Ronna jojo, ochutnala. Zmražený mošt jakože to bylo moc ‘ledový’? Tohle je jiný trochu, řekla bych. Je tam cítit ta vanilka a že to má jinou konzistenci. To s tím jogurtem je jemnější. Není to ale klasickej nanuk (to v mejch podmínkách nedosáhnu). Ještě mám v plánu zmrazit čistý mango a pak bych chtěla zkusit něco s tvarohem. Ale chutná mi to (to jabkový) nicméně je to ošajstlich doporučovat, každej má rád něco jinýho ![]()
Jídlo a vaření
Ounz Ne moc ledový, ale že to tak chutnalo. Naše babička totiž kdysi dělávala mošt z padaných jablek. Ta dřeň se mi jednou rozpustila a bylo to podobný. Já mám od loňska v lednici pokus o dřeň zalitou ginem. Nevím jak mě to napadlo.
Zato špendlíková marmeláda s Cointreau (fr. likér z pomerančové kůry) je výborná.
Ronna tyjo dřeň zalitá ginem! Ale on nezmrzne ne?
Zmrzlé to je, neboť je to smíchané.
Dnes jsem viděla na IG jedné Rusky, jak do forem na led lije marmeládu (nechá ztuhnout, nemrazí). Pak mají kostičky vyklopené na misce a jedí to k čaji. Se silným černým čajem to může být dobré.
Po úspěchu s pečeným květákem jsem vyzkoušela cuketové špagety a opět jsem zabodovala a to i u zapřísáhlých "masožravců" :-D. Tímto děkuji za skvělé tipy. ![]()
whiskas jak se prosim delaji ty spagety?je na to potreba nejaky strojek?
Ja cuketu strouham podelne na struhadle,na tom šlicu na platkovani okurek. Vzniknou siroke nudle,miluji je zasyrova s fetou a balzamikem,je to vynikajici jednoduchy salat.
whiskas Přesně tu samou julienne škrabku z Tescomy co je v článku mám, ale už jsem zas někde četla, že vlastně až tak super není, protože ty cuketový špagety by se měly dělat jen z vnější vrstvy cukety, že ji jako okrouháš kolem dokola, a se škrabkou ti zbude větší "odpadní" kus toho středu než třeba ze spiralizéru. Ale nevim proč, je to jen čistá teorie, zatím jsem tu škrabku ještě neměla čas vyzkoušet...
Karoleena Byly dobré i na struhadle :-D. Jen možná méně autentické, co se vzhledu týče.
Po jahodách, třešních, rybízu a meruňkách, začínám dnes švestky![]()
. Už se jen směju. Takže zase knedlíky a táč. Táč je ještě v troubě a kluci chodí, kdysi už budou moct vzít.
Renusatko bramborové knedlíky se švestkama, sypané makem a maštěné sádlem![]()
viktorka_od splavu přesně tak. ![]()
Letos mám malý mrazák. Včera jsem ještě nakoupila lososav akci v Kauflandu a knedlíky jsem si dnes dala už k mamce.
Renusatko bramborové knedlíky se švestkama, sypané makem a maštěné sádlem
Z bramborového těsta jsem je ještě nezkoušela. Děláš si ho domácí, nebo z pytlíku?
Dalia u nás se švestkové jiné než z brambor nedělají. dlouho jsem dělala se sáčku, než jsem se odhodlala k opravdovým z brambor, ale nic na tom není, jen je třeba to rychle zpracovávat.
viktorka_od splavu Ovocné knedlíky dělám z těsta, jehož základ je vlastně extrémně hustá krupicová kaše. Před lety jsem od někoho dostala recept a od té doby jsem jiné nedělala. Chutná mi víc než kynuté, které zrovna moc nemusím. A mastím rozpuštěným máslem.
Ovšem bramborové těsto mám ráda, takže asi vyzkouším. Nedávno jsem dělala domácí škubánky. ![]()
Dalia viktorka_od splavu Renusatko Moje babička to měla rozdělený :-). Jahodové z tvarohového, švestkové z bramborového, borůvkové z kynutého a meruňkové z odpalovaného těsta (to jsou asi ty, co zmiňuje Dalia).
jo! přesně takhle to znám taky!
RoSa Viď :-). Každé ovoce chce něco jiného.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY