MaeGandal neni zac :)
Jídlo a vaření
Ounz ruzne to menim, vcera jsem dala 7 vajec, pertzel, zelenou a cervenou cibulku, majonezu, zakysanou smetanu, ocet, dijon horCici, sul, pepr, rapikaty celer na drobno a postrouhanej cedar.
zákon schválnosti že to čtu až teď
vajíčková snězená a ten řapíkatej celer je výbornej nápad, ten by se mi tam tak hodil!
(máslo, plnotučný tvaroh, 6 vajec, cibule, sýr, dijonská hořčice, sůl pepř a trochu červené papriky - můžou být oba druhy, mletá a/nebo čerstvá nadrobno, ta je dobrá moc:-)
viktorka_od splavu Vidis, cervena paprika, mnam. Rapikatej je bezva, trochu ti to v tom zakrupe!
0zero7 příště![]()
Nevíte, kde v Brně koupit větší množství koriandru, když nefunguje zelňák?
viktorka_od splavu 0zero7 Dělala jsem podobný salát ještě s červenou čočkou a granátovým jablkem, ale myslím jsem nedávala sýr. Ono to bylo takové "co dům dal", taky se to nikdy nepovede úplně stejně.
nellielovett my jsme kupovali vzdycky na Olomoucke u Vietnamcu, mivali cele zahony. Ale asi chces neco bliz centru, co?![]()
Luna jo vidíš, Olomoucká. Cetrum by bylo lepší, ale když nemaj ani v orient shopu na Solniční, tak už mě nic jinýho nenapadá. Super, sjedu tam, dělám jídlo pro hodně lidí zítra a nechci vybrakovat všechny plastový krabičky v Albertu.
Přidám něco pro odvážné experimentátorky.. Vyzkoušeno mou neuvěřitelnou známou, která by v invenci a kreativitě zmákla lecjakého šéfkuchaře :-) a několika dalšími známými, jejich názoru naprosto důvěřuji. prý je dokonalý!
Asi ho co nejdřív udělám taky.
Koláč/dort z kysaného zelí.
125 g měkkého másla, 300 g cukru, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 250 g mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli, 250 ml vody, 110 g kakaa, 200 g kyselého zelí, čokoládová poleva
Troubu rozehřejeme na 180°C.
Zelí dobře opereme, necháme odkapat a nakrájíme na malé kousky. Je-li v zelí kmín a černé koření, vybereme.
Máslo s cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme do pěny. Přidáme vejce, jedno po druhém. Mouku smícháme s práškem do pečiva a solí, přesijeme do vaječné směsi a zalijeme vodou. Nakonec přidáme zelí. Dobře promícháme.
Těsto nalijeme do vymazané, nebo pečícím papírem vyložené dortové formy.
Pečeme asi 40 minut. Koláč necháme ve formě vychladnout.
Potřeme čokoládovou polevou.
Dobrá je ganache od babi.
Podáváme se šlehačkou.Tento koláč je velmi neobvyklý, ale opravdu dobrý, nesmírně čokoládový a šťavnatý. Místo části kakaa můžete přidat nastrouhanou hořkou nebo mléčnou čokoládu.
Když budete mít odvahu upéct, neprozraďte, že je v koláči kyselé zelí. Čekejte na reakci až tajemství prozradíte
A komu by to nestačilo, tady je ještě koláč z červených paprik
v Icelandu maj brambůrky s příchutí vánočního stromečku, jak jsem pro každou prasárnu, tak tady se poněkud bojím zakoupit ...

Něco jako bramborový Beskydky ve slaném provedení? Ty humří, to by byla srabárna, to dokáže každej...
dynda jo, humří jsou normálka, ale nevim, jestli to nebudu muset jít zejtra vyzkoušet ![]()
doufám, že jak beskydky ne, ty nesnášim úplně ze všeho nejvíc na světě
Potrefenáhusa Já bych do toho šla! Ale tak já mám ráda i salmiakki
. Škoda, že Iceland široko daleko žádný....(hlavně teda kvůli octovým brambůrkům).
paktofonika z ceho prosimte delas nebramborovy fr brambory? dikes
0zero7 Ešte som ich nerobila, nestihla som takže až v stredu. V recepte je, že môžeš namiesto zemiaku použiť tuřín alebo batát. Oboje mám doma tak uvidím, možno spravím pol na pol :D
paktofonika těch batátů bych se trochu bála, ony jsou hodně sladký. ale jestli to není na překážku... tuřín jsem ještě nevařila, dej vědět jaký to je!
paktofonika Úplně bez ironie - proč děláte fr. brambory bez brambor? Nemůžete je nebo vám nechutnají?
viktorka_od splavu No to je fakt, že batáty sú sladké. Tuřín som ešte nejedla, sama som zvedavá :D Dúfam, že to nechutí ako redkvičky, tie nemám rada.
černá_kočka Low carb ![]()
Overeny recept na vosi uly? Hodne orechu, hodne kakaa, hodne vseho? Mam od babicky a desne se to rozteka. Diky
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje