Pinot Noir hmm, to se mi taky líbí, zvláště cenově, ale teda, teda. Já jsem zvyklá to dávat do ledničky občas, taky aby mi to udržela ta police...
Jídlo a vaření
Karja je to hrozně těžké, nedá se unést v jedné ruce, když to potřebuju naklonit a něco z toho třeba vařečkou vyškrábnout, potřebuju dalšího člověka. O sklo v lednici bych se bála. Ráda v tom ale dělám buřty na pivu pro větší partu, vypadá to na stole moc hezky. ![]()
Karja ja mam podobny z Alberta a do lednicky to normalne davam
Pinot Noir Jejeje, no tak to není moc vhodný, to bych časem stejně ještě sháněla nějakou subtilnější variantu.
Karja ja mam totez co doporucuje Pinot, jen z Tchiba a je to bozi a normalne to jde i do lednice, jen do mycky ne
Mini díky ![]()
Ještě je čas, ale už se zeptám - letos máme spoustu vlašských ořechů, nemáte tip na hodně ořechové vánoční cukroví? Které k tomu bude bez kakaa (mladší dítě nemůže), nebude vyloženě záviset na chuti másla (opět mladší dítě nemůže, budu muset dávat rostlinnou variantu) a nebude moc pracné (abych ho zvládla udělat s dětmi)?
Představovala bych si něco jako ořechové linecké slepované krémem s ořechy, myslela jsem, že něco najdu v rodinných receptech po babičce, ale mám tu jen na mandlové s kakaem, a když u toho vyměním ořechy, máslo a odeberu kakao, tak se bojím, že se mi to v troubě rozplizne. Tak hledám něco osvědčeného, kde budu měnit jenom to máslo.
Ten "krém" bych asi udělala z mletých ořechů smíchaných s meruňkovou marmeládou.
Myrtila co myslivecké knoflíky?
Tu marmeládu s ořechy už jsi někdy zkoušela? Vůbec si nedovedu představit, jak by to chutnalo.
Myrtila A do vanilkovych rohlicku? My je z vlasskych delame bezne, kdyz je vetsi uroda nez liskovych...
Slepuju linecké ořechovou nàdivkou ( krémem), ta horní část nemá vykrojený střed a nahoru přilepuju čokoládou půlky vlašských ořechů
já chci letos zkusit foukané cukroví - ten tuk lze zaměnit dle libosti, já dám máslo
Myrtila My z vlašských děláme vanilkové rohlíčky (i s rostlinnou náhražkou v pohodě). A když je dělám s detma, tak vyrábíme vanilkové hady a jiné zábavné tvary :)
Myrtila išelské dortíčky, těsto je něco jako linecké, ale s ořechy, slepuje se ořrchovou nádivkou a nahoru se čokoládou přilepí půlka ořechu. Je to výborné
Pinot Noir na toto som pozerala, tak vravíš že do rúry v pohode? Ťažké to je, ale je to aj vizuálne krásne
Janulik03 ano, používám to právě na ten typ vaření - začni na sporáku a pak to vraž do trouby.
já dělam tyhle - ale ne s kokosem, ale právě s mletýma ořechama, ty kokosový mi ani nechutnaj, ořechový jsou super a podle mě tam nebude nutně muset být máslo..
Ounz to je to foukaný cukroví, co jsem dávala odkaz! ![]()
RoSa aha, vidíš to, tak to jsem přehlídla :) každopádně je to dobrý!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje