Ounz Už! Já dělala nácvik. Ale na kváskovej si stále netroufám![]()
Jídlo a vaření
rozarka nee to musíš! Kdo jednou zkusí..on je fakt výbornej(a není to těžký, jen svaly a časování sou důležitý)
Ounz njn,říkám si,že je to jen chleba,vlastně.S vajíčkem,cukrem a rumem ![]()
Ale jo,zkusit musím. Bude to předskokan na vánočku v zimě.
rozarka ne fakt to není nic hroznýho, jde chleba, tohle půjde taky. Ale zrovna na ní se fakt hodí ten robot. Ale dělala sem to i ručně, jen je to makačka. Těším se na fotky ![]()
Ounz Já hnětu v robotu. Na něj se muselo udělat místo ve chvíli,kdy jsem chleba přestala péct jen pro chut' tu a tam. Horší bude to převádění kvásku na pšeničný. Trochu se bojím,že vytvořím velké množství nějaké hmoty,co nebude už fungovat. Přecejen,žito je žito.![]()
rozarka hele, mně to šlo úplně hladce, nebála bych se toho. Poprvý sem z toho prvotního odebrala lžíci a znova to prohnala, aby byla jako ‘čistej’ ale už sem pekla rovnou z toho prvního. Teď peču i pšeničný chleby, tak mám v lednici trvale jeden žitnej a jeden pšeničnej..
Ounz Ty brd'o,to musí být logisticky náročný
Jsem ráda,že se můžu spolehnout na jeden druh. Ale to je pro mě radostný zjištění,že není třeba nějakej vleklej proces.
rozarka depa, jen kolegáčky zásobuju lívancema
a kdyžtak se dá dát do tý vánočky celej a pak se zase vyrobí..
Karja A co slané sušenky? Už jsem je sen myslím dávala.
andulka01 Jo, tak ty už jsem párkrát dělala (myslim, že dokonce na základě tvého podnětu) a jsou teda výborné. Jak myslíš dlouho ta sušenka vydrží? Jako je mi jasný, že se to sežere hned, ale kdybych jich udělala hodně:-D :-D
Karja my se s neteri chystame na tyto:
baltik Diky, ta dira ve vajicku s tim dzemem je fakt pekna vychytavka;-).
rozarka kváskovej mazanec je uplně nej a s robotem je to hračka. A je snazší než vánočka, ono to těsto kyne trochu jinak a u toho zapletení má tendenci se malinko rozjíždět a slívat, takže to pletení tak nevynikne. Mazanec je uplně v pohodě. Ta lehce navinulá chuť je v kombinaci se sladkým mnohem lepší než klasická vánočka z droždí a je to dobrý i několikátej den, když se teda nesní hned.
Klasika 1/3 celozrnny žito, zbytek hladká pšenice a špalda, asi 20 hodin lednice

Potrefenáhusa Teda už jsem ti ho pochválila na IG, ale je fakt povedenej. Mám trochu absťák, kvůli rekonstrukci nemám do léta kde péct, ale mám předsevzetí, že v nový kuchyni se vydám na vyšší level a konečně zkusím kváskovej![]()
Vilemina tak pečou lidi i v remosce...:-)
Potrefenáhusa no netrénuju ještě, ale sotva dorazim domu, už to rozjedu ![]()
a chleba je teda nádhernej a to nařezání ![]()
Potrefenáhusa Pečou :-) ale teda než se to vychytá... spousta věcí se mi v ní moc nepovedla, je zajímavý, že zrovna ten chleba je docela v pohodě (teda ale ne kváskovej, na něj nemám odvahu a taky bych kvásek zabila, jsem pěstitel k ničemu)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY