žluťásek a jedla si granadirsky pochod?
Jídlo a vaření
continuity to mám ráda! S kyselou okurkou, mňam ![]()
žluťásekjá tyhle jídla, kde se míchají dvoje sacharidové přílohy nemusím od mala. Za jeho dětství bylo popularni dávat půlku hranolky a půlku rýže. Radši jsem si vzala rýži než ty 1/2 a 1/2.
continuity to dělají u syna ve škole. V životě jsem to nejedla, myslela jsem si, že je to nějaká jejich vymyšlenina, ale máma mně vyvedla z omylu. To jídlo jsem nepochopila ![]()
Evaevano asi tak, zlatý privarok, tam je zelenina, mléko, takže vápník, bílkoviny v těch vajíčkách. Prostě sice nemoderní, ale výživově normální jídlo.
continuityoni v tom mají uzeninu
ale syn tam nejí ani normální maso, kromě ryb, tak je to celkem dost fuk. Objednávám mu většinou něco jiného, ale někdy je ten výběr dost bída.
continuity tohle dělení přílohy jsem zažila jen na Slovensku, taky v dětství. Kopeček rýže, hrst hranolek a kuřecí plátek. Zapečenej s tatarkou. Divný ![]()
Grenadír je opečenej na cibulce. Cokoliv na cibulce bych si dala kdykoliv ![]()
žluťásek já to zažila u příbuzných z jižní Moravy - řízek, hranolky a rýži ![]()
Dnes už bych nehla brvou, ale před 25 lety jsem z toho byla v rozpacích - jíst suchou rýži bylo mimo moje chápání. ![]()
Pinot Noir když jsem viděla maďarský kamarády objednávat si v restauraci smažák s rýží, už by mě nepřekvapila rýže ani k vepřo zelu ![]()
Pinot Noir rýži k řízku taky nechápu. Ale když jsou k obědu k dispozici dvě přílohy, táta si dá vždycky obě ![]()
Mezi divnojídly nemůžete vynechat východočeský Pavlišák! Řízek zelo knedlo.
A ty prívarky jsou k dostání i v hospodě? Nebo jen doma? Úplně jste mě navnadily. Mně by to určitě chutnalo všechno.
Kromě hadrový omáčky.
Janulik03
Archivářka a doporučuju dát si ho přímo v Pavlišově ![]()
Pinot Noir Evaevarýže k řízkům je na Slovensku normální kombinace, já teda řízky moc nejím ani nedělám, ale v bramborem by to přišlo suché zas mně.
Jeden cas letěly řízky v bramboráky. Teda místo strouhanky. Je to teda prasarnička, ale jednou za cas...
continuity rýže je taky suchá, ne? Jinak moje děti by ti k řízku doporučily hranolky
Mně teda řízek suchý nepřijde, akorát nesmí být rozpaličkovaný na tenkou placku. Co do vlhkosti je to srovnatelné s kuřecím plátkem z grilu a ten si dám klidně s kuskusem.
Ryža k rezňu nie je úplne bežná vec ani na Slovensku, po prvý raz som sa s tým stretla, keď som prišla do Bratislavy na vysokú, mali to v menze. V našej rodine sa rezeň je s varenými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo zemiakovým šalátom. Ryžu milujem, ale k rezňu nepasuje, je to strašne suché. Nemám rada ani hranolky ako prílohu k vyprážaným jedlám, či už k rezňu alebo k syru.
stes mnam! Taky sem mela hermelin v bramboraku, syrecky v bramboraku.... vsechno miluju
711990 i ja...hermelín teda ne, ale udělám si ho, to je zvláštní kombinace teda![]()
stes mnam! Taky sem mela hermelin v bramboraku, syrecky v bramboraku.... vsechno miluju
No já taky, ale myslím, že dneska by mě to už zabilo:D...Nedávno dostala mamka hrozně moc uzeného, a děda vymyslel, že se dělá přece uzené v bramboráku a já mu říkám, ty jo dědo neblázni, to si mohl jíst, když ti bylo 40, teď už to nedáš! A babička říká "no, já jsem to nedala už v těch 40, když to uvařil, volal mi rychlou, asi na to zapomněl".
Já už tyhlety přetučný jídla nezvládám, už se mi dělává prostě blbě:-/ Což je asi dobře možná.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY