nebo kokosový pusinky v tom případě teda - vejce v tý tvý blacklist nevidim...
Jídlo a vaření
Super je tenhle makový dort - je bez lepku, velmi rychlý a nejlepší je, když se promaže povidlama a mascarpone se dá jen nahoru - to by se dalo určitě nahradit i kokosovým krémem, nebo roz mixovaným ochuceným bílým tofu (to se používá jako náhrada tvarohu)
https://www.devceuplotny.cz/foodblog/makovy-dort-s-citronovym-mascarpone
viktorka_od splavu to je fakt zadání za všechny prachy
Co třeba švédská kladkaka a místo másla olej a místo čokolády kakao?
Nebo kup spoustu různě barevnýho ovoce nakrájej ho do hezkých misek, posyp sněhovýma pusinkama a nějakejma jedlejma kytičkama, a done.
ice tak ja jsem zvykla varit podle ruznych dietnich omezeni, ale dezert bych resila presne jak pises:-) nebo pudinkem z rostlinnyho mlika:P akorat to je muzova navsteva tak chce neco “lepsiho”:-)) tjo ale kladdkaka vypada uuzasne! sel by misto masla kokosovy olej?
viktorka_od splavu hele určitě by to mělo jít nahradit kokosovým olejem, jen nevim poměr, koko tuk bude lehčí než máslo? A po rozpuštění řidší? V tomhle ti bohužel neporadím, já nejsem dobrá cukrářka a musím se striktně držet receptu...
ice a mas nejaky osvedceny prosim?
viktorka_od splavu A co třeba lívance s ovocem? Snad to splňuje všechna zadání - http://www.foodlover.cz/2018/01/bananove-livance-bez-mouky.html
Ještě jsem podle tohoto blogu dělala bezlepkový čoko dort, ale nemůžu ho teď najít...
Edit: V dortu je smetana...
viktorka_od splavu Dělám tento vždy se mi povedl a byl skvělý.
s kokosovym olejem to neztuhne, při pokojový teplotě je kapalnej - jedině že byste měli doma míň než 18°
RoSa no skoro:-) mam rozhodne tuhej:P
viktorka_od splavu na cukrfree webu maji tako alternativnejsi dezerty, nejde mi z mobilu vlozit odkaz, ale treba ty avokadove lanyze, kdyby se obalily v kokosu, tak by zadani splnovaly
baltik tam je horsi sehnat to avokado:-) ale vypadaji dobre, diky
viktorka_od splavu Makovej dort je skvělej ![]()
Luna Já právě normální taky v podstatě nejím, ale sojovou ani neznám, já moc tyhle sojové nahražky nemusím. Ale už jsem objevila, že ji mají v Tesku, tak vyzkouším.
Vyrabi se i cockova majoneza, bud ochucena, nebo cista, a je mnohem lepsi nez ta sojova :)
Je to tato: http://eshop.provita.cz/mayonette-ochucena-200g-provita/d-73791/
Myrtila Sakra! Už mám tu sojovou z Tesca!
Ale díky za tip, příště vyzkouším.
Zase mám ovšem problém s lahůdkovým droždím, které je vyprodané v našem Tescu i v DM, kde ho běžně mívají :-/ a všechny bioprodejny jsou v centru a tam se teď vůbec nedostanu...jestli ten cizrnovej salát nebude stát za to, tak vám ho omlátím o hlavu!!!
Garfie Tu černou sůl jsem taky neměla a furt dobrý. No stress. ![]()
Teda značnou část úspěchu toho salátu tvoří v mém případě myslím cizrna a kyselý okurky, protože obojí bych mohla jíst hodně, hodně, hodně často!
Aranel Díky za připomenutí toho salátu. Mně se cizrna dlouho nedařila dobře uvařit, ale teď má Lidl nějakou Bio cizrnu za 49 Kč 500 g a uvaří se hrozně snadno do měkka. Měla jsem jí přes noc namočenou a ráno vařila jen hodinu, a byla moc chutná. Všechny ty luštěniny z řady Bio jsou dobré, hrách, čočka i quinoa. Doufám, že to není časově omezený sortiment....
Aranel Jojo, tak to jsme na tom stejně! Prdím na droždí, nebudu ho ničím ani nehrazovat (možná) a udělám to napoprvé bez něj, protože už jsem hrozně natěšená! :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY