Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Online Tabea
8244 příspěvků moje polička 23. srpna 2026 14:30

Jestli si restaurace zakládá na českým guláši s českým knedlíkem, tak bych čekala, že hostovi osvětlí, co jí a jak se to jí. Že knedlík není chleba a omáčka není dip. A že se to jí z mělkého talíře příborem. 
To je jak kdyby servírovali sushi v misce s vidličkou. 
Z mojí zkušenosti mají se zahraniční kuchyní velký problém hlavně Indové. I když je fakt, že Italové taky na tom svém jídle hodně lpí.

Offline MP Marge
6917 příspěvků moje polička 23. srpna 2026 14:30
Reakce na barbucha:

​To bych se nedokázala najíst Jak překrojíš kus toho (okoralýho, ztvrdlýho) knedliku? Nebo kousek masa - pokud to nebylo ještě ke všemu mletý (což mě napadlo při pohledu na fotku). To jako fakt v restauraci dostaneš ke stolování polívkovej talíř se lžící?

​Maso mlete nebylo, nastesti! Ale s knedlikem nebyl problem - vzhledem k tomu, ze to zadny knedlik nebyl, ale spis takovy utvar ze stridky bileho toustoveho chleba, dal se ukrojit normalne lzici  

Offline MP Marge
6917 příspěvků moje polička 23. srpna 2026 14:31
Reakce na Tak Betty:

​vypadá oschlej , teplej ne.

Vis, ze mas pravdu? Ted, kdyz o tom uvazuju, tak teplej opravdu moc nebyl!  

Online Tabea
8244 příspěvků moje polička 23. srpna 2026 14:32
Reakce na MP Marge:

​To ja taky. Vzdycky jsem ho jedla s chlebem, knedliky jsem nikdy noc nemusela. Ovsem s CESKYM chlebem! Ten tady bohuzel nesezenu. 

​ani polský/nemecký?

tak ted abys kvůli guláši ještě pořídila kvásek a začala péct chleba.

Offline MP Marge
6917 příspěvků moje polička 23. srpna 2026 14:34

Tabea To se spis na to vykaslu a pockam si na mamincin gulas

Offline MP Marge
6917 příspěvků moje polička 23. srpna 2026 14:35
Reakce na Evaeva:

notna jedí je jen vidličkou, že jo? Já taky S tou lžící jsem to nikdy nepochopila 

​Ja jsem vubec netusila, ze by to slo jinak nez vidlickou

Online Tabea
8244 příspěvků moje polička 23. srpna 2026 14:37
Reakce na Evaeva:

notna jedí je jen vidličkou, že jo? Já taky S tou lžící jsem to nikdy nepochopila 

​to bude asi i nějaká německá věc, ta lžíce k tomu. Muž k tomu nutí děti a já jim to zakazuju.

Online Tabea
8244 příspěvků moje polička 23. srpna 2026 14:45

moje poslední tři obědy:

Na hledání doporučených krémů jsem zatím rezignovala, tak jsem se vrhla za jiným doplněním kolagenu. Garfie Doufam, že na pařátky přísahaly Korejky a ne Číňanky.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. srpna 2026 14:48

TabeaNemyslím si, v Čechách i v pizzerii nosí ke špagetám lžíci, skoro bych řekla, že pravidelně. 

Online Tabea
8244 příspěvků moje polička 23. srpna 2026 14:53

Evaeva myslela jsem nejen Česká, i německá (to i se mi nějak přepsalo na o).

V Německu mají italsky restaurace Italové (nebo Albánci ), potrpí si na tom, k hostovi promluvit pár slov italsky (což mi přijde strašně uhozený), takže lžíci by asi nedonesli.  
Ale indický restaurace (Indové, Pákistánci) často dávají k polednímu menu polévku/salat,aby

uspokojili německý vkus. 

Offline notna
9525 příspěvků moje polička 23. srpna 2026 15:13

Evaeva Tabea Jj, jí jen vidličkou a mají ty pohyby logicky takové automatické, plynulé narozdíl od nás. Samozřejmě to neplatí pro každého, určitě dost lidí vládne vidličkou jako Ital. Abych se tady někoho nedotkla. 

Online Tabea
8244 příspěvků moje polička 23. srpna 2026 15:48

notna ono se ty špagety asi líp pochytají, když jsou obalené omáčkou/ragú, co na nich drží, než když jsou převařené, prolité olejem, aby nelepily a pak řídkou omáčkou. To je jak klubko hadů, co jde vidličkou dopravit do pusy obtížně.