RoSa Dětská krupička a krupice není totéž? ![]()
Jídlo a vaření
Aranel ne, už ten název: krupice je hrubá, krupička je jemná
snad neděláš miminu kaši z krupice?! ![]()
continuity já dávám skutečně krupici, ne krupičku
RoSa Ne. Zatím měl jen bramborovou
vida.
Ja jsem se bramborovy knedliky nenaucila za 45 let, co varim. Takze bramborove testo z pytliku to jisti, kdyz jednou za uhersky rok na ne dostanu chut. A neni to tak spatne, jak to zni.
Kokoska mamka nedělala jiný. Ale zkusila jsem domácí a už nikdy jinak. Dokonce i babička se potom na stará kolena vrátila k původnímu receptu.
Evaeva muz je neji vubec a ja jen obcas, tak se nebudu tejrat marnymi pokusy.
Kokoska tak to chápu. Ale ten recept ze studených brambor je docela blbuvzdorný.
Večeře po druhém tréninku 
Ounz continuity Jj ja si myslim, ze vetsine lidi se nevedou protoze davaji malo mouky. Take jsem se toho bala, ze to bude moc moucny, tezky ,nevim co, ale pak se to proste nepovede. Delam ze studenych brambor z predesleho dne najemno nastrouhanych, hruba mouka, vajicko, myslim, na pul kilo jedno, sul, A nebat se te mouky. Take zalezi co se koupi za brambory no, to se nekdy tezko odhaduje bohuzel;-/
Já přemýšlím, kdy se z mouky, takto základní suroviny, stalo něco pomalu zdraví skodliveho. Z mé zkusenosti má většina receptu z webu na nejrůznější knedlíky málo mouky.
Když jsem poprvé dělala tvarohové knedlíky, dělala jsem je podle nekoho známého a ten tam měl 6(!) lžic mouky na vaničku tvarohu. Čuměla jsem do toho bláta, co mi vzniklo, jak puk a přemýšlela, jestli to někdy podle toho receptu i dělal nebo jen flexí.
U těch placek/loksi je to jiná, tam je lepší cesto trochu řidší, aby nebyly moc tvrdé, ale taky se to nemá s ubíráním mouky přehánět.
continuity já dělám tvarohové knedlíky jako noky a řekla bych, že tak těch 6 lžic (krupičky teda) dávám. Ale plněné by z toho nešly.
Ounz continuity ...Take zalezi co se koupi za brambory no, to se nekdy tezko odhaduje bohuzel;-/
výborný brambory z Lidlu. Ale musí tam být ta francouzská vlaječka, ne česká

Evaeva jenže tohle bylo na plněné jahodové knedlíky.
Vykrojit lžíci v podstatě halušky, to těsto může i tect (bryndzové halušky mají konzistenci malinko hustější než bramboráky), ale opravdu se do toho nedá nic zabalit.
continuity vždyť to píšu. Mám to hustší než haluškové, vykrajuju lžičkou.
continuity myslím, že my děláme 5 lžic hrubé mouky, 7 lžic krupice. Ale tvaroh z fólie, ten teče míň.
continuity ano, ono taky záleží, jak máš velký vejce třeba, já teda potom co se mi v začátcích knedlíky nepovedly, tak dávám prostě od oka no, stejně si ty brambory nevážím.
Tvarohove testo na ovocne knedliky delam od oka. On tvaroh je nekdy hodne ridky, lepsi je z alobalu nez vanicka.
Catherinne krásně opečená rybka, mňam!
Taky jsem nad ní přemýšlela, pak teda sáhla po tresce. S bílým chřestem, kaparovou omáčkou a novými brambůrky z trhu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje