„něco ozdobí vlašákem“
Dvakrát jsem to četla, než jsem pochopila, že to asi nebude vlašský salát. ![]()
„něco ozdobí vlašákem“
Dvakrát jsem to četla, než jsem pochopila, že to asi nebude vlašský salát. ![]()
Jak jste prosím dělala domácí marcipán? Tedy, ptám se, jak jste zpracovala mandle, nastrouhala? Namlela? Děkuju.
Zkombinovala jsem si několik receptů z internetu do tohoto výsledku:
250 ml mléka (používala jsem plnotučné, ale jinak bych tam dala jakékoliv, co by zrovna bylo v lednici), 30 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru a 20 g másla. Z toho uvařit kašičku.
Do ještě teplé kašičky vmíchat sušené ovoce a ořechy a ještě teplé lžící dávkovat na vymazaný a vysypaný plech - malé hromádky a trochu rozplácnout. Má se to péci na málo stupňů, spíše sušit, ale to bohužel v remosce nejde, takže je mám trochu měkké, což mi teda ale vůbec nevadí. Pekla jsem, dokud nezačaly zlátnout. Horké jsou úplně měkké, vypadají jako nedopečené, ale toho se nebojte.
Zkušenosti:
- první várku jsem dala na pečící papír, z toho jdou špatně dolů. Máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech je mnohem lepší.
- ideální je upéct celou várku najednou, když směs necháte jako já stát na lince, než se upeče první dávka, tak ta kašička dost ztuhne a hůř se s ní pak manipuluje. Trochu jsem ji musela rozředit mlékem a znovu prohřát.
- na toto množství kašičky jsem použila necelých 400 g ovoce a ořechů. Nechtěla jsem kandované ovoce (to se dá koupit už nasekané na mini kousky v krabičce), takže jsem se ještě chvíli před pečením mazala s pokrajováním na mini kousíčky. Arašídy jsem tam naházela celé a podle toho ty placky vypadaj :) Aby byly vzhlednější, asi by bylo třeba větší množství té kašičky a všechno dovnitř nasekat úplně na drobno.
Mno, tak ruply až v poslední patnáctiminutovce, do tý doby jsem se tetelila pýchou
ale i tak jsou to fešandy (neskromě se domnívám), koneckonců, jak mi jednou psala Dadoo , praskají dobrotou 
Bozi! Ty rozinky jako nevidim ![]()
Děkuju, já je tam dávam, že se jako má, no, ale namočený v portským jdou ![]()
Noooo, tak v tom pripade bych se snad i obetovala ![]()
![]()
To vyzerá dobre. Dakujem :)

Takhle vypadá důvod, proč nezačínat s pečením v devět večer ![]()
Taková škoda portského! Jinak ovšem Óóó!
Žádná škoda, podle pravidla svůj k svému nemáchám rozinky v rumu
a náhodou to pěkně voní a taky..když už je láhev otevřená, proč si nenalít, že (muhehe)
Ee a ono to nemá být čokoládový?
![]()
Mám ještě jednu fotku, kde je vedle sebe na tácku to pěkné normální linecké a v remosce to čokoládové, ale z fotky je zřejmé, že nemám zrovna čerstvě vytřenou podlahu a taky kdyby se tu objevila hlídka z MP, tak by se ještě mnoho měsíců omílalo, jak proboha můžu mít jídlo na zemi, takže tu jsem radši nedala
Naštěstí to byla poslední várka, která čítala už jen pár posledních kytiček, předchozí jsou v pohodě. Pro jistotu jsem si teda ještě spálila prsty, protože v zamyšlení jsem si tu rozpálenou remoskovou mísu přisunula holou rukou. Blbá prostě.
Jídlo na zemi? Prostě u vás se může jíst z podlahy! ![]()
Mezi tou podlahou a cukrovím je teda ještě talíř a tác, ale jsou lidé, kteří by se jen z té představy roznemohli
Ale já teda běžně vařím na zemi, mám remosku a velkou elektrickou pánev a nějak mi přijde bezpečnější mít je položené na zemi na dlaždicích. Sestra se mi směje, že jsme jak indiáni u ohně :)
Mohla jste poblíž pohodit vysavovanou utěrku, hned by to působilo hygieničtěji!
![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.