999 Jasně, tak tu znám a mám! Jen ji neznám pod názvem černá sůl, super, taky miluju :-) (sypu si ji i na rajčata kolikrát...haha). Díky moc, zkusím to asi už o víkendu!
Jídlo a vaření
Garfie Já asi dneska večer
. Fakt závislost. Ale až po józe, abych jim tam nesmrděla cibulí :-).
Ja jsem nemela cizrnu, takze jsem udelala "falafel" z bilych fazolek a tak dobry.
Ovsem ten salat vyzkousim, sojovou tatarku bych tam dala ja, nic jinyho nejim, obycejnou majonezu nemuzu ani citit.
Luna Já právě normální taky v podstatě nejím, ale sojovou ani neznám, já moc tyhle sojové nahražky nemusím. Ale už jsem objevila, že ji mají v Tesku, tak vyzkouším.
potřebovala bych zítra zrobit nějaký sladký dezert, splňující podmínky
- bez ořechů
- bez mléka
- bez lepku
:-(
jo a nebudu mít určitě čas shánět nějaké exotické suroviny, bezlepková mouka nebo sojový mlíko by problém nebyl.
viktorka_od splavu Ovocná mísa. A můžeš ji navíc ev. i pocukrovat ![]()
viktorka_od splavu Já můžu doporučit cizrnovej salát...
(jinak mě napadl jen jablečnej kompot, event. s bezlepkovejma piškotama)
Pavlova? Ale vybrat teda něco přijatelného navrch. Nebo rýžový nákyp s kokosovým mlékem.
dynda děkuju. njn, na pavlovu patří šlehačka žejo.. stejně bych si to asi napoprvé netroufla "naostro", spíš něco jednoduššího,
ta rýže není špatnej nápad, něco takovýho? http://www.apetitonline.cz/recepty/240-lahodna-kokosova-ryze.html
Určitě existují na tu rýži i recepty bez živoč. mléka. A v Lidlu teď mají dobrý mango.
já ten dezert dělám a normální mlíko tam určitě nedávám (no a Thajec už tuplem ne! to zas na Apetitu plácaj nesmysly)... pohodlná varianta je vařená rýže (normálně ve vodě, téměř rozvařená) a pak do ní vmíchat kokosové mléko či kokosový krém... dobrý je to s banánem, popř. v medu osmažený ananas
viktorka_od splavu ja tu apetitovou ryzi delam z alpro kokosovyho mlika a pridavam k tomu jednu plechovku kokosovyho navic. a je to supr
viktorka_od splavu Pekla jsem tohle, ořechy můžete vynechat a dát třeba kokos nebo opražené ovesné vločky. Místo toho xa-něco jsem dala banán, dobře to udržel pohromadě.
Edit - vločky asi ne, lepek v nich asi bude? Já jsem ty ořechy dát mohla, ale jen malinko. Možná nějaké brusinky nebo jiné sušené ovoce by šlo?
teď mě napadá: kokos je ořech... a viktorka to potřebuje bez ořechů.... ![]()
no, vanilku bych tam nedávala, to mi nějak nesedí do konceptu... spíš drcenej cardamon, to bude fajn!
RoSa Jestli je to kvůli alergii na ořechy, tak záleží na jaké - někdo třeba nesnese arašídy, ale jiné ořechy mu nevadí. O alergii na kokos jsem zatím od nikoho neslyšela, ale kdo ví, dneska je těch alergií spousta. Dokonce i na třešně.
Kokoska jj alergie. kokos by mel byt ok. ten lepek nevim zda celiakie nebo zpovykanost.
diky vsem
viktorka_od splavu Hele, muj tchan dela vyborny dort bez lepku a mleka z maku. Recept nemam, ale zkus si neco takoveho vygooglit, chutna to vsem!!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY