Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Lilly_Ku
4580 příspěvků moje polička 09. prosince 2017 17:40

vyzkouseli jsme za vas: rozhodne se shortbread nepokousejte upect z mandlove mouky, i kdyby na internetu stokrat tvrdili, ze to jde.

mozna jsem neco udelala spatne, ale vysla mi z toho takova lehce ztuhla posypka  jako chutove dobry, ale z formy abych to vybirala lzici.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 09. prosince 2017 17:48

Krehutka jejda a naráz? Ještě mě napadaj kokosky, pusinky, bílková omeleta, zeleninová polévka se zavářkou, ale to sou takový cmrndy..pade teda..eh uspořádat večeři pro ketodietiky? 

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 09. prosince 2017 17:51

999 proste zvyk. ja nikoho nenutim dojidat (to nesnasim) ale snist kousek ryby v den kdy se u nas ryba tradicne ji jim neublizi. ke stedrovecerni veceri delat spagety proste nebudu. co chteji jist si muzou vybrat ostatni 364 dny:-)

jo, zrovna dnes se ptala tchyne co dite neji, no radsi jsem nerikala nic. pac kratsi by bylo vyjmenovat co ma rad. tak 80% jidla bud neji vubec nebo sni ale se sklebama.

49476 příspěvků moje polička 09. prosince 2017 17:54

Karja jee moc diky! chapu dobre ze ta ryba nema byt ve vine ponorena, jen ty brambory - ryba se dela v pare? pac minuly vikend jsem neco podobneho varila-candat ve vinne pare na korenove zelenine s fenyklem a bylo to skvely

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 09. prosince 2017 18:03

Krehutka bilky se daj mrazit, zkusila bych si to naporcovat treba po 2 po 3 a pak se to hodi na snih, omeletu nebo tak

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 09. prosince 2017 18:30

Lilly_Ku ja jsem je zkousela teda jen z normalni mouky, jednu jsem snedla a je mi blbe A nikomu doma to nechutna, ze je to prej slany, tak ted co s tim...

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 09. prosince 2017 18:47

Krehutka Takový megamnožství bych taky asi částečně zamrazila teda. :) Makronky a cokoli sněhovýho samozřejmě dobrý - ty pusinky a kokosky, nebo třeba pavlova, bílkovej chlebíček s kandovaným ovocem taky sežere hromadu bílků a je vlastně docela vánoční, v některých variantách receptu na pařížský tyčinky jsou taky jenom samotný bílky... 

A zrovna když jsem si teď googlila pařížský tyčinky, tak jsem zjistila, že Rádio Haná sprostě ukradlo fotku pařížských tyčinek z mýho starýho blogu bez uvedení zdroje, syčáci jedni!  

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 09. prosince 2017 19:14

viktorka_od splavu A jinou rybu než kapra by dětičky nepapaly? Já teda mám ryby obecně ráda, ale zrovna kapr mi nejede. My jsme "tradiční rybu" právě zrušili, protože to nikomu nechutnalo, a zavedli jsme lososa, to je taky ryba Proč si kazit zrovna štědrej večer nedobrým jídlem?

49476 příspěvků moje polička 09. prosince 2017 19:22

coralline lososa se netknou ani v pomazánce žádnej. nn, v kaprovi to není, obecně ryby nejsou populární, na kaprovi bych vůbec netrvala kdyby jim něco chutnalo.

prostě to nejsou ty špagety/kuře s rýží/smažák, nic víc.

zrovna lososa si dáváme s mužem dost často:-)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 09. prosince 2017 19:34

Já jsem teda ráda, že u nás ryby všeobecně jsou téměř každý víkend. Kapra jí všichni a máme ho častěji než jen na Štědrý den. Už teď se na něj těší. Jediné, co je jinak, že mladší syn k tomu má brambory, protože nejí salát. Ty mi zbývají od oběda, takže žádná práce navíc. 

U nás se tak nějak nedodržuje přímo půst, ale nejí se maso. K snídani vánočka. K obědu se dělá zelňačka, ale jen taková bílá, bez klobásy. Do té se dávají před podáním opečené brambory a teda nědo si dá i škvarky.  I když už i tenhle zvyk trošku u nás upadá, protože manžel mi kazí děti a dá jim klidně šunku a k obědu by jim klidně dal řízek. 

Offline catch
215 příspěvků moje polička 09. prosince 2017 19:39

Krehutka aj mne zostavaju bielka po vyrobe vajcaku.

Pouzivam ich na anglicky kolac (tak ho volala teta, kt. je zdrojom receptu), co je vlastne biskupsky chlebicek bez zltkov a velmi odporucam pridat tam roztopene maslo. Kolac mozno i nakrajat a nechat preschnut a su z toho suchare.

Edit: vidim, ze uz Karoleena spomina tie bielkove chlebicky. Pridane maslo to vsak pozdvihne o level vyssie!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 09. prosince 2017 19:50

Krehutka Ve fitku ti za to utrhnou ruce .  My si doma speciálně bílky kupujeme v makru. U nás je neskutečná spotřeba. Já si z nich dělám třeba šmakouna, mám to ráda místo masa. Manžel a syn si bílky dávají snad do všeho.  Vydrží i zamražené, po částech. 

Offline Karja
44963 příspěvků moje polička 09. prosince 2017 19:55

viktorka_od splavu Jo, ale tak zalezi, zda to delas v hrnci nebo plossim pekaci. Ale samozrejme kdyz bude trochu primo lozena na tom vine a masle, tak bude chutnejsi, ale s vinem to zase moc neprehanej, plus ty brambory taky pustej jeste dost vody. Zaklad je toporadne uhemovat k sobe. Ale v podstate se tenhle recept neda zkazit, delali jsme ho mockrat I v polnich podminkach a jako nedomrly to bylo jen se stikou, ze neni vubec tucna.

Offline Karja
44963 příspěvků moje polička 09. prosince 2017 20:02

Neunikl mi tady recept na nejakej netypickej bramborovej salat? Ted jsem googlila a hodne me zaujaly stredomorske bramborove salaty, jsou tam olivy, kapry a dalsi ruzne variace. Ale nejake nemam zadnej poradnej recept, jen inspirace a do uplneho experimentu bez receptu se mi nechce. Neporadi nekdo? Byla by to priloha k rybe, takze bez masa a bez syru.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 09. prosince 2017 20:52

Dadoo Diky za inspiraci na rizky v jogurtu.Vyborne!:-)

49476 příspěvků moje polička 09. prosince 2017 21:00

Karja okok, utemuju a vína míň do kastrolu víc do sebe, píšu si:-)

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 09. prosince 2017 21:05

Karja Já delavam na silvestra tenhle podle Hanky Michopulu. Úplně netypickej teda není...

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 09. prosince 2017 21:19

Karoleena pařížský tyčinky !!! Ty dělávala babička a já je strašné milovala. Děkuju za připomenutí.

catch no právě, letos se výroba vaječného likéru nějak vymkla kontrole. Pozitivní teda je, že jsem se zbavila několika flašek alkoholu, které jen zabíraly místo v baru. Místo nich ale teď bílky zabírají místo v lednici. 

711990 zamrazeni se možná nevyhnu, ale vzhledem k tomu, že kromě mrazené zeleniny a ledu můj mrazák funguje jako předstupeň odpadkového koše bych to chtěla radši vyřešit hned než sejdou z mysli.

Ounz Renusatko  a ostatní, díky za tipy. Kdybyste někdo z Brna potřeboval bílky, dejte vědět .

Offline Karja
44963 příspěvků moje polička 09. prosince 2017 22:15

viktorka_od splavu Ja si myslim, ze na Morave s tim vinem umite pracovat, takze v cajku.

Offline Karja
44963 příspěvků moje polička 09. prosince 2017 22:17

Krehutka Diky. Udelam bud ten a nebo po premyslim o tom stredomorskym, ale to byl az moc experiment a ten od tebe ma aspon min surovin:-DD