Díky, budu ráda :-).
Jídlo a vaření
OK, vkladam ten mandlovej pac na ten neni recept na netu (ten mnoho zrnnej uz sem davala Husa). Tento jsem modifikovala nejakej co jsem nasla na housku, tak jsem z toho udelala chleba, ale upravila jsem to dost.
1.5 hrnku mandlove mouky
2 lzice lnenyho seminka, ja davam mlety, ale muze bejt cely
4 lzice psylia
2 lzice prasku do peciva
4 vejce
250 g kysane smetany
3 lzice oleje (ja vetsinou nedavam, nicemu to nevadi)
pak seminka jaky chcete nebo orechy, slunecnice atd. Davam chili papricky vlocky, hodne kminu, sul.
V podstate jenom smichate ingredience, nechate 5 min odstat a vyskrabnete do formy, je to spis takova cihlicka, ale na platky a ogrilovat v troube s avokadem mnam. (avo teda az potom samo, ne do trouby). Chleba pecu na 200 asi na cesky? A urcite hodku a pul, obcas to jeste strcim zpet, kdyz se mi zda moc vlhkej, klidne i do vypnute.
Ty krekry jsou very primitivo, akorat je s tim crcani.
1 hrnek mletejch lnenejch seminek (tady lnena mouka)
2 vejce
1/2 hrnku strouhanyho syra (cedar, nebo mozarella klidne) ja davam vic jeste.
Smichat a nechat trochu odstat at len vcucne tu vlhkost, 5 min staci. Rozvalet postupne (naraz je to moc velky) mezi dvema papiry na peceni na tenko, jde to fakt na dost tence v pohode, nakrajet a prendat na plech, cca 10-12 min pict a hotovo, sjedou sami, plech samo vylozit papirem. Davala jsem je minule kamosce a rikala ty jo toto kupuju v organic obchode 8 babek za malej pytlik. Z jednoho testa udelam tak 4 maly plechy, driv jsem krajela na pidi krakry ted se s tim uz nes a delam vetsi, lip na to jde i dat jidlo :)
Jo a do tech krekru davam co se mi jeste zrovna zachce, treba sezam, mak, chili, rozmaryn atd atd
ja se chystam nalozit na grilovacku na nedeli kridylka do medu a bourbonu, tak jsem zvedava jak to dopadne...
Tyjo, ty krekry se mi líbej, asi zkusim. Ale tady sem viděla lněný mletý ne úplně najemno, ale to by nemuselo vadit?
tuhle sem si na tebe vzpomněla, na instáči mi lajkla holka, která peče kváskovej bezlepkovej chleba a teda nádhernej!
Ta moje taky neni na jemno. Vyfotim. Zas je budu delat.
Kvaskovej jo? No ale urcite z nejake hodne sacharidove mouky. Ja lepek moc neresim. Spis ty nizkosacharidovy veci ho vetsinou nemaj tak to jde ruku v ruce.
Díky, budeme mít v rodině příští měsíc velkou akci, která se po úvaze nebude odehrávat v restauraci, ale doma, tak se budu mít čím blejsknout
. Samozřejmě vyfotím
.
No, sacharidy tam budou, to asi jo. Mně to úplně nedošlo, že spíš než lepek, sacharidy, pardon :)
ale krackery zkusím!
som teda nieco upiekla ale fialky tam nemam
nektarinky a passion fruit.
pardon za pozadie ale nie som foodbloger ![]()

Máte ty kandované fialky vyzkoušené? Zajímalo by mě, jak na ně, protože loni jsem se o ně pokusila a dopadlo to fiaskem... Takový práce, spousta času a nakonec jsem z toho udělala fialkovej cukr. ![]()
Co to tam mate za kytku? Mne to nejvic pripomina afrikan, ale to by byl kvuli ,,vuni,, hardcore :-) :-)
priznam sa ze neviem. na obale bolo napisane iba jedle kvety mix a nic konkretnejsie. a v kvetoch sa nevyznam. brala som to iba kvoli farbe ![]()
hezky dort.
Aha, ja vubec netusila, ze se to da koupit:-).
Vinohradský podle Maškrtnice, nevím proč trochu šišoid ![]()

Krásný je,určitě i dobrý. Vypadá nadýchaně,pravidelné póry
.
Ty nepravidelný sou náhodou právě pěkný! ![]()
Tak v tom případě v pořádku
Ale fakt jenom náhodou ![]()
Ten náhodou zrovna vypadá, že bude výbornej!
Je vynikající. Poctivej bílej chleba. Měla jsem teď období žitných severských a byla potřeba změna. K snídani s máslem a rajčetem, posolenej ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY