jako olivy a ryby jdou, jde cokoliv, jen me to fakt rozesmalo, pac my mame takovy to klasicky novodoby vanocni menu, polivka salat smazeny kapr a pochopitelne i ty rizky.. a do toho bac olivy:D
Jídlo a vaření
tak on ten majonézovej bramborovej salát se nejí moc dlouho, od války cca?
no vsak jo
my většinou děláme na vánoce jednu rybu klasicky kapra v trojobalu a jednu nějakou, co jsme ještě nikdy neměli a v nějaký nový úpravě.
to bych mohla letos zkusit az nebudou doma deti. u tech su rada kdyz se sklibenim pozrou kousek kapra a zaji to snyclem
nejaky tipy?
Tak z toho všeho as8 nejradši ten ovar
se tam musím někdy kouknout (ještě nebyla)
Na kapra nejlepší recept co jsem kdy měla, je kapr na víně. Uplně jednoduchej eintopf, kde ani neušpiníš nádobí. Kapra připravíš chvíli předem - prostě porce, ale podkovy se teda nehoděj, trochu ho potřeš česnekem, solí a dál koření co ti chutná (ale zbytečný to přehánět). Pak dáš do hrnce naspod máslo hodně, na to na kolečka pokrájený syrový brambory, osolený, na to dáš toho kapra a ještě tam nasypeš houby - já mám raději sušený, jsou intenzivnější a mají pro mě i příjemnější konzistenci. Zaleješ bílým vínem, na rybu můžeš hodit ještě další máslo. A vaříš na plotně či pečeš v troubě do změknutí brambor. Ke konci přidáš čerstvý bylinky dle chuti.
Chytrá hlava postřehla, že se to dá dělat i někde venku u rybníka na kotlíku.
999 tak to naprosto chápu, já taky daleko raději slané a maso než sladkosti...
continuity orechy do kremu davam pokazde jinak. Podle toho,kolik mi jich zbyde a hlavně podle chuti . Jde to klidne i uplne bez ořechů. Hlavně musí být najemno,aby se při strikani nešprajcnul kousek ořechů ve stříkací hubičce.
Ounz Nebo se tam můžeš rovnou objednat na večeři u řezníka :-). Ale potom nemáš pár dní chuť nejen na maso, ale na jídlo obecně...
.
999 Kde prosím, já vůbec nemůžu dohledat, o jakém podniku si s @Ounz píšete:-D. Máte to zašifrovaný, aby k tomu řezníkovi nikdo další nemohl!
Karja Je to Naše maso v Dlouhé. To řeznictvi je super, bohužel se dostali do zahraničních průvodců a je tam pořád hrozně narváno. Hlavně Japonci, Korejci...něco si objednají, a pak na to nevěřícně zíraji :-).
999 Ano, díky, o tom jsem slyšela, škoda toho profláknutí. Ale tak třeba v nějaký čas je to lepší. To by bylo dobrý;-)
999
píšu si!
nase maso fajn, ale ten prostor obchodu je extremne maly a je tam narvano a to prakticky porad. To je duvod, proc jsem tam na rychle jidlo prestala chodit a i z bezneho nakupu veci domu se stala malem bojova hra a uz si to tak neuziju... max kdyz jdu pro neco do te zadni casti, tam je to stale ok. Protoze jinak prostredi super, obsluha mila, vyber dobry a kvalitni. Skoda no, ale nejsem zvedava na to, stat a cekat v narvanem krame.
viktorka_od splavu A proč snažíš do nich toho kapra nacpat? Jako dát si povinně něco, co ti nechutná, jenom proto, že je to tradice?
U nás je to opačný extrém. Bývá nás u stolu deset a každý má na talíři to, co mu chutná nejvíc. Takže řízky z kapra, vepřové z panenky, vepřové z krkovice, kuřecí a vinná klobása. A klasický bramborový salát, vídeňský salát, bramborová kaše. Vždycky se smějeme, že v podstatě nikdo nemá na talíři stejnou kombinaci...:-).
jinx tak zkus Kantynu...taky byva plno, ale ne tolik;) pro me je to vic po ruce a maj tam to samy...
Náš salát brambory, vejce natvrdo, kořenová zelenina, sterilované okurky, sterilovaný hrášek, trocha hořčice, majonéza, směs do bramborového salátu, muž se tam snaží procpat jogurt a zakysanku, ale na mě je to trochu moc mazlavé, takže základ stejný a pak si to doladí čím chce. Hlavně oni byli zvyklí že se ty uvařené věci krájí na kostičky, já je protlačuju tím perforovaným kolečkem, nejdřív muž brblal že jsou ty koszičky moc malé, ale potom co jsem ho nechala ty kila surovin nakrájet samotného pochopil že se mnou nehne :D u čeho jsem musela ustoupit, je rybí polívka. Muž nejí kuře (nikdy) takže naše tradiční rodinná kuřecí s játrovými knedlíčky neprošla, ale ta rybí se docela dá (ajikry si do ní taky přidává až potom co je odebraná porce pro mě).
rasaNori My jsme treba mivali vzdycky hovezi polevku s jatrovymi knedlicky, protoze mamka rybi nerada. Te varila jen trochu pro tatku a pro me. Ja pak zacala varit rybi az me domacnosti, mam ji rada a davam do ni hodne masla, to je pak dokonala. Manzel si vzdycky dela legraci, jestlido ni padla jen kostka nebo dve (a to fakt ne :)
Nemáte nějaký tip jak zpracovat velké množství bílků (50+ vajec)? Možná zkusím makronky, ale co se zbytkem?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY