Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 22. července 2018 16:01

Ronna jojo, ochutnala. Zmražený mošt jakože to bylo moc ‘ledový’? Tohle je jiný trochu, řekla bych. Je tam cítit ta vanilka a že to má jinou konzistenci. To s tím jogurtem je jemnější. Není to ale klasickej nanuk (to v mejch podmínkách nedosáhnu). Ještě mám v plánu zmrazit čistý mango a pak bych chtěla zkusit něco s tvarohem. Ale chutná mi to (to jabkový) nicméně je to ošajstlich doporučovat, každej má rád něco jinýho 

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 22. července 2018 16:33

Ounz Ne moc ledový, ale že to tak chutnalo. Naše babička totiž kdysi dělávala mošt z padaných jablek. Ta dřeň se mi jednou rozpustila a bylo to podobný. Já mám od loňska v lednici pokus o dřeň zalitou ginem. Nevím jak mě to napadlo.  Zato špendlíková marmeláda s Cointreau (fr. likér z pomerančové kůry) je výborná.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 22. července 2018 16:40

Ronna tyjo dřeň zalitá ginem! Ale on nezmrzne ne?

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 22. července 2018 16:53

Zmrzlé to je, neboť je to smíchané. 

Dnes jsem viděla na IG jedné Rusky, jak do forem na led lije marmeládu (nechá ztuhnout, nemrazí). Pak mají kostičky vyklopené na misce a jedí to k čaji. Se silným černým čajem to může být dobré.

Offline whiskas
21140 příspěvků moje polička 22. července 2018 19:59

Po úspěchu s pečeným květákem jsem vyzkoušela cuketové špagety a opět jsem zabodovala a to i u zapřísáhlých "masožravců" :-D. Tímto děkuji za skvělé tipy. 

Offline Gatita
8704 příspěvků moje polička 23. července 2018 07:18

whiskas jak se prosim delaji ty spagety?je na to potreba nejaky strojek?

Ja cuketu strouham podelne na struhadle,na tom šlicu na platkovani okurek. Vzniknou siroke nudle,miluji je zasyrova s fetou a balzamikem,je to vynikajici jednoduchy salat.

Offline whiskas
21140 příspěvků moje polička 23. července 2018 09:41

Gatita Použila jsem tento recept, kde je i ukázka pomůcek na "výrobu" špaget. Ovšem já, stejně jako ty, použila struhadlo :-D. Hodlám ale zakoupit tu spešl škrabku. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 23. července 2018 10:01

whiskas Přesně tu samou julienne škrabku z Tescomy co je v článku mám, ale už jsem zas někde četla, že vlastně až tak super není, protože ty cuketový špagety by se měly dělat jen z vnější vrstvy cukety, že ji jako okrouháš kolem dokola, a se škrabkou ti zbude větší "odpadní" kus toho středu než třeba ze spiralizéru. Ale nevim proč, je to jen čistá teorie, zatím jsem tu škrabku ještě neměla čas vyzkoušet... 

Offline whiskas
21140 příspěvků moje polička 23. července 2018 10:19

Karoleena Byly dobré i na struhadle :-D. Jen možná méně autentické, co se vzhledu týče. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. července 2018 12:18

whiskas Karoleena Já mám škrabku asi podobnou a z cukety mi zůstává jen ten střed..ostrouháš to několikrát až k tomu středu. Jde to právě dobře. Nakonec na vzhledu stejně nezáleží, když se to uvaří, tak to není poznat, čím je to nastrouhané. 

Offline Fakirka
2228 příspěvků moje polička 23. července 2018 16:09
Reakce na whiskas:

Gatita Použila jsem tento recept, kde je i ukázka pomůcek na "výrobu" špaget. Ovšem já, stejně jako ty, použila struhadlo :-D. Hodlám ale zakoupit tu spešl škrabku. 

​Na tu škrabku se taky chystám

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. července 2018 21:26

Po jahodách, třešních, rybízu a meruňkách, začínám dnes švestky. Už se jen směju. Takže zase knedlíky a táč. Táč je ještě v troubě a kluci chodí, kdysi už budou moct vzít. 

Offline viktorka_od splavu
49469 příspěvků moje polička 23. července 2018 21:40

Renusatko bramborové knedlíky se švestkama, sypané makem a maštěné sádlem

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. července 2018 21:45

viktorka_od splavu přesně tak. 

Letos mám malý mrazák. Včera jsem ještě nakoupila lososav akci v Kauflandu a knedlíky jsem si dnes dala už k mamce. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 23. července 2018 22:18

Renusatko bramborové knedlíky se švestkama, sypané makem a maštěné sádlem

​Z bramborového těsta jsem je ještě nezkoušela. Děláš si ho domácí, nebo z pytlíku?

Offline viktorka_od splavu
49469 příspěvků moje polička 23. července 2018 22:29

Dalia u nás se švestkové jiné než z brambor nedělají. dlouho jsem dělala se sáčku, než jsem se odhodlala k opravdovým z brambor, ale nic na tom není, jen je třeba to rychle zpracovávat. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 23. července 2018 22:33

viktorka_od splavu Ovocné knedlíky dělám z těsta, jehož základ je vlastně extrémně hustá krupicová kaše. Před lety jsem od někoho dostala recept a od té doby jsem jiné nedělala. Chutná mi víc než kynuté, které zrovna moc nemusím. A mastím rozpuštěným máslem.

Ovšem bramborové těsto mám ráda, takže asi vyzkouším. Nedávno jsem dělala domácí škubánky. 

Offline 999
19903 příspěvků moje polička 23. července 2018 22:45

Dalia viktorka_od splavu Renusatko Moje babička to měla rozdělený :-). Jahodové z tvarohového, švestkové z bramborového, borůvkové z kynutého a meruňkové z odpalovaného těsta (to jsou asi ty, co zmiňuje Dalia).

Offline RoSa
10236 příspěvků moje polička 23. července 2018 22:54

999

jo! přesně takhle to znám taky!

Offline 999
19903 příspěvků moje polička 23. července 2018 22:56

RoSa Viď :-). Každé ovoce chce něco jiného.