Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2026 11:50

Mně po smažáku s hranolky těžko není, dřív jsem ho jedla furt, ale už ho nevyhledávám. Když není lepší volba, tak si ho dám, ale spíš se takovým místům snažím vyhýbat. Ale kdyby ho měli v mekáči, tak to bych vážně ocenilaDěti by řízek s hranolky jedly furt, akorát mimiňák to teď přestal jíst. 

Offline tv
4286 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 11:53

Tabea langoš jsem letošní prázdniny měla několikrát, na koupališti. Se vším. Ale je fakt, že si dávám napůl se synem. Koleno mám moc ráda, ale taky toho masa nesním moc. Ale zase mám děti, které mi s tím pomáhají.

Online continuity
43533 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 11:55

Tabea langos jsem zvládala, když jsem byla na VŠ. To je smažené těsto, stejně jako vdolky. No tak ty dělám přesně jednou ročně na masopust, když jsme náhodou doma. 

Maso můžu, 200g libovej stejk ze svíčkové zvládnu jak nic, ale tomu tlustému se vyhýbám - jako kdyby přišel hladomor, tak to normálně sním, ale nějak nevidím důvod to jíst normálně - s tím cholesterolem jsem teda dost omezila i vepřové. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2026 13:07

Tabea langoš má rád můj muž, ale vždycky je mu blbě Já si dám trochu od něj, chutná mi to, ale zase ne tolik.

Offline Černá kočka
1781 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 13:59

Tabea Langoš jsem měla v Budapešti, oni ho sice smaží na hodně rozpáleném oleji a potom ho dávali na chvíli odpočinout do takového stojánku jako bývá na talíře, ale iluze o množství oleje si nedělám. Navíc nejklasičtější maďarské doladění je česnekem, zakysanou smetanou a asi tak čtvrt kilem strouhaného sýra, takže kalorií to má jak jídlo na tři dny. Dobré to bylo moc, ale dali jsme ho ve dvou a solidne jsme funeli než jsme ho zdolali.

Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 14:14

ja mela langose rada nekdy v devadesatkach. ted nedavno jsem ho uvidela a hned jsem si ho z nostalgie koupila, kousla - a letel cely do kose. boze to bylo.. fakt nedobre. jak nalit si do pusy vyjety olej z fritaku

Offline Zuzuli
3845 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 14:19

stes jako maso zapecene v bramboraku? To je snad klasicka jihoceska cmunda, ne?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2026 14:29

Zuzuli já myslela, že cmunda je prostě bramborák

Offline Černá kočka
1781 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 14:39

Zuzuli Na Moravě se plátku masa v bramborákovém těstě říká řízek Ondráš.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 18. srpna 2026 14:41

Zuzuli podle mě je maso v bramboráku cmunda po Kaplicku, samotný bramborák je cmunda. Nebo taky vošouch

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 14:46

Černá kočka viktorka_od splavu Já teda langose mam hodně ráda, někdy se nepovedou tedy, to souhlasím. ale vloni vbzime jsem je měla snad na týdenním jídelníčku, dělala jsem si teda domácí, ale čísla na váze mě donutila tuto kratochvíli zavrhnout:D

Offline Anaj
247 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 14:49
Reakce na Mermaid:

Zuzuli podle mě je maso v bramboráku cmunda po Kaplicku, samotný bramborák je cmunda. Nebo taky vošouch

​Souhlasim. A pridavam vychodocesky kramflek

Offline Blanka
příspěvků moje polička 18. srpna 2026 14:59

Langoše s cesnakom a s kyslou smotanou sú na Slovensku klasika, ale ja som to , pokiaľ som neprišla na Slovensko vôbec neznala. Takže keď sme po ceste  vystúpili z autobusu  a chceli sme si dať niečo dobré, v bystrickom mliečnom bare na námestí som si vybrala kakao a k tomu akýsi veľký koláčik. A fuj, to teda nebolo príjemné prekvapenie !

Online continuity
43533 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 15:08

Jinak mám k těmto tučným jídlům takovou sranda historku. Moje mladší dítě miluje smažený květák. Jenže já ho sice dělám v trojobalu, ale jen postříkám olejem a peču v troubě. Ona byla zvykla ho sníst opravdu hodně. A jednou jí ho udělala tchýně, která ho normálně smaží v oleji, dítě snědlo svoje běžné množství a bylo jí blbě tři dny. Naštěstí na to nezanevřela, což by mě fakt nrzelo, protože to je jedna z úprav zeleniny, co jí velmi ochotně. 

Offline Isca
4894 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 15:27

Možná už to tu proběhlo, ale používáte někdo Remosku Dua, tj. tu nerezovou verzi? Jak moc jsou s ní potíže s připalováním?

Offline Tak Betty
6192 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 15:29

Cmunda po kaplicku.

Offline Mini
příspěvků moje polička 18. srpna 2026 15:30

Karja Bohemia white od Pelcla Vyrabi Cesky porcelan  Dubi Da se koupit leckde primo v obchode

Pelcl

Online continuity
43533 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 15:59

Mini ty příliš velké talíře na hlavní jídlo sice vypadají hezky, ale jsou hrozně nepraktické. Sice mám už velký stůl pro šest, takže čtyři se tam najíme, ale zas se mi nevejdou do myčky, která má tu priborovou zasuvku. Takže nakonec jíme z dezertnich, které jsou na pomezí mezi dezertním a klasickým.

Offline Mini
příspěvků moje polička 18. srpna 2026 16:04

continuity nojo :) moje myčka je zvládá v pohodě Na stůl se nám taky vejdou Já ten servis miluju A nebo vlastně cokoliv od Pelcla :)))

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2026 16:34

continuity do mojí myčky jsou naopak velké lepší. Ale jinak mám radši trochu menší než velké. Ale teď na jednom ubytování byly velké tak malé, že vypadaly jak dětské