Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline ice
1933 příspěvků moje polička 25. července 2018 08:15

Prosim vas, dejte mi tipy na nějaký dia sladkosti jako čokolády, sušenky s krémem nebo tak co je dobrý. Co se dá koupit v obchodech, na eshopech, ve speciálkách (pokud existují).

Offline viktorka_od splavu
49469 příspěvků moje polička 25. července 2018 08:49
Reakce na Ronna:

No a co ty samotné halušky? Tady v restauracích je mají vždy z mouky a vejce. Naší máti ale dala slovenská kolegyně recept na hrubou mouku a nastrouhané syrové brambory. Z toho dělám těsto, tvaruji válečky a ty nasekám na drobné oválky. A tato verze mi chutná nejvíc.

​no to nejsou halusky, ale šulánky:-) u nas se ji s makem

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 25. července 2018 09:42
Reakce na RoSa:

Ounz 

tady ... halušky začínaj cca 11:36, ale i ten zbytek stojí za to! fakt jsem netušila, jaký blafy jsou lidi schopný uvařit, a to ještě veřejně!

​Oni asi o prázdninách opakují ty největší skvosty.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 25. července 2018 09:44

viktorka_od splavu U nás šulánky z vařených brambor.

Offline Potrefenáhusa
39060 příspěvků moje polička 25. července 2018 09:48

halušky mám moc ráda, u nás se dělaj skrz ten cedník s velkými oky, co dávala continuity, akorát já nesnáším jakoukoliv slaninu, takže je jím jenom s brynzou. A jak jsou takový jemně nazelenalý, mňam, už od včera mám na ně strašnou chuť.

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 25. července 2018 10:22

paktofonika ty květákový halušky jsem taky zkoušela a chutnalo mi.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 26. července 2018 11:08

Máte mě na svědomí! Včera po práci jsem běžela do obchodu, abych mohla koupit ingredience a udělat halušky.

Udělala jsem 50:50 květák s haluškama, brynzou a slaninou. Mňam.

Offline Potrefenáhusa
39060 příspěvků moje polička 26. července 2018 11:15

Ounz na tý tvojí senzační nový litinový pánvi by šly asi ty bramborový placky dobře dělat???

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 26. července 2018 11:33

Potrefenáhusa určitě! Já se na ně chystam (až nebude 40 nad 0 )

49469 příspěvků moje polička 26. července 2018 12:57

Ounz jj v tomhle vedru su ráda, že nemám doma konzervativní strávníky a nevařim - včera byl k večeři salát ze zelenýho listí (pytlikovaná směs), cherry rajčat, uzenýho lososa a medovohořčicové zálivky (tu jedinou jsem teda "vyráběla" sama a z hlavy, takže přidávala to a pak zas to .. a asi ji budem jíst ještě dlouho:-)) normálně tyhle věci nedělám, ale teď jsem to měla dvakrát po sobě v restauraci a musela zkusit i doma

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 26. července 2018 13:10

Poprvé jsem dělala domácí bramborové těsto a z něj švestkové knedlíky. Povedlo se! 

Taky vám nevděční domácí strávníci snědí jen těsto a ovoce nechají?

Offline continuity
43657 příspěvků moje polička 26. července 2018 13:20

Dalia děti to dělají pořád.

49469 příspěvků moje polička 26. července 2018 13:24

Dalia jojo. a suchy brambory a suchy knedliky a suchou ryzu, pracne vymazleny omacky si necha dvakrat pridat, rozmatla po taliri a necha tam

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. července 2018 13:46

viktorka_od splavu  to je teď taky naše oblíbené jídlo. 

Dalia U nás je to stejný. Ovoce se vydloube, omáčky se tak trochu rozpatlají a dobrý. Mohli  by mít jen pizzu, těstoviny a kebab. Dneska jsem přišla ve 13 z práce a kluci spali, tak oběd bude už asi rovnou večeře. 

Večer chci udělat lečo.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 26. července 2018 14:23

continuity viktorka_od splavu Renusatko Koukám, že je to všude stejné. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 27. července 2018 10:34

ice Moc toho v konecnem efektu neni, takze zalezi, co ma dotycny/dotycna rad/rada. Muj deda se muze utlouct po kompotech, ale v Praze jsem zatim objevila jeden jedinej kram, kde maji vic nez svestky. (po netu se teda da, ale ja nerada tyhle krehky veci objednavam). Pak ma rad takovy dietni zele bonbony, myslim Dianella, daj se kouput normalne v Albertu a Dia bananky v cokolade a esicka v dia variante. Jinak kupujem i vsemozny dia susenky, ale nevim, jak dobry jsou nebo ne, pac deda nikdy nic nerekne. Jo a na vanoce nadseni s diacukrovim, chutnala ho i babicka a rikala, ze neni spatny.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 27. července 2018 10:37

Solathis spíš čokoládu a pralinky a tak, ono toho moc není chápu. Něco co by se dalo ke kafi. úplně nejlíp višně v čokoládě :D 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 27. července 2018 10:59

ice Tak cokoladu asi libovolnou s vyssima procentama, akorat ji nesmi byt pul tabulky, ale jen treba radek ke kafi. No a musi byt poctiva. S visnema teda bohuzel neposlouzim, to u nas nejede nikomu ani v bezny variante.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 27. července 2018 11:03

Solathis hmmm já nevim jestli by měla ta moc hořká čokoláda úspěch...já snad něco vytvořim sam...díra na trhu normálně  ale děkuju.

Offline tarra
340 příspěvků moje polička 27. července 2018 11:14

ice Chtěla jsem poradit cukroví bez cukru, ale koukám, že je v nabídce jen sezónně (vánoce, valentýn...). I tak dávám odkaz, kdyby se v budoucnu hodilo. Nekupovala jsem na fleru, ale eshopu jamuna.cz, ale tam teď není ani obrázek a popis, posláno bylo zásilkovnou a bylo dobré.