Dadoo Treba to nepozna;-)
Jídlo a vaření
Karja i kdyby to poznal, chranbuh, aby se zminil.. Je-li mu život mily. ![]()
Dadoo :-D:-F Vcera mi rikala segra, ze dela sekanou s houbama. Mlete maso plus houby, to se mi moc nezdalo....
Karja to je super! Dělám taky. Do mletého zamíchat cca 1/4 - 1/3 hub. Čerstvých, krajenych.
Je to vynikajici![]()
Patlala patlala patlala ,...,.,

Kakaove zaviny z kvasku, este som stihla vyfotit.
Janulik03 dala bych si
Janulik03 .....ale dopatlala si to krásne! Robila si z madre či z ražného kvásku?
Janulik03 skořicový!
Biely kvet madre
Ounz kakaovy, nemam skoricu ![]()
Janulik03 promiň, takhle zdálky sem to nepoznala :) ale i kakaový sou dobrý! A pěkný sou..
Ounz no ja som uz vsetko pripravene a ouha skotica net. Tak ma to nastvalo sle zmizli v cukuletu
Janulik03 i bez skořice to jde :)
Ounz ano. Ja to tu rada citam a vzdy na nastve ze neviem varit z tych zdravych surovin tie krasne jedla. Keby mi to niekto uvaril..,,,,,,,
Janulik03 ale umíš, s mírou je zdravý všechno :) ale připadla sem tady taky na spousty nových receptů a ingrediencí, který sem vyzkoušela na základě místních tipů..je to tu obohacující :)
Janulik03 co je prosím madre?
Potrefenáhusa imho lievito madre, takovej tuhej pšeničnej kvas (já mám za to, že to je to samý jako kvas, akorát je to taková koule, je tam jen 50% vody a při zrání se to nastřihuje do kříže)
Ounz aha, díky, wow, to slyším prvne.ale já u sladkyho pečení s kvaskem skončila u mazance a vanocky
Potrefenáhusa vánočka a mazenec ![]()
ale teda i ty osatní věci stojí za pokus. A já plánuju to panettone (čti: složitej mazanec
)
https://www.vune-chleba.cz/2019/01/lievito-madre-kvaskova-mama/
tady je matka na obrázku a je tam k tomu psaní
Potrefenáhusa presne ako pise Ounz . Ale uz som robila aj tak ze z razneho som si najprv pripravila psenicny
50 g kvások, 50 voda, 1 čo med, 10 g olej a 75 g muka, je to tuhsia zmes ktoru dam do naolejovaneho pohara vykvasit a pouzijem ako kvasok na sladke.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY