Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline barbucha blogger
36065 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 10:10

Jinak smažák si dám ráda občas někde, kde mi necpou třicítku eidam (fuj) a nenutěj mi k tomu hranolky - zásadně požaduju brambory mm! A zřítelnice si ho tady vysloveně zamilovala a musíme na něj pokaždý, když přijede!

Ovšem oblibu langošů jsem nikdy nepochopila - jednak nevím o tom že by patřil k našim lidovým jídlům (vzhledem k tomu že nejvíc ho je na frekventovaný turistický trase tady), a pak taky mastnou placku z mouky a vody, posypanou tou třicítkou eidamem, nepovažuju za extra lahůdku. Kde se to tady vůbec vzalo a co je špatnýho na klasickým bramboráku?!

Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 10:12
Offline barbucha blogger
36065 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 10:14

barbucha ja jsem to teda v zivote ani nevidela, natoz ochutnala, ale ta ryza se k tomu zrzku ji fakt sucha, nebo se to polije nejakym sosem? pac brambory se teda aspon u nas suchy neji, da se na ne hojne masla, nebo rovnou se udela kase

​Suchý se to jedlo! Vlastně jsem teda i zažila, na takových těch dělených talířích co měli enderáci i v restauracích, že v jedný sekci byl řízek, v druhý rýže a ve třetí i nějaká (červená?) omáčka... no osobně jsem to ale radši nevyzkoušela.

Offline Anaj
247 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 10:14
Reakce na JankaM:

​Jako východočeška slyším poprvé, ale přidávám jabkance  

​Zrejme podle toho, odkud nevesta do male vsi prisla, jsem tu od babicciny generace slysela kramflek, sejkorky, bramborka - vse pro to jedno jidlo

Online jerry
11312 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 10:44
Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 12:17

barbucha rýži s červenou omáčkou a k tomu přikusovat řízek to už bych asi snesla

Offline Mini
příspěvků moje polička 19. srpna 2026 13:05

notna to je mi lito ! Meli jsme veskere sklo, veskery porcelan a rozbili jsme si to leda sami pri myti v ruce

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 19. srpna 2026 13:14

barbucha náhodou, když si doma uděláš langoš z těsta, kam se přidává zakysanka a pořádně ho osušíš v papírové utěrce, tak to vůbec není jen mastná placka, resp. mastný je to třeba jako řízek. Na to kečup a strouhanou goudu, k tomu okurkový salát a kolik radosti to udělá s bramborákem to nemůžeš vůbec srovnávat, to je úplně jiné jídlo 

Za mě je prasárna pečená kachna s bramborovým salátem, takhle se podává kachna v mužově rodině, z té dvojité tučnosti se mi dělá mdlo, br salát načichne tím kachním pachem, no děs. To jsem zatrhla hned v počátku, že v naší domácnosti se tohle teda vařit nebude

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 13:23

barbucha Mermaid Jo ono totiž ve stáncích jsou leckdy ty langoše z mraženého těsta a prostě je to hnus no. 

Offline tv
4286 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 13:27

Mermaid kachna s bramborovým salátem, tak o tom jsem ještě neslyšela.bleh

Offline stes
9406 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 13:30

Já langoše v životě nejedla a asi nebudu. Když jdu někdy okolo jejich stánku, je mi skoro na nic. 

A to mi smažený věci chutnaj - ale tohle fakt nepozřu. Raděj suchej rohlík nebo magnum, což je pro moje chuťový buňky další nedobrej level hned po langoši.

Offline barbucha blogger
36065 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 13:59
Reakce na Mermaid:

. Na to kečup a strouhanou goudu,

​Kristepane! Vlastně skoro pizza, že jo!

stes 

Přesně, to jsem chtěla taky dodat, že radši suchej rohlík, kdybych měla padnout hlady (magnum nikdy).

Offline notna
9519 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 14:12
Reakce na Mini:

notna to je mi lito ! Meli jsme veskere sklo, veskery porcelan a rozbili jsme si to leda sami pri myti v ruce

​To je teda velká škoda. 

Offline stes
9406 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 14:12

barbucha já bych teda na to magnum a apod. musela mít hóóódně hlad, pomalu smrtelnej. Jinak točenou opočenskou /jak kde/ a především HD jím na počkání kdekoliv. HD mám někdy jako jídlo na celej den do práce - resp. naráz a pak celej den nemusím nic. 

Offline barbucha blogger
36065 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 14:16

stes 

Já zmrzlinu moc nejím, jestli si dám jednu za léto... připadaj mi většinou strašně sladký (čest výjimkám). Ale jako kdyby u nás někde za rohem dělali makovou, tak si dám častěji A tuhle jsem objevila mangovou a sežrala kyblík na posezení... no už ji nekoupím, takhle by to prostě nešlo

Offline Mini
příspěvků moje polička 19. srpna 2026 14:20

barbucha makovou maji v creme de la creme :) na Narodni devitkou je skoro za rohem :)))

Offline Mini
příspěvků moje polička 19. srpna 2026 14:23

notna ale tak uzili jsme si to sklo poradne :) on to i tak bere, ze je to pro kazdodenni uzivani

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 15:00

Tak děkuji, nejvíc se mi asi líbí ten Thun Tom, co jsem tak projela;). Příbory koupím normálně v Ikee,protože leckdy tim jdou holky odemykat dveře na záchod, něco šroubovat nebo krájet žížalu....

Offline notna
9519 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 15:16

Mini Jj, jsou to spotřební věci.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 19. srpna 2026 17:03
Reakce na barbucha:

​Kristepane! Vlastně skoro pizza, že jo!

stes 

Přesně, to jsem chtěla taky dodat, že radši suchej rohlík, kdybych měla padnout hlady (magnum nikdy).

​o pizze nikdo nemluvil, co jiného bys chtěla na langoš dát, kaviár? Ale možná ti Maďaři vlastně vůbec neví, co připravují a proč jim tam na langoše jezdí miliony turistů

Btw. nikdo ti to nenutí, jen z toho nemusíš dělat nějakou nechutnou hrůzu ve smyslu "radši suchej rohlík"