odhodím a jen nechám odmočit.
notna jen ji z mycky rovnou soupnu do skrinky a vytahuju az na vareni, nijak nevypaluju a neolejuju. Ja na ni nejvic ocenuji prave tu bezudrzbovost, ze do te mycky muze, neponicim ji kovovym nacinim, muze do trouby (treba se steakem)...
Zuzuli To bych právě taky ocenila. Budu zkoušet. Používám nejvíc to modro černé litinové nádobí. To vydrží všechno, co se týká vaření. Nepoškrábe se, super vede teplo apod, ale litině myčka nedělá vůbec dobře.
Tak tady jsou ty cheesecaky.
Samozřejmě se to neobešlo bez drobných fuckupů - když si zapomeneš mezikus mezi metličkou a motorem tyčáku, holt si na litru smetany ukroutíš ruku, no...

andulka01 Parádní!
Zuzuli
tak já si je pořídim, já dělám na nějakým tuku všechno, na sucho jsem nic nedělala ani nepamatuju., tak by to nemusel být ani problém;)
Já taky všechno zásadně na tuku (ovšem když tady čtu o vajíčkách na oleji, tak se mi skoro navalilo)... nedávno jsem pořídila lívanečník - že prej výbornej, kterej nepotřebuje žádnej tuk. Tak ani náhodou, nasucho jsem musela ty blbý lívance pomalu seškrabovat ![]()
Mám tyhle litinový smaltovaný hrnce a do myčky je dávám furt, a nic jim neni ![]()
ěbarbucha Nám se dělají rezavé tečky na dně zvnějšku :-(
barbucha To budou asi volská oka na oleji a to není nic tak hrozného;)
barbucha Vajíčka výhradně na másle (volské oka nebo vaječina), případně na špeku (vaječina). Maso na sádle, smažím na oleji
diskuse o pánvích mi přijde vhod, jedna stará dosluhuje a já koukám po nové. Potřebovala bych ji primárně na dobré steaky, na čem děláte? Aby mi z dobrého fláku masa nezbyl mi vysušený pláteček..Moc děkuji za případné tipy
barbucha taky bych tiše podotkla, že dělat věci nasucho je divné a přijde mi to i neuctivé k surovinám. K vajíčkům patří máslo nebo slanina (vypékám si na slaninový tuk, nemám ráda kousky v míchaných vejcích), případně olivový olej pokud dělám se zeleninou. Léty jsem nasbírala bohatý mix nádobí - litinu, měď, teflon, ocel, smalt a každý kus se hodí na něco jiného. To ale samozřejmě neznamená, že by se mi něco občas nechytlo. Ostatně první palačinka je vždycky trhanec, máslo nemáslo.
Kammila za mě na steaky jednoznačně litina, bez struktury. Nezničitelná, jen se nesmí nechávat mokrá, po umytí zlehka vymazat, občas vypálit s tukem.
Kammila Na steaky jsem taky pro litinu. Ale konkrétní pánev neporadím. Ta moje je stará a darovaná.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje