Maureen Bílý chřest za mě do polévky ano - zeleného je na ni škoda.
Jídlo a vaření
Jitka77 já dělám ze zeleného i polívku. Ale je pravda, že je to jediná úprava, která mi chutná i z bílého.
Maureen zelenej forever. bílej si s chutí dám, když mi ho někdo naservíruje...nebo když ho potkám za dobrou cenu, ale kupuju cíleně jen zelenej
Chřest mám nejradši čerstvě sklizený syrový
Evaeva No asi tak ![]()
Zeleny. Bud jako prilohu s opecenou slaninou na kosticky, podobne jako fazolky, nebo jak jsme ho meli ve Vidni, s oprazenou strouhankou polity maslem. Sel by i s holandskou omackou, ale tu neumim:/
Kokoska mi to s tou holandskou přijde takový plitký. Vím, že se to dělá, ale neoslovilo mně to.
Zelený chřest vařím s kouskem másla a navrch si dávám zastřené vejce, k tomu rajčátka, sušenou šunku, kousek bagety a sklenku bílého. Osvědčená kombinace.
Jitka77 tak to zní luxusně...a mimochodem...už mi z Rohlíku frčí chřest (zelený)..a přihodila jsem hotovou holandskou omáčku-taky ji neumím..
Maureen ta hotová je hnusná, zkazíš si tim ten chřest!
RoSa joooo????...nikdy jsem ji neměla-dík za info,nejdřív ochutnám,než poleju!
RoSa tak o tom by moje stejky z panenky, které kvůli podělané holandské omáčce skončily v koši, polemizovaly! ![]()
Pinot Noir taky jsem si vzpomněla ![]()
![]()
RoSa Pinot Noir jasně,pro toho,kdo je šikovnej-brnkačka...a to já nejsem![]()
Maureen já myslím, že nemusíš být šikovná, abys to zvládla. Ale podle mě je ta omáčka o ničem, radši bych to vejce udělala jako zastřené, jak tu někdo doporučoval, a polila to tím![]()
Jsem tým zelený chřest, protože ten se nemusí loupat, a k němu holandská omáčka a vařený brambor. Ale holandskou omáčku jsem minule taky vyhazovala, protože jsem ji poprvé zkusila udělat s rozpustěným máslem a vůbec se to nepovedlo, ani nevím proč. Pokorně jsem se vrátila k receptu z Kuchařky pro dceru, který je s máslem nerozpuštěným, ten se mi podaří vždycky. Ale teda to šlehání je vopruz, ale stojí mi to za to :-)
Maureen hotovou holandskou kupuji, když jsem líná. Hnusná není, jen docela drahá.
Zeleny. Bud jako prilohu s opecenou slaninou na kosticky, podobne jako fazolky, nebo jak jsme ho meli ve Vidni, s oprazenou strouhankou polity maslem. Sel by i s holandskou omackou, ale tu neumim:/
S tou strouhankou je výbornej!
Aranel jo, mam rada tu slanomaslovou chut. Delame tak i kvetak a brokolici.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY