Garfie jinak to droždí maj na rohlík.cz, taky sem se na něj nachytala, mám náskok..teď už jen řapík, wakame a cizrna a salát bude můj ![]()
Jídlo a vaření
Achjo, teprve teď jsem se zpětně propracovala k receptu na cizrnovej salát a samozřejmě ho taky chci, jenže brněnskej rohlík nevede wakame ani LSD! ![]()
Jsem objevila pro sebe novinku a to neprazene arasidy. Hrozne mi to chutnalo, pripominalo mi to nezrale vlasaky nebo proste nejaka horka jadyrka. No a ted ctu letmo na netu, ze se to neji syrove! Koupila jsem si vazene bez obalu, tak nemam zadne info. Znate to nekdo, jite to nekdo? Jako ja to sdelam treba do ciny ci kari, ale za syrova to aspirovalo na top pochutinu pro me..:-(((
Karoleena Musis pro LSD do ulic! Ja jdu dneska pro nej taky, snad si vzpomenu, chci ho davat hlavne do polevek. Musim necim nahradit metodu, kdyz tomu neco chybi hod tam chillipapricku. Ted budu davat LSDecko.Uz mam plechovou hubu a ne kazdej chape chilli v kurecim vyvaru:-))
Karoleena wakame jsem tam nedávala (a to je mám ráda), ani to LSD a je výborný. (a teda místo celeru polníček, hotový Babica). A nerozváží u vás Košík? Ti mají oboje, aspoň v Olomouci
Jinak u nás ho mívá i Tesco i DM (a pochopitelně všechny bio prodejny v centru), ale jako naschvál včera nic!!
Karja Jé, prosím, kde jsi je koupila? Já nepražené arašídy jedla jen úplně čerstvé někde v zahraničí (asi Ghana?), chutnalo to trochu jako hrášek a hrozně mi chutnaly! Vůbec nevím, že se tady dají koupit!! Teda teď mi došlo....mluvíme o těch čerstvých? Já jinak žila v domění, že když jsou ve šlupce, tak jsou nepražené ![]()
999 tzaziki s mrkvi jsem jedla 2x v zivote a pokazde to bylo v Recku. takze se ptas opravnene :) Byla jsem tehdy mlada a bala jsem se zeptat, proc ji tam nekdo dava, jestli zalezi treba na zvyku. Tady taky kazdy dela bramborovy salat jinak.
Lamicka Copak mrkev, ale někde do nich cpou kopr![]()
Garfie No ja je koupila takovy bily, bez slupky, nejsou tak tvrdy,podle me jsou syrovy, dle ty pani co mi to prodala taky. Chutna to jak prezralej hrasek horkej nebo tak. Ale koupila jsem je na malomeste ve zdravy vyzive.
Karja Aha, tak to budou asi ony....ale já žádnou zmínku, že by neměly být jedlé nenašla. A v té Africe je jedli právě úplně normálně, myslím, že nějakého sušení, nemluvě o pražení a tak se vůbec nedožily ![]()
Karoleena Hlavní je stejně cizrna a okurky ![]()
fajn...jdu pro cizrnu a všechno ostatní...mám totiž jen LSD a černou sůl.
Sweet Potato někde v Řecku jsem to s koprem jedla a chutnalo mi to, já mám kopr ráda.
Sweet Potato Kokoska ja davam taky kopr a recept mam od kamaradky z Recka
tak snad nam to @Zarinya rozlouskne.
andulka01 Když mě přijde, že to trochu berete tak, že lidi už neví coby, tak si vymýšlejí různý stravovací omezení, aby byli důležitý a ostatním zkomplikovali život. Ale u hodně lidí je příčina zdravotní, můžou mít nějaký obtíže (klasicky střevní/kožní/dýchací) se kterýma západní medicína nepomáhá, nebo nepomáhá dostatečně, a zjistili, že se jim takhle funguje líp, jenom vám nechtějí ty příčiny hned troubit.
A k tomu hoštění - my se s kamarádama scházíme 1x týdně na hraní DND, s různýma obměnama pravidel i hráčů to s tím skalním jádrem hrajeme už 20 let. K tomu je vždycky nějaký pohoštění a za těch 20 let se dost proměnilo, krabicáky, bramboráky a chipsy ze začátku nahradily jiný věci. Částečně proto, že jsme dostali rozum, a částečně proto, že za těch 20 let se objevily různý alergie i preference, nikdy s tím ale neměl hostitel problém. Poslední roky dělám to občerstvení já, tak když mi prostě někdo řekne, že dočasně nebo trvale vysadil maso/laktózu/cukr/lepek/, tak to tomu prostě přozpůsobím, aniž bych po něm požadovala průkazku celiaka ;-).
A prosím o tip, kde teď o víkendu kouipím v Praze tu černou sůl :-).
Zina kala namak mají v kupodivu občas v lékárně Dr.Max
Karoleena LSD koupíš ve zdravé vyživě na moraváku vedle šesté větve a nebo u městskýho divadla.
Zina Country life :-).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY