Na konci trhů nejblíž školám stojí vždy několik aut s masem, to auto úplně vlevo přímo naproti Oříškovu má hrozně dobré čerstvé hovězí. Kupuju tam často třeba hovězí pupek, kilo za stovku. Božská cena a maso je super, hodně libové. Teď před Vánoci měli senzační uzená žebra, stála tam na ně dlouhatánská fronta :) Skoro samé maso, kostí minimum. Kupovala jsem je na knedlíky plněné uzeným masem a ještě z toho uvařila polívku.
Jinak nejlepší uzené maso a hrozně dobré uzené sýry má Uzenář z Plzně (obvykle stojí směrem od metra v pravé části trhů ze začátku, vedle stánku, kde prodávají rybí tortilly. Je to jen čisté maso a sůl, uzené na třešňovém dřevě. To už teda není za hubičku, ale občas si ho kousek koupíme jen tak na chuť.
Když na FT na Kulaťák jdu, tak musím ještě koupit moravské koláče z červeného stánku (od metra vlevo na začátku) pro mě, s dvojí náplní, uvnitř tvaroh, navrchu mák nebo něco jiného. Ale makový jsou nejlepší. A pan Žluťásek, co jí tak děsně zdravě a nic s cukrem by nedal do úst, zas ujíždí na koláčích z takového hyperzdravého stánku, kde mají koláče a buchty slazené třeba jen rozinkama. (Jsou fakt dobrý, ale málo sladký pro mě :-))
A ještě před tím červeným koláčovým stánkem stává chlapík s pečivem a tam kupuju super dobrý kváskový chléb. Mám s tím ale trochu problém, protože ten chlap je děsně protivnej a o zákaznících se vyjadřuje dost nelichotivě. Ne teda přímo, ale když tam stojíš a vybíráš, tak si povídá s kolegyní a slyšíš třeba "šéfová, ty lidi sou dneska úplně vylízaný, fakt dementi" Párkrát jsem odešla a nekoupila u něj nic, i když ten chleba je senzační.
Jo a vedle Kytek od Pepy stává stánek s olivami a sušenými rajčaty apod. a tam mají černé olivy v oleji bez soli a černé olivy naložené v oleji s levandulí. Tak ty taky dost často potřebujeme :-))
(Pak se divím, že tam utratím několik set jen to hvízdne...)