Tabea Dělám ho podle kitchinette, dej si to so googlu;-). Ale smetanu dávám, až když je kure hotové a jen ji nechám chvíli pár minut dovarit;-)
Jídlo a vaření
Karja díky moc!
Tabea já dělám butterchicken podle Lucky Grusový a je skvělý
https://paleosnadno.cz/recept/maslove-kure-butter-chicken/?print
Akorát dávám víc koření, máme rádi hodně výraznou chuť (a dělám z prsních řízků, ale to už je detail)
Mermaid díky, díky! Uz se těším!
Liesel díky!
Na podzim bude film TONY o Anthony Bourdainovi
, trailer vypadá zajímavě. Těším se. Jo a taky tam hraje Banderas.
andulka01 určitě nám to tu, prosím, připomeň ! díky
Tak poprvé letos a určitě ne naposledy, jsem měla chřest z Hostina :-). Bílej i zelenej a oba super :-).
999 za kolik se v Česku prodává regionální chřest?
Ja chřest párkrát viděla v obchodě (Kaufland, ...) a chtělo se mi brečet, jak ho skladovali (na teple) a v jakým byl stavu. ![]()
Tabea Já ho dostala, ale zeptám se.
Tabea přímo u farmáře v Hostíně od 159 do 220,-/kg, podle jakosti, v krámech jsem teď viděla zelený 0,5 kg za 99,-
Mermaid tak to je dobrá cena ![]()
Tady je v obchodě tak za 10-11€, když koupím od sedláka v budce u silnice přímo vedle pole, tak je dražší. Tenhle týden je nepochopitelně pořád v obchodě nějaká akce, takže ho jim každý den. ![]()
...asi je to do blbých dotazů,ale...místní kuchařky vědí...jak připravujete chřest?Já teda se střídavými úspěchy....a vysoký hrnec a var na stojato odmítám..![]()
Maureen zelený vařím v osolené vodě (naležato) a jíme ho se sýrovou omáčkou a bramborama nebo vajíčkem na měkko a z bílého dělám polívku (postup stejný jako třeba u brokolicového krému, akorát místo brokolice chřest). Žádná věda ![]()
Maureen naležato do pánve s malým množstvím vody (volitelně i s malým množstvím oleje) pod pokličku - je to kombinace rychlého restování a vaření na páře, trvá to pikosekundu (neměřím, ale asi minutu, aby byl na skus). pro mě nejlepší metoda. voda se vlastně za tu dobu přemění na páru, zbyde šťavnatý, křupavý chřest.
Maureen včera jsme ho grilovali, byl výborný. Jinak nakrájím na špalíčky orestuju na pánvi, pak přidám sušená rajčata a sypu na těstoviny
Mermaid mitford sister díky,vyzkouším...preferujete bílý nebo zelený?Někde jsem četla,že nejlepší je bílý a pokud jsem z něho udělala chřestový krém,tak jsem si připadala jako barbar,že nesprávně použiju kvalitní surovinu...ale za mne je nej- ten zelený...
Evaeva no mňam...tak to je super jednoduchý a zní to báječně!
Maureen já dělám jenom zelený, bílý mi přijde bez chuti.
Evaeva no přesně tak!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje