Potlapkávám!
Jídlo a vaření
Děkuju ![]()
Děkuju. No vida na clafoutis sem úplně zapomněla..to je taky fajn ![]()
Dneska jsem koupila kvasnice, tak zkusím ještě tu babku, jsem zvědavá, jaká s těma třešněma bude.
Trochu jsem koketovala s tím, udělat ji z kvásku, ale asi to nedám, teď jsem furt v práci, ten time management bych nedala. Chudák furt sedí v ledničce...
No..někdy tím plánováním časovýho rozvrhu pečení kváskový věci strávím dost času. Teď už se nějakou dobu zaobírám pečením croissantů tak, aby byly ráno čerstvý a abych se zároveň vyspala..
Tak to už je vyšší level... PRo mě zatím byl největší logistickej problém, aby byl mazanec hotovej přesně v pondělí ráno... Spolu s převáděním kvásku na pšeničnej mi to trvalo půl velikonočních práznin...
Jahodovy a rebarborovo-jahodovo-zazvorovy dzem jsou ve sklenickach.
no zatim sem vymyslela prd..s převáděním kvasu je to taky na dýl, ale já už sem to zkrátila
Já se možná letos poprvé v životě vydám někam na samosběr... a na 99 % budou palačinky s jahodovou pěnou, ách :)
A ja si dala humrovy chlebicek. Skoro jako od Paukerta! ![]()

Nevim, kdo sem ten recept daval, ale delala jsem Banjan Bourani a super (toho jogurtu jsem udelala vic, dava tomu svezest). Jen nechapu, ze tam pise, ze se to ma jenom jednou jemne zamichat, bez poskozeni vrstev. Ta zelenina se rozvari a je prave podle mne dulezity vsechno promichat, at se chute spoji a omacka zahusti. Nechtela bych jist velky kus rozvarenyho lilku.

Hergot, to vypadá dobře
No, byla jsem zase pozitivne prekvapena. Varenou zeleninu opravdu nemusim, ale tohle s Shakshukou mi chutna.
To budu muse najít, já zeleninu ráda (jakoukoli)
Děkuju :)
Moje milovane jidlo. ![]()
Nemíchám ho. Jen tak lehce zatocim jako kolotoč.
Vaří,spravneji dusí v malém množství tekutiny, se jen krátce, hlavní je opeci dobře ty lilky.
jako přílohu mam nejradši naan.
Týden jsem si doma hýčkala mango a právě si užívám výsledek své trpělivosti - mango lassi. Tento experiment prohlašuju za vydařený.
Na můj vkus to tu málo žije..
Takže sem nacpu mou bábofku
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY