Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline baltik
4993 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 20:01

my jsme doma delali - brambory, kysele okurky, mrkev, celer, petrzel povarene ve vode s ooctem, hrasek z konzervy, majoneza, horcice

a muz - brambory, kysele okurky, salam, vajicko, cibule, majoneza, horcice

no a mame problem, muz tam nechce zeleninu a ja tam nechci salam a cibuli

takze spolecne delame uplne jiny, brambory, jarni cibulka, domaci majoneza, horcice

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 21:30
Reakce na Garfie:

jsou fakt dokonalý! nevěřila jsem že to bude držet pohromadě když jsem to sypala na plech:-)) a dala jsem tam lžičku soli takže muž mi to nesní:P

Offline continuity
43664 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 23:01

kam davala Dadoo ty rohlicky? jsou bozi. jeste jsem se nerozhodla, co s kremem, protoze nemam moc rada tezke kremy, ale mozna to nebudu ani plnit, jenom to pokapu cokoladou 

uplne mi to padlo do rany, protoze jsem hledala cukrovi a ne kokosove pracny, ktere se da plnit do formicek.

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 23:41
Reakce na continuity:

Jsou tady https://www.parfumanie.cz/forum/detail/tlacharna:c7/t432.htm?page=292#m211847

Ale ten krém udělej. Po naplnění je dej do krabice a nech třeba na balkoně, ve sklepě, studené spíži apod. Krásně provlhnou a chutě se propojí. Jsou pak dokonalé!

Taky by šlo ušlehat lehký krém z mascarpone a šlehačky. Ale jak to se to nepropojí, nezměkne společně, nebude to ono.

Ale vážně bych zkusila nejdřív ten původní krém.  Je to komplet hodně osvědčené 

Offline Karja
44963 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 23:47

Co to je? To vypada dobre! Potrebuju neco na vanocni mecheche. Ale uprimne bych se na to nejradsi vykaslala a neco nakoupila. Ja tak nesnasim neco pripravovat, kdyz se mi nechce. Ale kdyz se mi chce, tak to je srumec a vykon jak k Pohlreichovi do kuchyne. Jen to neni tak casto.

Offline Karja
44963 příspěvků moje polička 07. prosince 2017 23:53

@0zero Parmazan je uplne nedocenitelna surovina, taky kupujeme naraz kilo. Ale vetsinou balenej po mensich kouscich, krajenej malokdy. Aglio miluju, v lete delame klidne dvakrat tydne k veceri. Ale priznam se, ze jsem ho nikdy nemela v restauraci, takze vubec nevim, jak to ma spravne chutnat. Mozna mam natolik rada svou sprznenou variantu, ze by mi ani nechutnalo:-)))

Offline continuity
43664 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 00:09
Reakce na Dadoo:

ukecala jsi me.  kolik davas orechu do toho kremu? to tam totiz neni napsano :)

Offline Garfie
28650 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 00:22

Aby ses nedivila  Já jsem taky nadšená, asi budu péct o víkendu znovu. Jdeme teď na návštěvu k nějakým Mexikáncům, tak jsem chtěla donést, ale rodina mi to zakázala!!! Prý raději něco koupíme a tohle sníme sami :-)

Karja To je tip ode mě, na základě zdejších hovorů, výborné, jednoduché, rychlé, návykové, recept tady.

Offline Garfie
28650 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 00:28
Reakce na 999:

Zkus je upéct a přidat víc soli. Já to taky běžně nejím, ale tyhle mi fakt jely. 

Ale tak maso to není, pokud jsi masožrout...

Offline Karja
44963 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 06:20
Reakce na Garfie:

No vypada to hodne dobre a hodne jedle teda! Diky!

Offline Garfie
28650 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 08:32
Reakce na Karja:

Rádo se stalo a za případný návyk nepřebírám zodpovědnost 

49476 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 08:46
Reakce na Garfie:

prej je to suchy no ale ditko uz sezralo pulku takze fakt nezbyde. a sirim uspesne dal:-)

49476 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 08:47
Reakce na Karja:

tohle klido udelej vazne je to nenarocny. hlavne se neboj ze to zustava sypky, po upeceni drzi

Offline Sweet Potato
40652 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 08:51

Miluju diskuze o bramborovém salátu! Účastníci se obvykle shodnou jen na bramborách.Do okamžiku, kdy se začne řešit správná sorta, samozřejmě.

Takže se honem musím taky vyjádřit: u nás taky nakyslé jablko (nejlepší byla ze zahrady, z jabloně, co už nerodí, fňuk). A místo majonézy zakysaná smetana (dědictví po mamince žlučníkářce, než objevila existenci zakysanky, dělala si ho nasucho - a teda taky bez cibule, té ale trochu dávám)

Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 09:02
Reakce na Sweet Potato:

U nás se do salátu dávají brambory (o Vánocích jedině Keřkovské rohlíčky, to je jasný, jaká diskuse, ne?), nakládaná zelenina (sladkokyselá, nejlíp trochu pálivá,  někdy nakládáme sami, když je úroda mrkve a pateržele na zahradě, nekdy kupujem, jak se zadaří), nakládané okurky navíc, majonéza, trošička láku a hořčice. Zásadně nikdy vajíčko ani uzenina. 

Offline 999
19911 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 09:02
Reakce na Ounz:

Já to střídám :-). Chutná mi jejich hamburger, roastbeef, tatarák, nebo kus masa na gril, jenže já jsem schopná si tam dát i ovar, když je zrovna v denní nabídce.... A nebo naproti v Sisters chlebíček se sleděm a wasabi majonézou...

Offline Potrefenáhusa
39067 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 09:05
Reakce na Sweet Potato:

maminka mýho ex dávala místo mrkve a hrášku červenou cibuli, olivy a taky byl dobrej :-)

49476 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 09:11
Reakce na Potrefenáhusa:

tjo tak olivy k vanocnimu kaprovi to je mazec:-))

Offline Potrefenáhusa
39067 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 09:13

nebuď konzerva, k řízku by to šlo,ne? 

Offline Garfie
28650 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 09:14

No jo, sušenky jsou moc suchý, kyselo moc kyselý...