andulka01 Mnam. Ja bych s tebou chtela varit! Prijed, uvarime!
Jídlo a vaření
0zero7 Já s tebou taky, přijeď, uvaříme. Stůl tady se dá rozložit pro 12 lidí ![]()
edit: Hele a to jako vážně, až budeš mít cestu přes Prahu.. tahle domácnost je velmi otevřená.
andulka01 NO ja CZ neplanuju letos, bude ta Italie (jiiidlo mnam), ale az to bude pri trase tak rada prosim! Uvarime tady mistnim parf zenam hehe.
0zero7 Platí, pokud nebude tento byt, bude jiný :-) No právě taky nemám letos v plánu Kanadu, byť lákavé to teda je. Mám Maďarsko, road trip na veslařské MS s podobnou krasavicí
andulka01 Ou jeee, to bude bozi a Madarsko taky dobry jidlo! (zrovna jsem snedla na obed rizek obalenej v drozdi, tak jsem rozjivena). W bozi, tady je vyvazujou skoro zlatem! Kazdej serfar ho chce vlastnit.
andulka01 Fakt vyrážíte T1? My máme doma jen model, ale jezdí, svítí a vydává zvuky
.
whiskas T2, když to dopadne. A pojedu sama, uvidíme co to udělá, už jsem s ní jezdila na nějakých akcích. Je to náhrada za double variantu ve vile. Jen už nejsem double.
baltik Kdyz ja nemam psanej recept:-/. Ale to moje.jedi I chlapi, je to vypeceny a neni to mokry. Na velkou cuketu padnou tri brambory. Nastrouham nahrubo cuketu, prosolim a, dam poradne vykapat, pak nastrouham brambory, vrznu do toho tak dve vejce, polohrubou mouku, olej, kupu cesneku a majoranky, na kosticky tvrdy syr, pepr, sul a kdo ma rad tak na kosticky sunku. A dam na plech. Pece se to teda jako buchta, ale mam to tenky, dulezity je dle meho hodne syra a, fakt tu cuketu co nejvic odvodnit;-)
Karja diky
Loni tu koloval recept na cuketovou buchtu/ pernik. Mozna od continuity Nemate prosim nekdo recept? i jakykoli jiny.
Candance ja pecu cuketovou babovku podle Dadoo
Recept je úplně nejjednodušší. Nastrouhala bych do toho klidně i patizon.
1 ½ hrnku polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
2 vejce ½ hrnku mléka ¼ hrnku oleje
1 hrnek nastrouhané cukety (dávám i víc)½ hrnku strouhaných ořechů
1 vanilkový cukr
1 kypřicí prášek do pečiva
1 lžíce kakaa špetka solihrnek = cca 3dl
Všechny ingredience smícháme v hladké polotekuté těsto, vlijeme do vymazané a hrubou moukou nebo strouhankou vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě (ze začátku 180 °C, pak zmírnit na 160 °C) dokud vpíchnutou špejli nevytáhneme suchou. V horkovzdušné troubě pečení trvá asi 45 minut, záleží ale na troubě a tvaru formy.
Já peču v zemní plynové a trvá to hodinu
Candance delala jsem i pernik, ale nemuzu to najit.
Karja Dělala jsem to teď stejně, jen teda sýr mi tam chyběl, vyzkouším příště. Nechtělo se mi s ničím smažit a podobně, tak jsem to hodila jen na plech a upekla. K tomu jsem udělala kuřecí maso, protože bez toho by to u nás nebyl oběd
a nikdo to nepoznal, že je to z cukety (kterou nikdo z nich prý nejí
)
Candance Ja delam cuketovou buchtu: 40 dkg strouhane cukety, 35 dkg polohrubé mouky, 20 dkg cukru, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 2 dcl oleje, 2 lžičky skořice, 1/2 prasku do pečiva, (ořechy, kokos, rozinky). Pece se cca 30 min na 180 st. Jednoduchá, rychlá, dobrá.
nikdo to nepoznal, že je to z cukety (kterou nikdo z nich prý nejí
)
to musím zkusit!![]()
Candance delam pernik podle tohoto receptu
https://www.bbcgoodfood.com/recipes/633634/chocolate-courgette-cake
Candance a pokud do těchto dvou receptů dáš místo obyčejného prášku do pečení prášek do perniku, máš perník ![]()
Renusatko Karja tiez som to prave dopiekla ale zemiaky sa mi tam zdaju nedopecene aj ked cele to uz je zlatave az osmahnute :) na kolko stupňov ste to piekli?
Este sa mi k tomu dopekaju gratinovane zemiaky podla Kucharky pro dceru, ked uz tu hicujem tu trubu
Este by sa hodil nejaky salat ale prave som rano vyhodila zabudnute uhorky so zacinajucou plesnou (domace
)
dekuji vsem, za chvili jdu ma peceni. Ted jsme dojedli plnenou papriku s rajskou omackou. zelenina od rodicu a maso od svagrove, tak jsem se hecla a udelala i knedlik (puvodne mely byt spagety, ale nakonec jsem dostala chut na smetanovou). Teda ja jen udelala ty sisky, zamisila.pekarna a uvaril parni hrnec
Mrakoplas To nevím, ale já ty zemaky strouham, pak už nevím, co je zemak a co ne, zkus je příště nastrouhat třeba najemno;)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY