Jestli si restaurace zakládá na českým guláši s českým knedlíkem, tak bych čekala, že hostovi osvětlí, co jí a jak se to jí. Že knedlík není chleba a omáčka není dip. A že se to jí z mělkého talíře příborem.
To je jak kdyby servírovali sushi v misce s vidličkou.
Z mojí zkušenosti mají se zahraniční kuchyní velký problém hlavně Indové. I když je fakt, že Italové taky na tom svém jídle hodně lpí. ![]()
Jídlo a vaření
To bych se nedokázala najíst
Jak překrojíš kus toho (okoralýho, ztvrdlýho) knedliku? Nebo kousek masa - pokud to nebylo ještě ke všemu mletý (což mě napadlo při pohledu na fotku). To jako fakt v restauraci dostaneš ke stolování polívkovej talíř se lžící?
Maso mlete nebylo, nastesti! Ale s knedlikem nebyl problem - vzhledem k tomu, ze to zadny knedlik nebyl, ale spis takovy utvar ze stridky bileho toustoveho chleba, dal se ukrojit normalne lzici
vypadá oschlej , teplej ne.
Vis, ze mas pravdu? Ted, kdyz o tom uvazuju, tak teplej opravdu moc nebyl!
To ja taky. Vzdycky jsem ho jedla s chlebem, knedliky jsem nikdy noc nemusela. Ovsem s CESKYM chlebem! Ten tady bohuzel nesezenu.
ani polský/nemecký?
tak ted abys kvůli guláši ještě pořídila kvásek a začala péct chleba. ![]()
Tabea To se spis na to vykaslu a pockam si na mamincin gulas ![]()
notna jedí je jen vidličkou, že jo? Já taky
S tou lžící jsem to nikdy nepochopila
Ja jsem vubec netusila, ze by to slo jinak nez vidlickou ![]()
notna jedí je jen vidličkou, že jo? Já taky
S tou lžící jsem to nikdy nepochopila
to bude asi i nějaká německá věc, ta lžíce k tomu. Muž k tomu nutí děti a já jim to zakazuju. ![]()
moje poslední tři obědy:

Na hledání doporučených krémů jsem zatím rezignovala, tak jsem se vrhla za jiným doplněním kolagenu. Garfie Doufam, že na pařátky přísahaly Korejky a ne Číňanky. ![]()
TabeaNemyslím si, v Čechách i v pizzerii nosí ke špagetám lžíci, skoro bych řekla, že pravidelně.
Evaeva myslela jsem nejen Česká, i německá (to i se mi nějak přepsalo na o).
V Německu mají italsky restaurace Italové (nebo Albánci
), potrpí si na tom, k hostovi promluvit pár slov italsky (což mi přijde strašně uhozený), takže lžíci by asi nedonesli.
Ale indický restaurace (Indové, Pákistánci) často dávají k polednímu menu polévku/salat,aby
uspokojili německý vkus.
notna ono se ty špagety asi líp pochytají, když jsou obalené omáčkou/ragú, co na nich drží, než když jsou převařené, prolité olejem, aby nelepily a pak řídkou omáčkou. To je jak klubko hadů, co jde vidličkou dopravit do pusy obtížně.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY