Karja V chladu vydrží dva týdny, ale je tam máslo, no... takže bych to nepřeháněla. To spíš si udělat těsto dopředu, vyválet, proložit papírem a zamrazit. Nejlepší jsou tak třetí den, kdy se všechny chutě rozleží.
Jídlo a vaření
Potrefenáhusa tak tu nemám! hele, jsem ráda, že mám teď aspoň dvouvařič ![]()
Potrefenáhusa Krasny je. Ta kurka musi byt!
Mam otazku na tebe i Ounz Podle ceho odhadujete cas, kdyz nechavate kynout v lednici? Minuly tyden jsem mela chleba v lednici tak 16 hodin a evidentne mu to nestacilo :(
Potrefenáhusa Krasavec výstavní! To nařezání je jak podle šablony
.
Na ten mazanec se těším,postupně si zvykám na myšlenku,že se zadaří,tak snad ano. Ani jsem kváskový nikdy neochutnala,tak mě ta nová chut' láká.
Poreferuju. A když se mi podaří,tak i vložím ![]()
Lamicka já se řídím tím co je v receptu tak orientaćně a hlavně ‘poke testem’ někde je to i na videu, že se do toho těsta šťouchne prstem a když se vrací rychle, je málo, když se vrací pomalu s uřcitou latencí,je akorát a když se nevrací, je překynutý. Ale obvykle mi seděl určitej čas v kontextu s teplotou v lednici. Tuhle sem ale dělala pšeničnej a ten kvásek byl takovej línej, takže byl v lednici děsně dlouho (jako víc než 24 hod) a výsledek byl výbornej.kdybych toho ovšem chtěla docílit, tak se mi to určitě nepovede. Chce to mít určitou rezervu v tomhle no
Ounz Diky, ja delala podle receptu, kde neni info o kynuti v lednicce, asi jsem to spatne odhadla. Nebyl to uplny prusvih, ale vyborny chlaba to nebyl :) To tak byva, moje mamka pece uzasny dorty a pokazde si rika: nesmis se snazit ![]()
Lamicka haha, to je dobrá poučka. Obecně ta doba kynutí v lednici je 12-16 hod, co tam má maskrtnica, ale záleží na teplotě a tom kvasu. Nicméně je to můj novej cíl teďka, tu dobu kynutí co nejvíc protáhnout, dělá to moc dobrou chuť
Nevím, kdo tady první upozornil na ten cizrnový salát z Veganotic, asi paktofonika nebo 999 ? No každopádně jsem ho vyrobila a sežrala bych toho půl kila na posezení ![]()
A to jsem tam ehm ani nedala ty řasy, protože jsem nějak nevěděla, kam na ně.
Aranel Já :-). A jím ho taky na kila.
Aranel Mořské řasy wakame koupíte na rohlíku nebo v Globusu u čerstvých ryb.
Malvin Díky... a nemají to někde v Country Life nebo tak? Do Globusu se nedostanu.
Aranel To nevím, tam nechodím. A tan rohlík k vám nejezdí?
Aranel V Country Life je mají. Já je kupuju v asijských speciálkách, pokud se pohybuješ v centru tak třeba ve vietnamské večerce ve Zlatnické. Směrem k Petrskému po levé straně.
Garfie já dala normální a jistě by tomu slušelo i creme fraiche třeba.
Garfie Já si nakoupila do zásoby to silken tofu, takže to dělám s ním. Ale myslím, že majonéza bude v pohodě. Vyloženě návykové dělá tohle jídlo ta černá sůl a lahůdkové droždí :-).
Garfie Tak určitě to jde i bez ní, ale je fakt super :-). Mají ji v prodejnách zdravé výživy a každému jídlu přidá chuť vajíček. Takže do salátů a pomazánek ideálni.
Díky za vytažení toho salátu, na veganotic chodím pro insipraci docela často, ale tohle mi uteklo. Majonéza jde určitě použít normální, akorát ta kombinace luštěnin a živočišné majonézy je trochu těžší, tak jestli jste typy, kterým by to mohlo vadit, tak opatrně.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY