Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 28. července 2019 08:56

tak hlásím, že ten kynutý koláč z apetitu chutná dobře, těsta je tolik, že nebude problém udělat pořádný zvýšený okraj. Ale je ho taky tolik, že to nebude takové to tenoučké těsto, o kterém mluví Tak Betty

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 28. července 2019 09:48

Potrefenáhusa a jak přenášíš těsto na plech? válečkem? mně to s tím nešlo, těsto se strašně táhlo. možná by šlo ho rovnou rozválet na pečící papír?

Offline Potrefenáhusa
39067 příspěvků moje polička 28. července 2019 09:50

Bowle valeckem tak nějak a roztahuju pak rukama

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 28. července 2019 10:48

Bowle ja kdyz uz delam kynute, tak taky to z do lednice podle Maskrtnice. Klasickou drobenku taky nemam nerada, tak delam z jemne mletych ovesnych vlocek. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 28. července 2019 11:01

Dnes rano jsem upekla jeste jeden chleba. Muj obyc recept, ale tentokrat jsem udelala zaparu z zitne mouky, tomu jsem prisla na chut.

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 28. července 2019 11:15

Lamicka a jak se ten recept jmenuje? hledala jsem na jejím blogu, ale nenašla

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 28. července 2019 11:25

Ounz děkuju!

Offline blue.eve
příspěvků moje polička 28. července 2019 11:49

Tak Betty Koláče vypadají nádherně! Mohla bych poprosit o recept na jogurtové těsto? :)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 28. července 2019 12:27

Tak Betty Taky dělám z jogurtového těsta z hrníčkové kuchařky. Je to hned a u nás určitě oblíbenější varianta než kynuté. 

blue.eve Nevím jestli mám stejný recept, ale ten svůj z kuchařky můžu opsat

2 kelímky bílého jogurtu (ještě raději teď dávám k skyr)

1 kelímek krystalového cukru

2 kelímky polohrubé mouky

dvě vejce

prášek do pečiva 

Těsto je většinou hodně husté podle jogurtu, tak ho ředím mlékem. Takhle to vyjde na velký plech v tenké vrstvě. Dávám na pečící papír. 

ovoce a klasické drobenka

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 28. července 2019 12:30

Renusatko Ja teda cuketu misto brambory bohuzel poznam a i kdyz je to pecene v troube, je mi z nich tezko. Pcha a tchyne pry ze bramboraky! (Ja se tak tesila  )

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 28. července 2019 12:41

Solathis pokud z toho máš zdravotní problém, tak je to jasné. U nás se to nejí jen z důvodu, že je to cuketa, takže pokud to neví, tak tak to nikomu nevadí a sní to. 

Offline Tak Betty
6211 příspěvků moje polička 28. července 2019 12:46

blue.eve dělala jsem ten jako od renusatka, chtěla jsem jenom jeden do kulatý formy. Jsme s mužem sami. Ale bylo hodne těsta.

Proto jsou dva. Ani mi nevyšly meruňky, tak jsou tam i blumy. Já pecici papir nedávám, kdysi asi ani nebyly,tak jsem zvykla. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 28. července 2019 13:36

Renusatko Tak ja to do te doby nevedela, tak me to dost mrzelo Jsme sami dospeli, neni duvod nam tvrdit, ze budobudou bramboraky, kdyz jsou to cuketaky...

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 28. července 2019 13:57

Tiramisu v bronzovej cokolade alebo pokus o nepecenu tortu

(ano podnos je zababrany od farby)

Offline Kokoska
35193 příspěvků moje polička 28. července 2019 14:21

Ja bych si tak dala koláče! Ale muž vyhlásil moratorium, že potřebuje zhubnout (no mně by taky neškodilo). A vůbec teď zlobí s jídlem, nějak se mu změnily chutě či co, odmítá koření... tuhle jsem dala do směsi kuřecího a zeleniny trochu kari a jedla jsem to sama . Pekla jsem vepřové rameno, zkaramelizovaná šalotka se lžičkou medu pod tim, zastříknuté červeným vínem,  fakt dobrý to bylo, taky nejedl.  Byla jsem zvyklá dávat do polívky stroužek česneku a libeček, taky to najednou nechce.  Luštěniny, květák, brokolici jen v omezeném množství,  to nadýmá, no to chápu. Ale co já budu vařit? Porad těch pár akceptovaných jídel dokola, to je pěkná nuda a zas něco jinýho pro něj a pro mě, na to jsem v kuchyni dost nerada, navíc v těch vedrech.

Offline vanilka
2216 příspěvků moje polička 28. července 2019 14:45

Otrhala jsem červený rybíz - koláč se peče, do mrazáku už jsem ho taky dala a ještě mi asi 2 kg zbyly. Ráda bych udělala rybízový džem, tak se chci zeptat, jestli je nutné ho vždy přepasírovat? Nestačí jen rozemlít a kousky tam prostě nechat? Nemám s tím zkušenosti, dělám každý rok džemy jen z jahod a meruněk.

Offline kocoureksuggy
1394 příspěvků moje polička 28. července 2019 14:48

vanilka 

Pokud chceš mít dobrý džem na linecké, je potřeba pasírovat. Na všechno ostatní je to fuk a nakonec je to i zdravější.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 28. července 2019 14:54

vanilka 

Když to nepřepasíruješ, tak jak se to svaří, je to pak samý zrníčko, tak podle gusta. Fígl na pasírování je, že se to nechá na stopkách a ony, jak jsou drsnější než bobule, to pomůžou rozdrtit a jde to rychle. Nebála bych se toho. Množství odpadu mě netrápí, zas tak moc rybízového želé nepotřebuju.

Offline Sweet Potato
40652 příspěvků moje polička 28. července 2019 15:03

vanilka Já tu bojovala za meruňkovou se slupkama. Ale rybíz propasírovat.