Asi bych si měla zopakovat gympl (budu pak líp péct)
Jídlo a vaření
Co je to zapařování?
chlíst hrnku vody do rozpálený trouby těsně po vsazení chleba
Obvykle jsem měla dost placaté bochníky - je to tedy tím, že byly překynuté? A jak je to s tou dlaždicí, prosím, o tom jsem neslyšela :-)
Předem díky!
Buď anebo hodně hydratovaný těsto, pokud nekyne prodlouženě v lednici, má tendenci se roztejkat. Proto se někdy doporučuje pečení v hrnci.
dneska se obzvlast povedly:-)

Našla sem dva recepty na croissants, jeden s mlíkem a jeden s vodou. Přemýšlím, co je lepší..? Máte tip..
Jsem dnes pokusně zkusila bublaninu s jostou místo třešní. No...vzdáleně to připomíná bublaninu s višněmi, úplně okouzlená nejsem. Fotit nebudu, je to standardní bublanina.
Co teda s jostou, nevím. Mám množství k nesnědení syrové, marmeláda mi nechutná...
Zaujala mě historie - že je to ovoce vyšlechtěné cíleně poměrně nedávno v NDR. ˇV němčině se název čte "jošta", slovensky je to taky jošta, jen česky josta. Takže úchylkářem je čeština, ale nemůžu si pomoct, s tím š je to srandovně šišlavé :-)
Kompot taky ne?
Právě včera jsem dumala, co s ní. Na bublaninu jsem také myslela. Možná v kombinaci jiným ovocem.
Já ji mám nejradši jen tak, trhat když jdu na zahradu. Před večeří se chodím napást. Nikomu totiž moc nejede. Takže nevím, proč jsem teda na podzim kupovala a sázela druhý keřík.
Tak nějak se stalo, že mám zaděláno na tři chleby
No
založim si stránku 'adoptuj chleba'
Ta fotka před vypadá líp, než po...
. Ale ragů z lišek a podhříbků se zakysanou smetanou a tymiánem bylo super...

se hlásím! ![]()
Nene vypadá pěkně obojí!
Ok tak si přijeď
poštou by asi přišel tvrdej..
to nerikej dvakrat pisu si :) nase pekarstvi ted ma letni pauzu, vubec nevim, kam si pudu zejtra rano pro chleba!!!
Upíct vlastní!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY