mně je po syrový červený řepě blbě, lidlovská mi chutná sterilovaná a z té v igelitu dělám borč (do kterého, když mám, dávám lák z té sterilované)
Jídlo a vaření
barbucha Potrefenáhusa já taky kupuju tu předvařenou, pak je večeře otázka pár minut, většinou z ní dělám to carpaccio. Navíc vydrží hodně dlouho. Jinak žádný extra rozdíl v chuti nepozoruju
viktorka_od splavu tu repu znam, ale je proste jen uvarena, ja potrebuju tu kyselou chut. A abych to nejak marinovala, dopekala ci co, to zas tak exkluzivni pokrm to pro me neni, abych se s tim crcala.
Kokoska carpaccio pocancám balsamikem, to kyselé je. Ale když chceš tu nakládanou, tak to fakt nevidím důvod, proč jí nekoupit rovnou naloženou.
Evaeva ja vim, ale v tech celych bulvach (samozrejme nakrajenych teda) porad citim tu hlinu, ja radsi zustanu u te "nespravne chute".
Kokoska já vůbec nevím o jaké hlíně mluvíte, tu já vůbec nepozoruju ani v jedné variantě ![]()
Pán tvorstva koupil tilapii. Hodila jsem ji obratem do koše...jen se chci ujistit, že jsem udělala dobře...
Jsem zmatena - co je na tilapii spatne? Nebo ti nechutna? Ja ji mam rada, tak ji obcas koupim, zrovna ji mam v lednici na zitra k obedu.
ad řepa - dobrá předvařená je i z Delmartu a strerilovaná z Rossmannu
MP Marge Tilapie se prý chová na farmách, které nedodržují dobré podmínky pro chov a maso tilapií obsahuje různá rezidua např. olova, rtuti, antibiotik apod. Ale to se týká i jiných velkochovů např. lososů. Ale ta Tilapie má pověst horší. Jak je to s reálnými daty, nevím. Mně tilapie nijak zvlášť nechutná, nekupuju ji, ale pokud by mi ji někdo dal, do koše bych ji nehodila. Ono zase jedna ryba nikoho nezabije a nesnáším plýtvání jídlem.
MP Marge ja jeste dodam ze u nas je to invazivni druh importovany buhviodkud, takze i s ohledem na zivotni prostredi to nakupem nepodporuju. ale taky bych ji nevyhodila:-)
viktorka_od splavutilápie u nás invazivní není, je to tropická ryba, potřebuje hodně teplou vodu, určitě se tady nerozmnoží.
MP Margeproblem je způsob chovu, často jsou ryby chované v azii a krmené kdečím. Ale to může být problem i u lososa, jen ta tilápie na blbou povest. Lepší je kupovat ryby s certifikací ASC, když už.
MP Marge Tilapie se prý chová na farmách, které nedodržují dobré podmínky pro chov a maso tilapií obsahuje různá rezidua např. olova, rtuti, antibiotik apod. Ale to se týká i jiných velkochovů např. lososů. Ale ta Tilapie má pověst horší. Jak je to s reálnými daty, nevím. Mně tilapie nijak zvlášť nechutná, nekupuju ji, ale pokud by mi ji někdo dal, do koše bych ji nehodila. Ono zase jedna ryba nikoho nezabije a nesnáším plýtvání jídlem.
Jo, aha. To uz jsem kdysi slysela. Aldi sice tvrdi, ze jejich tilapia pochazi z farem, kde se ryby chovaji zdrave a eticky, ale ja jsem povahy skepticke, takze tomu moc neverim. Na kazdy pad ji kupuju jen obcas, coz bych mela prezit
Mne holt chutna, tak si ji obcas dopreju.
MP Marge ja jeste dodam ze u nas je to invazivni druh importovany buhviodkud, takze i s ohledem na zivotni prostredi to nakupem nepodporuju. ale taky bych ji nevyhodila:-)
Hm, tak ja se na to jeste podivam, odkud to Aldi dovazi.
viktorka_od splavutilápie u nás invazivní není, je to tropická ryba, potřebuje hodně teplou vodu, určitě se tady nerozmnoží.
MP Margeproblem je způsob chovu, často jsou ryby chované v azii a krmené kdečím. Ale to může být problem i u lososa, jen ta tilápie na blbou povest. Lepší je kupovat ryby s certifikací ASC, když už.
Ja je prave vetsinou kupuju, ale tilapii tam nemaji.
No a ted mam chut na nakladanou cervenou repu! ![]()
Někde jsem zahlídla, že tilápie konzumuje - a v pohodě na tom přežívá - odpad, a to i po těch lososech... teda nevím v jakým kanálu to chovaj, protože se jedním dechem mluvilo i o lidským odpadu (no fuj). Ale v tý Asii bych se nedivila ničemu. A pak je jasný, proč je tak levná.
Bude to stejný jak pangas: "jeho největším producentem je Vietnam, pochází odtud až 90 % veškeré produkce. Zde se chová v akvakulturních farmách na řece Mekong. V posledních letech je bohužel tato řeka, která protéká ČLR, Laosem, Kambodžou, Vietnamem, a rovněž tvoří hranici Laosu s Myanmarem a Thajskem, označována za odpadní stoku Asie."
Jo kde jsou ty časy, kdy byla slušná (i mořská) ryba jídlo pro chudý ![]()
Jsem zmatena - co je na tilapii spatne? Nebo ti nechutna? Ja ji mam rada, tak ji obcas koupim, zrovna ji mam v lednici na zitra k obedu.
Už to tady nastínily jiné, kdysi jsem četla že je to podobný sajrajt jako pangas. Teda ty,co prodají tady v supermarketu,jinak nevim. Tohle navíc muz koupil pro vnuka....proto letěla, ale nejedla bych to ani ja, tyhle mořský fakt z retezců nechci.
Už to tady nastínily jiné, kdysi jsem četla že je to podobný sajrajt jako pangas. Teda ty,co prodají tady v supermarketu,jinak nevim.
To bude tady urcite to same, to zase nemam iluze!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje