Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline baltik
4993 příspěvků moje polička 27. července 2018 20:24

Stará Stanová Kůže nevim, jestli delame stejny recept, ale na tu zmrzlinu salko+slehacka neni nutne tu slehacku uslehat do tuhat, staci lehce spolecne proslehat, na vysledek to nema vliv. Jo a mame vylepseni pro ty, ktere je to moc sladke, vetsinu slehacky jde nahradit tvarohem, ktery tomu doda kyselejsi ton a jen troska slehacky je tam pak na zjemneni a zredeni.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 27. července 2018 20:33

ice A čo tak upiecť niečo podľa https://cukrfree.cz/

Online RoSa
10236 příspěvků moje polička 27. července 2018 20:49

Solathis žiš to by bylo super! asi je to fakt díra na trhu, dobrá dia-čokoláda nebo dia-pralinky! až něco bude, dej vědět!

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 28. července 2018 20:28

RoSa Pralinky urcite delat nebudeme, dia coko ma nadeji, resily jsme i Raw cokoladu, tak se v pondeli poptam

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 29. července 2018 15:38

Stará Stanová Kůže Smetana musí být pořádně vychlazená, jinak nenašleháš. 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 30. července 2018 10:42

Všem děkuji za tipy. Já to potřebuju pro mámu která není úplně diabetik, ale potřebuje nutně vynechat cukr. Jenže hledá něco co by si dala ke kafi odpoledne, když všichni načnou sušenky, čokolády, dorty atd., ale nevím, jestli ty například 100% čokolády budou mít úspěch, ale asi to zkusím. No já jsem nalomená zkusit nějaký ty pralinky udělat, jenže nevím jak chutná ta stévie a slyšela jsem, že jsou mezi ní dost rozdíly...a zase, když se mi to nepovede, tak zmrvim drahý ingredience a kvantum práce přijde vniveč.

Offline baltik
4993 příspěvků moje polička 30. července 2018 11:01

ice asi to neni to, co chcete slyset, ale podle meho je pro diabetika lepsi, kdyz ji normalne, ne umela sladidla a jen si pocita prijem cukru

podle meho si 2 kosticky horke cokolady ke kave dat muze a nemusi hledat neco echt dia

jo a ty recepty na cukrfree doporucuju, ma to fakt vychytane

aha, ted se divam, ze pisete, ze neni diabetik, tak nevim, co potrebujete vyresit, jestli jen bily cukr vynechat? Slazeni sirupy je OK?

Ve zdravych vyzivach maji cokoaldy bez pridaneho  cukru, ale necim vetsinou slazeny jsou (aspartam, acesulfan, maltitol, stevie, agave...)

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 30. července 2018 11:29

baltik takhle, má diabetes 2. typu v kombinaci s jinými obtížemi (nadváhu nemá, možná jen lehkou ale vzhledem k věku dle dr ok). Bylo jí doporučeno vynechat sladkosti, že se jí to zhoršuje. Ona nepije alkohol, z pečiva jí pouze kváskový chléb, čaj a kafe nesladí, sladká jídla nevaří, ale prostě někdy má chu-ť na sladký a nechce prostě nic s normálním cukrem. Já vím, že by jí to až tak stav nezhošilo pokud si dá sem tam něco ke kafi,  jenže se nedokáže vzdát ovoce a prý i to jí ten cukr zvedá, tak to nechce podporovat ještě sladkostma. Nepotřebuji vlastně vyřešit nic, jen hledám něco co by si mohla bez výčitek (třeba iracionálních...)dát. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. července 2018 11:36

ice  Že tu furt otravujem s cukrfree ale čo napríklad https://cukrfree.cz/avokadove-lanyze/. Robila som ich už dávnejšie ale mali úspech aj u odporcov avokáda. Ja tie obmedzenia príliš neovládam tak prepáč ak radím blbo. A čo sa týka stévia tak ja tú nekvalitnú cítim všade aj v kakaových dezertoch. Nemám tú chuť rada, ale čo som mala tú lepšiu tak ju bolo cítiť len trochu, myslím že komu nevadí chuť tej horšej tak tú lepšiu nemá šancu cítiť. 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 30. července 2018 11:40

paktofonika s cukrfree neotravuješ, celý jsem to projela a super i pro mě. Ty lanýže jsem přehlídla, to bych mohla zkusit! Díky! 

No a co je lepší stévie? Značka obchod, eshop?

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. července 2018 12:06

ice No tak. Tie bežné stévie čo sa tu predávajú sú miešané s inými sladidlami ako napr. sukralóza aj keď na obale píše že 100% stévia, na to si treba dať pozor ak chceš stéviu anie zme. . No a tú horkú chuť stévie v nej robí steviozid, rebaudiozid nemá tú pachuť, chutí sladko takmer ako cukor. No a existujú rôzne zmesi a podľa toho aká to je zmes tak tá stévia tak aj chutí. Ja som mala 97% rebaudiozid z Iherb bohužiaľ už si nepamätám ktorá presne to bola. U nás som žiadnu lepšiu nekupovala takže sa neorientujem. 

Offline viktorka_od splavu
49469 příspěvků moje polička 30. července 2018 12:21

ice uz jsem tu vickrat doporucovala xylitol, lze pouzit ve vsech jidlech mimo kynuteho testa, davka a forma i chut je stejna jako krystalovy cukr. varim s nim (omacky ktere se sladi, typu rajska apod), pecu buchty, cukrovi, delam zmrzlinu. 

Offline baltik
4993 příspěvků moje polička 30. července 2018 13:25

ice ja si prave nejsem jista, jak jine sladidla (ted nemyslim jenom umela, ale treba i laktoza, fruktoza, med, agavovy sirup atd.) ne/zvysuji hladinu cukru v krvi, to by mela mozna probrat se svym doktorem

pokud ji jde jen o to, aby tam nebyl prisypany cukr, tak treba to avokado rozmichane s kakaem a kapkou nejakeho alternativniho sirupu je vazne dobre

nebo treba ovoce se zakysanou smetanou nebo chia pudink v kokosovem mlece

ale vsechno toto nejaky prirozene obsazeny cukr ma

tem "dia" vyrobkum z obchodu bych se vyhnula

Offline viktorka_od splavu
49469 příspěvků moje polička 30. července 2018 13:37

ice jeste je mozna dobry pripomenout ze i ovoce se da vybirat podle nizsiho obsahu cukru.. a otci na diabetologii vyslovene doporucovali jist grepy.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 31. července 2018 10:07

Já jsem to pochopila tak, že hledámě něco ke kafi, když ostatní vybalí větrník a opavii, takže něco, co jde koupit, protože asi vždycky není vůle nebo čas si něco péct. 

Docela širokou nabídku věcí pro diabetiky míval Glóbus, krom sušenek a oplatek mívali občas i zákusky a na Vánoce i vánoční cukroví. Souhlasím teda s tím, že by bylo lepší počítat cukr a dát si spíš něco normálního, ale na to starší generace nechce vždycky úplně slyšet.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 31. července 2018 10:25

Zina ano přesně tak. Jak už jsem psala výše, možná  je mamky strach z cukru zbytečnej, ale konzultuje hodně věci s lékařem a když nechce tak nechce. Jednou za čas jí neublíží ani cukr ani sladidlo. Jde mi jen o dobrou chuť, když jí honí mlsná. Klidně zkusim pralinky udělat, ale bylo fajn najít něco co si bude kupovat sama bez shánění po všech čertech. V globusu na to mrknu taky.

Online RoSa
10236 příspěvků moje polička 31. července 2018 14:15

včera jsem koupila tuhle obrovskou nádobu (má 5l) a dneska testuju:

voda, led, citron a bylinky ze zahrady

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 31. července 2018 14:20

RoSa hezky.:-)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 31. července 2018 14:22
Reakce na Gatita:

whiskas jak se prosim delaji ty spagety?je na to potreba nejaky strojek?

Ja cuketu strouham podelne na struhadle,na tom šlicu na platkovani okurek. Vzniknou siroke nudle,miluji je zasyrova s fetou a balzamikem,je to vynikajici jednoduchy salat.

​dnes sem zkousela a opravdu vynikajici salat.:-)

Offline stes
9450 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 09:06

Nebyla tady chválená nějaká cuketová omáčka? Mám doma 2 velké žluté a nevím, co s nima, grilovaný nemůžu už ani vidět. Jestli o tý omáčce někdo víte, šup se s tím, prosím