Přidávám podkrkonošskou sejkoru.
Jídlo a vaření
stes jako maso zapecene v bramboraku? To je snad klasicka jihoceska cmunda, ne?
Hele to nevim.. nedělala jsem to sto let a ted na to mam chuť...ale v hospodě si tyhle smažený věci nedávám a doma tomu tak neříkáme...takže jo cmunda po k jsem slyšela, ale ze je to tohle mě neseplo
Smažáka, hranolky a tatarku si občas ráda dám. Doma to nevařím. Je to taková jistota v místech, kde klobása bude pravděpodobně skoro bez masa a hotovky cítit zahuštěné tunou mouky.
Langoš jsem dřív nechápala, jak někdo může jíst. Když jsem někdy ochutnala, nedalo se to. Ale pak mi jednou na vinařských slavnostech jeden kuchař povykládal, jak ten langoš smaží, není nasáklý tukem, jak v něm je výborná náplň z mangalice, zkusila jsem a Ó můj bože! To bylo tak strašně dobrý! Pak jsem se tam těšila vždycky nejen na víno, ale i langoš. Pak jsem měla dvakrát langoš v Budapešti, kde byla taky jistota, že bude dobrý a byl. Zato jsem teď na Hradech podlehla nějakému optimismu a dala si v jednom stánku a bylo to hodně špatný. Snědla jsem půlku jen proto, že jsem měla v plánu pít alkohol a ostatní jídla vypadala na na stejné úrovni, že bych si nepolepšila jít si koupit něco jiného.
Karja Bohemia white od Pelcla Vyrabi Cesky porcelan Dubi Da se koupit leckde primo v obchode
Jste spokojená s kvalitou? Asi ano, když doporučujete. Věci od Jiřího Pelcla se mi moc líbí. Asi mám smůlu, protože předpokládám, že si kvalitu hlídá, ale dvěma šálkům ze tří na espresso z kolekce Bohemia black praskly ouška a sklenice na víno Vicenza se zase rozlomily ve spoji mezi sklenicí a stopkou. Z 12 máme 2. Strašně mě to mrzí.
Nevím od čeho to závisí, já jsem kdysi měla Tom s modrou linkou. Hrozně se mi líbí pořád, ale jak měly talíře ten vyhnutý okraj, během roku se mi všechny plytké ustipaly. Byla jsem z toho dost nešťastná. No koupila jsem hotelový porcelán z IKEA a je hezký už tak 12 let. Za tu dobu prasknul jeden talíř a jeden se ustipl.
Přitom nejsme na to sklo a porcelán nějací úplní sloni. Mám nějaké kusy od Rosenthalu, které používám sice příležitostně, ale vcelku běžně (třeba na kafe nebo na vajíčka) a ty jsou v pohodě.
Aranel Ten Steh jsem měla kdysi v plánu nedošlo na něj, ale talìře budeme časem potřebovat. Dík za připomenutí
Aranel ten je roztomilý, ale má to dost probrané (naštěstí
). Mě se dost líbí na denní použití talíře, které nejsou stejné, ale ladí k sobě.
Aranel ten je hezký!
Když je řeč o porcelánu. Já už deset let kupuju mísu na polévku a hodila by se mi i nějaká sváteční sada. Tak kdyby měl někdo tip na něco trochu pěknějšího, ale zase abych to mohla dát dětem a do myčky. Bílý, jemnější vzor být může.
Evaevajá mám mnoho let klasickou Bernadotte. Se stříbrným proužkem ale ten v myčce postupně odchází, nicméně dělají i čistě bílou nebo silonovou kost. Je určitě odolnější než ten Tom. ![]()
https://www.porcelanovysvet.cz/bile-3/jidelni-souprava-bernadotte--cesky-porcelan--bily--thun--25-d/
continuityNo, já zrovna na Thun pěju ódy. Mama má jejich servis už přes padesát let. Kdyz jsem se od našich stěhovala, koupili mi taky cely servis Thun, ten uz bude mit 30 let a další jsem si koupila samaasi pred 13 lety. Normalne to dávám do myčky, používáme každý den a rozbilo se jen to, co opravdu přežít nemohlo. Různé pády apod. Ja to nosím i na zahradu ke grilovačce apod.
Stve me akorát, ze zrovna ty dva moje servisy nezůstaly ve stálé nabídce a nemůžu ty rozbité kusy dokoupit :-( Uz jsem jim i psala do Thunu a ani neodpověděli darebáci.
Ten Tom je moc hezky. Mela jsem v užším výběru ten s červeným proužkem.
Já proti Thunu nic nemám, Bernadotte co Radim Evě mám taky hrozně dlouho - ale zas ji vyndám fakt párkrát do roka. Ten Tom je podle mne akorát hrozně nešikovný tvar a v tom ohybu je ten materiál náchylnější.
Evaeva Ja bych doporučila ten Thun. Ty stálé řady se dají i dokupovat jednotlivé, když je potřeba. A děti i myčku zvládá perfektně. U toho nádobí , které mám 30 let, je černě malovaný okraj a vůbec to nijak nedegraduje.
continuity Jj, ja to pochopila. Nekdy je to nevyzpytatelný.
U thunu jsem si popravdě úplně nevybrala. Nebo jako jo, ale není to úplně to ono.
Jo a či patria k rezňu zemiaky, alebo môže byť aj ryža, je tu vážna debata medzi východom (zemiaky do ústavy!) a západom (whatever).
No nevím. Já jsem potkala řízek s rýží jedině ve starý NDR, kdy se ještě k Západu nepočítala ani ve snu!
barbucha ja jsem to teda v zivote ani nevidela, natoz ochutnala, ale ta ryza se k tomu rizku ji fakt sucha, nebo se to polije nejakym sosem? pac brambory se teda aspon u nas suchy neji, da se na ne hojne masla, nebo rovnou se udela kase
viktorka_od splavu suchá a vůbec se to k řízku nehodí. U těch mých příbuzných naví vařená v pytlíku, takže úplně hnusná. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY