Zní to lákavě ![]()
Jídlo a vaření
z cukety jsem dneska dělala perník, promazanej meruňkovou marmeládou
Prívarok je tedy co? Nějaká rozvařená kejda ze zeleniny jakoze na zaplnění žaludku nebo dojezeni se? Nikdy jsem to neslyšela .
Kamarád mi tuhle říkal, že si bude vařit privarok, že mu to dělávala babička. Zelenina na kyselo se smetanou.
tv aha...to by mi asi chutnalo, treba k přírodnímu masu
je to fakt dobrý třeba s karbanátkem. Teď mne napadl ještě z kapusty, to jsem milovala. Ona ta zelenina nemá být rozvarena na kaši, jen se tam nechá víc tekutiny a zahustí se to jíškou nejčastěji z kysané smetany. To dělá tu tekutější konzistenci.
Pardon ne jíška že smetany: zatrepat smetana a mouka. Může být i jíška, ale to se u nás nedělalo.
continuity jo, karbanátek, pleskavica...k tomu tohle...
stes zde recept.

tvvýborný je to ze zelených fazolek čerstvých.
Brambory jsme dělali tak, že se uvařili normálně brambory do poloměka ve vodě s bobkovým listem - ten je tam velmi důležitý a pak se to zahustilo. Jinak velmi podobný recept je ta norská polévka s lososem. Laki něco.
Diky všem....takže se to podává nebo jí vlazny? Nebo podle chuti každého soudruha?
Tebe mate ten název. Je to teplé jídlo, může se to jíst s vařeným bramborem. Hlavně ty zeleninové, k čočce brambory už nedělám. K večeři vajíčko, nebo volské oko (jak k čemu), k těm bramborám bych dala i zastřené, k obědu karbanátek.
stesjen prodávám teda-teple s bramborem nebo chlebem. Delava si k tomu volské oko nebo nějakou uzeninu.
continuity tv diky. Určitě to zkusim.
continuity fazolky na kyselo se u nás dělaly normálně. K tomu brambory. Ta kapusta je mi taky nějaká povědomá, ale myslím, že jsem to mamka dělala z kadeřávku. Nějak si neumím představit z té dýně ![]()
tv jj, k něčemu by šla i dobrá klobaska.
Prívarok je tedy co? Nějaká rozvařená kejda ze zeleniny jakoze na zaplnění žaludku nebo dojezeni se? Nikdy jsem to neslyšela .
u nás doma sa hovorilo omacka. Proste máš hlavné jedlo, t.j. nejaké mäso (to býva v tomto pripade niekedy nahradené vajíckom na tvrfo), k tomu typicky väčšinou zemiaky ako prílohu (ale už som videla aj knedlík) a k tomu toto. Nieco ako pri svieckovej to oranžové.
to "rozvařená kejda zo zeleniny" som akože nepočula, ale moji potomkovia by súhlasili ![]()
slniecko díky - hele kejda nebyla myšlená ve zlým, navíc já je ráda, ale prostě to tak vidím ![]()
continuity Prívarok znám jako dušenou zeleninu nebo omáčku z hrášku, kedlubny, cukety, fazolek. U nás se to normálně vařilo. A jak píšeš k tomu třeba brambory, vajícko, klobása nebo párek. Většinou teda vajíčko. Vždycky mě překvapí, že to moc známé není. Myslím, že to tu vysvětluješ už poněkolikáté.
Na dovolené mi hrozně zachutnalo ledové batch brew. Překapávač nemám, tak zkouším cold brew. A dobrý to je!
notna jj, tak minimálně potřetí bych řekla. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY