Nebo rýžový nákyp s kokosovým mlékem.
dynda RoSa kokosová rýže je uplně super! dala jsem na cca 20 dkg rýže dvě plechovky kokosovýho mlíka a dokonalý. díky moc
andulka01 Když mě přijde, že to trochu berete tak, že lidi už neví coby, tak si vymýšlejí různý stravovací omezení, aby byli důležitý a ostatním zkomplikovali život. Ale u hodně lidí je příčina zdravotní, můžou mít nějaký obtíže (klasicky střevní/kožní/dýchací) se kterýma západní medicína nepomáhá, nebo nepomáhá dostatečně, a zjistili, že se jim takhle funguje líp, jenom vám nechtějí ty příčiny hned troubit.
A k tomu hoštění - my se s kamarádama scházíme 1x týdně na hraní DND, s různýma obměnama pravidel i hráčů to s tím skalním jádrem hrajeme už 20 let. K tomu je vždycky nějaký pohoštění a za těch 20 let se dost proměnilo, krabicáky, bramboráky a chipsy ze začátku nahradily jiný věci. Částečně proto, že jsme dostali rozum, a částečně proto, že za těch 20 let se objevily různý alergie i preference, nikdy s tím ale neměl hostitel problém. Poslední roky dělám to občerstvení já, tak když mi prostě někdo řekne, že dočasně nebo trvale vysadil maso/laktózu/cukr/lepek/, tak to tomu prostě přozpůsobím, aniž bych po něm požadovala průkazku celiaka ;-).
skoro bych řekla že to je generační rozdíl... za mého mládí bylo zvykem nabídnuté jídlo sníst a poděkovat. případně s díky odmítnout, když to nesmím.
mi zrovna vyprávěl kamarád, jak byli s partou lidí na chatě a jeden z chlapů dopředu hlásil že nesmí lepek. tudíž se každý snažil vymyslet nějaká bezlepková jídla, protože se ve vaření střídali... nakonec milej kamarád žral chleba jak protrženej a všichni na něj byli naštvaní..
To je dobrá zpráva, já se na to už dlouho chystám.
andulka01 Když mě přijde, že to trochu berete tak, že lidi už neví coby, tak si vymýšlejí různý stravovací omezení, aby byli důležitý a ostatním zkomplikovali život. Ale u hodně lidí je příčina zdravotní, můžou mít nějaký obtíže (klasicky střevní/kožní/dýchací) se kterýma západní medicína nepomáhá, nebo nepomáhá dostatečně, a zjistili, že se jim takhle funguje líp, jenom vám nechtějí ty příčiny hned troubit.
Proti tomu žádná, pokud to tak je, ale myslím, že kolegyně přede mnou myslely spíš takový ty zvěstovatele, kteří považují předložené jídlo s dotčenou surovinou téměř za svoji osobní urážku, a moc rádi vás upozorní, že konzumací tohoto si zasíráte střeva, dutiny, dráhy, čakry, psychiku, karmu, mezilidské vztahy a vůbec celou planetu včetně několika přilehlých galaxií, nemluvě o tom, jak tím uškodíte dosud nenarozenému prasynovci ze strany nevlastní babičky přes pátý koleno. Tady je jedno, zda komentátor trpí nebo netrpí nějakými obtížemi, prostě je to otravný.
viktorka_od splavu Myslím, že já a Andulka jsme stejná generace, možná skoro i ročník :-), tak jenom v tom to nebude. Ale máte pravdu, že doba se změnila, těch intolerancí a různých alergií přibylo, třeba moje babička nerozuměla ani moc tomu, že má někdo pylovou alergii, za ní to nebylo...
Isca Tak pitomci, co vám k tomu dají hodinovou přednášku, nebo jak píše Viktorka, vyhlásí všemožný restrikce a pak jejich odhodlání je držet padne po prvním panáku, mi lezou na nervy taky, hlavně když jsou s tím vnucováním agresivní, což některý jsou. Ale těch mi přijde spíš míň. Nebo možná jsem vůči tomu smířlivějc naladěná, já jsem 20 let vegetarián, což je vlastně taky taková vymyšlenost, tak mám pro ty další pochopení :-).
A štvete mě tady s tím cizrnovým salátem, nemám sůl a droží a už si kvůli tomu plánuju cestu do Prahy, protože do pondělí to samozřejmě nepočká :-D.
Garfie Ta paní prodavačka taky nic neříkala a jedla to syrový, když jsem ale hledala víc informací na netu, tak jsem dohledala, že se to nedoporučuje. Ale informací moc nemám, proto se ptám tady. Třeba nám někdo poradí. Ale je to tak dobrý! Ta zdravá výživa, kde jsem to kupovala byla docela maličká a obyčejná, určitě to seženeš i v Praze, na netu uváděli, že se to dá koupit i balené.
LSD nemám...:-/
Zina no vzhledem k tomu že mám sama i v rodině skutečná omezení, kterým mi fakt nedělá žádný problém přípravu jídla přizpůsobit, mě štvou právě ti prudiči, nemusí ani držet přednášky... stačí když si vyberou nějakou speciální dietu jen tak z plezíru, a vyžadují aby se jim všichni přizpůsobili.
jinak abych se vrátila k tomu čím jsem tuhle debatu začala, tak šlo o dítě s velmi těžkou alergií na ořechy. ostatní dietní omezení má doporučená. to naprosto respektuju.
Já toho teda teď moc neuvařím, ale jaký cizrnový salát se tady řeší na tolika stranách
? Cizrnu mám moc ráda, tak další nápad vždycky uvítám.
999 a dalo by se to propasovat i do manzela, ktery neji lusteniny? A to lahudkove drozdi chutna jako co?
999 wau.....NE!!
ani omylem!
Sweet Potato kopr,ano.korfu a tak na pevnine moc ne,ale opravdu mrkev tam rozhodne nepatri.
Mne je ucil delat Recky kuchar,no to kdyby slysel...![]()
999 jeste takhle,muze se stat,ze kolecko mrkve na ozdobu,i kdyz to je specialita v nemecku v Recke taverne,ale dovnitr ani omylem.:-)
Lamicka muj muz cistokrevny Rek,
v zivote nevidel tzaziky s mrkvi.No,nam na Krete taky varil Egyptsky kuchar.![]()
leda jak pisu vys,kolecko na ozdobu,pac jinak to je babicovina.Do pravych nepatri.Fakt ne.
999 děkuji, koukám i dobré stránky.
Sweet Potato Kokoska ja davam taky kopr a recept mam od kamaradky z Recka
tak snad nam to @Zarinya rozlouskne.
kopr v pohode kdyz chutna.Muj muz ho tam nechce.A co rika kamaradka na mrkev?se musi chytat za hlavu.![]()
nellielovett Aha! Dík za tip, skáknu si na tu Lidickou...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.