já myslím, že název máslo fakt nevadí, jen to nesmí bejt něco typu Máslíčko, Masielko, AB, creme bonjour apod. Pokud se to jmenuje máslo, musí to splňovat ty náležitosti typu 82% tuku a žádnej rostlinnej tuk
Jídlo a vaření
kozí jogurty a mlíko už jsou fakt pro pokročilý. Máme kamarády, co mají kozy a ti si dávaj kozí mlíko i do kafe
A překvapilo mě, že prej od každý kozy chutná mlíko trochu jinak a že se to i dědí, takže když vám chutná mlíko od matky, mohlo by vám chutnat i od jejího potomka. (A heč, dojila jsem kozu, bylo to super, fakt jak pytlík mlíka)
Že chutná od každý jinak, to věřím. Že se chuť i dědí, jsem neslyšela. To je zajímavé. Ve Francii a Švýcarsku se u některých sýrů rozlišuje, zda jsou vyrobeny z ranního nebo z večerního dojení. Prý jsou skutečně chuťově odlišné. Ráda bych někdy měla příležitost to porovnat.
já mám problém i s některým čerstvým mlíkem od krávy, ono to zvíře je z toho většinou taky dost cítit, že bych čerstvě nadojený mlíko označila za nějakou extra lahůdku, to úplně ne, ale myslím, že se na to dá určitě zvyknout
velkou roli hraje i cistota zvirete+prostredi. dojila jsem a pila a nektery se nedalo a z nasi vypucovane kozenky vyborny, bez zapachu. od te doby co mam srovnani mam ke kozim vyrobkum trochu opatrny vztah;-)
jj, mám takovej trochu traumatickej zážitek z dětství, když nás chtěla sousedka na chalupě uctít coby pražský děti čerstvě nadojeným teplým napěněným kravským mlíkem v takovým špinavým omláceným plecháčku a my museli...:-D
Kozí mlíko mi ani nepřipomínej. ![]()
Kamarádka, co má kozu, mi ho jednou nalila do kafe, že prý ani nepoznám, že je kozí. No, nedala jsem to a ještě mi půl roku trvalo, než jsem zase začla pít kafe normálně, protože jsem v každém cítila tu kozu, i když tam žádné mlíko nebylo.![]()
My sme ako deti chodievali s kamarátkou pásť kozu na pole
. V lete, aždé ráno za rozbrieždenia. Ale nepamätám si, žeby som pila kozie mlieko. Čo mi určite nechutilo, a to si dobre pamätám, bolo kozie mäso. U babky, na Veľkú noc, a museli sme ho zjesť... Syry mám rada, tam mi tá chuť nevadí, ale predstava kozieho mlieka alebo masla ma moc neláka.
Čerstvo nadojené kravské mlieko som pila párkrát a bolo to fajn. Ale teda tí známi mali kravku pekne v čistote.
Jojo, já ho neodsuzuju, jen jsem neměla buňky zkoumat složení a výrobce (ani ten nebyl viditelně na přední straně té kostky), prostě jen Máslo. Albert podle mě Madetu míval, ale kromě tohohle už tam bylo jen to Creme Bonjour a jinak nic, tak jsem byla nemile překvapena :)
No ono kromě toho, že je dražší, je docela těžký ho sehnat a není zdaleka takovej výběr..už se mi asi dvakrát stalo, źe ho prostě neměli, nebo jen tu privátní značku, kterou já nechtěla..
já docela často kupuju dr. halíře v lidlu, název odrazoval, ale vyhrálo myslim i nějakej dtest a přijde mi ok
Jo to znám, já moc nemusím tyhlety tescovalue a tak..
ani já. Mně hrozně vadí i ten název dr. halíř, ale to máslo mi přijde dobrý :-D A myslim ho vyrábí Olma (tim si nejsem teď uplně jistá ale)
Děkuji,
odpoledne ji upeču. Já právě ty nadupané bábovky také nemusím a protože jsem už jen dva, tak se hodí, že vydrží vláčná.
tak kecám, nevyhrálo, ale v r. 11 bylo mezi 4 nejlíp hodnocenýma máslama
já peču buď z půlky muffiny nebo jsem si pořídila takovou poloviční bábovkovou formu
Musím se teprve zařídit (jinak to řeším ta, že nepeču
)
No, tak nezní to moc noblesně
Játo řeším tak, že peču pro kolegy ![]()
To je sice hezké a šlechetné, ale já tu mám tak plnou zahradu sýkorek a kosů
. A těm teda sladké ani oschlé nedávám.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY