Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline baltik
4993 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 09:16

ice v tescu ted nejak predelavaji ten regal se specialni vyzivou, takez tam toho i hodne vyprodavaji, tak muzete vyzkouset vice "dia" veci, maji tam i nejakou bombosku jako visne v cokolade

a vyprodavaji za polovinu i ten brezovy cukr, tak muzete napect mame treba trvanlive pernicky do zasoby, jak Viktorka zminovala, ze s tim normalne pece

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 09:23

baltik dekuji za info. a jake tesco to je? ja se dostanu jen na andela.

Offline viktorka_od splavu
49469 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 09:27

baltik xylitol prodavaji v tescu? zatim jsem ho nikde nevidela, kupuju pres net

(jinak trvanlive z nej mam ozkouseny flapjack a scottish shortbread fingers

Offline baltik
4993 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 09:31

ice to jsou vsechny tesca, delaji nejaky remodeling, ja nejsem z Prahy

Offline baltik
4993 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 09:32

viktorka_od splavu jo, tento, ale kdyz ho ted vyprodavaji, tak uz ho dlouho prodavat nebudou

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 09:35

baltik ahaa super, dekuju.

Offline viktorka_od splavu
49469 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 09:37

baltik aha, ani na itesco ho nemaji, jen na anglickych strankach. v brne jsem ho nikdy nevidela. nevzpomenes si kolik za nej chteli?

Offline baltik
4993 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 09:47

viktorka_od splavu fakt ne, ale ted ho vyprodavaji s velkou slevou, mam pocit, ze tak 40 -50% dolu, takze predpokladam, ze cena bude dobra

normalne byval v regale u obyc cukru, ted uz byl na tom vyprodejovem regale u pokladen

kdyz byl na nasem malomeste, tak v brne urcite taky, jen asi zasoby mel kazdy obchod jine, takze bude trvat ruzne dlouho, nez ho vyprodaji

Na cenu se ti muzu podivat zase v sobotu, az tam pujdu

Online tarra
340 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 12:33

stes Omáčka nevím, ale připomínám tuhle pomazánku, která tu jela loni a u nás se hodně chytla. Na tento způsob děláme i jako přílohu k masu - jen cuketa, chili, česnek, bez sýra - taky dobré.

Offline Zapadlá
34 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 12:46

Nemáte tip na nějaký dezert dělaný do skleniček, mističek? Hlavně něco jednoduchého, rychlého, co zvládnu i já :-) 

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 12:49

Papriky na lečo

Když v Tescu koupím sáček s paprikama pod tímhle názvem, znamená to automaticky, že v tom budou i pálivé?

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 13:05

Zapadlá Ušlehej mascsrpone se šlehačkou.  Oslaď dle chuti.  Rozdrť dobre sušenky, rozmačkej ovoce.

Pak to vrstvi.

Např.  Banan a karamel . Z cukru,másla a smetany aby zůstal tekutý.

Jahody,bazalka a portske. 

Offline 999
19903 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 13:12

Zapadlá Eton mess :-). Rozmačkají se jahody, nadrtí sněhové pusinky ( kupuju v M&S) a vmíchá se to do do tuha ušlehané šlehačky... Pokud by byly jahody kyselé, můžou se při sladit, ale většinou to není to nutné.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 13:14

Zapadlá panna cotta

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 13:19

Zapadlá ušlehaná šlehačka, tvaroh a trochu cukru, do toho zašlehat rozehřátou čokoládu..taky možno do vrstev s ovocem a ev.piškotem..

Offline Zapadlá
34 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 13:56

Dadoo díky, to budu mít asi v záloze, právě většinou dělám do skleniček šlehačku s marcarpone, na způsob takového toho dortu z lotusek, co sem kdysi dávala myslím karja?, alejeden člen z rodiny to bohužel nejí, momentálně zrovna oslavenec, tak nechám na jindy..

999 to vůbec neznám, musela jsem gůglit, ale vypadá to hezky letně, jestli seženu jahody a pusinky, ze spencra určitě nebudou, ale mohla bych to zkusit

ice panna cottu ta bude asi trochu složitější a časově náročnější, ale určitě někdy vyzkouším

Ounz taky to zní dobře a nevypadá to složitě a šlehačku můžu :-)

A ještě se zeptám, jaké konkrétní sušenky nejradši používáte do takovýhle desertů?

Offline Emi
1118 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 14:15

Zapadlá Nejraději používám ovesné sušenky se sezamem, jmenují se Zuzanky a dělají je buď s čokoládou nebo bez. Mají zajímavou chuť díky tomu sezamu, prodává je Lidl. Jsou kulaté, takže je používám i na minidortíčky - několik vrstev sušenek s krémem podle chuti a nahoře ovoce. Vypadá to hezky a je to skoro bez práce.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 14:27

Zapadlá já piškoty anebo digestivní sušenky..

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 15:03
Reakce na tarra:

stes Omáčka nevím, ale připomínám tuhle pomazánku, která tu jela loni a u nás se hodně chytla. Na tento způsob děláme i jako přílohu k masu - jen cuketa, chili, česnek, bez sýra - taky dobré.

​Diky za ten recept, i kdyz nebyl pro me  Zrovna nedavno jsem si rikala, ze nejak nejim cukety, a ze bych je rada zaradila do jidelnicku. Tohle je rychle a jednoduche - presne pro me!!!

Offline stes
9450 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 15:07

tarra diky vyzkousim