Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 10:06

Prosím volám místní hlasy, potřebuji dokoupit domů sady nádobí a příbory...ráda bych to objednala, nemáte někdo nějaký tip? Něco co máte vyhlídnutého?

Mám ráda bílé klasické talíře, nemám ráda takovy ten Ikea styl, že ten talíř je takový mohutný nebo tlustý, nebo s dekorem. Cenově něco ne něco uplně přestřeleného, ale za hezkou věc se kterou jsem spokojená mi nevadí si zaplatit, prostě nemusí to být něco z Orionu:D. Příbory taky nevim, jestli zvládnu on-line asi ano, momentálně máme doma bych řekla 5 vidliček, takže budu muset.

Offline slniecko admin
19629 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 10:08
Reakce na stes:

slniecko díky - hele kejda nebyla myšlená ve zlým, navíc já je ráda, ale prostě to tak vidím

​to je mozne, ale cim dom starsia, tym som viac v klude, lebo to predosle si uz proste nepamatam

a to sa bude uz len zhorsovat....

Offline slniecko admin
19629 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 10:14

Jo a či patria k rezňu zemiaky, alebo môže byť aj ryža, je tu vážna debata medzi východom (zemiaky do ústavy!) a západom (whatever).

Offline slniecko admin
19629 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 10:16

Chcela som sa spýtať, nemáte niekto overený recept na citrónové crinkles?

A ak ich chcem na sobotu, môžu sa piecť vopred, slebo až tak štvrtok-piatok?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2026 10:36

Karja já vím, že píšeš, že ikeu ne, ale teď jsem si koupila bílé talíře z té řady 365+ a jsem fakt spokojená. Jsou tenké, tak akorát velké a dají se koupit po jednom, bílé, hladké. Na denní užívání super, v porovnání s Tescomou váží tak třetinu. 

Online notna
9519 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 10:37

Karja Mam Thun a nedám na něj dopustit. 

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 10:43

Evaeva SUper, no já jsem tím spíš chtěla pojmenovat víš nějak jako ten styl takových těch tlustých talířů. Jinak z té 365+ mám nějaké věci jiné a jsem spokojená. 

Evaeva notna Mrknu na to na všechno

Online continuity
43533 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 10:45

Karja

Jo, já občas jen vidím ty kombinace a dělá se mi těžko. A to mám žlučník snad v pořádku, ale proč jíst smažák s hranolkami a tatarskou jsem nikdy nepochopila. 

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 10:52

continuity já snad mám taky všechno v pořádku, ale není to jako zamlada:D. Smažák mě nějak vůbec neláká, já jako mám fakt ráda hodně těchto typů jídel, kebab ze stánku jo, langoše, hranolka, fakt bych to jedla snad obden, kdybych mohla tyhleten styl:D... ale smažený sýr to ne, to je na mě nějak moc nasmažit další tuk k 30% co už má.

Offline Vince Noir
příspěvků moje polička 18. srpna 2026 11:12
Reakce na Evaeva:

continuity to dělají u syna ve škole. V životě jsem to nejedla, myslela jsem si, že je to nějaká jejich vymyšlenina, ale máma mně vyvedla z omylu. To jídlo jsem nepochopila

Tak původní smysl tohohle jídla bylo využití zbytků v armádě. Máš trochu brambor, uvaříš k nim nudle, okořeníš a máš syté jídlo. Jenom teď se z obyčejného jídla dělá "hoch" recept, protože to má "hoch" název  

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2026 11:18

Vince Noir no já to viděla jen v té školní jídelně, to mi moc hoch nepřijde

Online continuity
43533 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 11:23

Karjajá mám ráda ten ohřátý sýr a děti to taky ji - hlavně to jedno, které jinak mléku moc nedá.  tak to dělám v mikrovlnce na crispu.

Starší ji i grilovaný hermelín a ostiepok, různé ty halloumi rozpečené - to taky miluju, s nějakým salátem, ale to druhé dítě to moc nechce. 

Online Pinot Noir
30017 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 11:30

A to já si smažený sýr, hranolky a tatarku dám moc ráda! Doma nic smaženého nedělám, tak si někde na výletě tuhle infarktovo-žlučníkovou trojkombinaci s chutí dám!

Offline tv
4286 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 11:30
Reakce na continuity:

Karja

Jo, já občas jen vidím ty kombinace a dělá se mi těžko. A to mám žlučník snad v pořádku, ale proč jíst smažák s hranolkami a tatarskou jsem nikdy nepochopila. 

​Jako smážo se smážem občas musí proběhnout! a k tomu tatarecka, mnami. Občas si to dávám, místo sýru může být i hermelín. Těžko mi není, protože děti si dávají palačinky, které sní rychlostí blesku a dost mi s těmi hranolky potom pomůžou.

Offline tv
4286 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 11:32
Reakce na Pinot Noir:

A to já si smažák, hranolky a tatarku dám moc ráda! Doma nic smaženého nedělám, tak si někde na výletě tuhle infarktovo-žlučníkovou trojkombonaci s chutí dám!

. Jojo, doma smazim maximálně řízky o Vánocích. Smažené tvarůžky jsou taky moc dobré.

Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 11:34

mne tezko neni snad po nicem, maslo muzu ukusovat rovnou z kostky, ale obliba strouhanky nasakle olejem me neprestava prekvapovat, mne na tom neprijde nic chutneho. jist k tomu jeste brambory nacucane olejem.. auvajs

ale tluste namazany chleba sadlem urcite neodmitnu:-))

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 11:37

viktorka_od splavu Já mám tučné taky hrozně moc ráda, i na mase, pokud je vypečené nebo prosmažené..i na grilovaném praseti jím většinou to nejhnusnější vlastně co nikdo nechce...takže já jsem tuková královna, ale ten sýr přesně to nějak mi nejede;)

Offline Vince Noir
příspěvků moje polička 18. srpna 2026 11:42

Evaeva Právě proto ty uvozovky

Ale možná bych našla paralelu mezi armádou a školou někdy

Online Tabea
8231 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 11:48

Karja to je zajímavý. Zrovna ten smažák mi tak tučněj nepřijde (já vím ), ale langoš jsem snad neměla nikdy v životě, protože mi to přijde jako houba nasáklá olejem.
A třeba vepřový koleno, i vypečený, už nezkouším, protože z toho mi bylo regulérně blbě. I když možná nezvládám i to množství masa. 

Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 11:49

Karja bucek, vypecky, vsecko! jako nesnim toho hromadu, ale chutna mi to moc. jenze to je proste maso zejo, to miluju. ale stary rohliky