Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 26. srpna 2022 09:09

brrr Tak super, určitě sem dám i nějakou další!  Ony jsou krásné hlavně na jařa a na podzim je to úplná paráda! 

Lenka22 On ten rychlý ekonomický růst způsobil i různé zvláštní jevy, třeba v Toyku můžeš potkat úplně v centru mezi těmi obrovskými věžáky, jejichž pozemky mají nedozírnou hodnotu, sem tam i nějaký starý dřevěný domek. Jediné, co udělali jeho majitelé je, že se rozhodli v něm dožít a neprodat. Občas si říkám, jak se takoví staří lidé musí cítit, když se jim během života tak změnil život okolo....

rozarka  Asi to bude spíš obyčejný talisman ze slámy a v prodeji bude to vpravo dole. Ale fakt je, že obchody tu někdy bývají zvláštní, třeba tahle paní prodavačka mě taky zaujala....

Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 26. srpna 2022 10:11

Garfie

Díky za ranní kombinaci poučných informací a fotografických potěšení pro oči.

Mám "tě" každé ráno k snídani

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 26. srpna 2022 12:14

Garfie potkali jste uz taky nejakou tu "suchou" zahradu?

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 26. srpna 2022 12:54

Kokoska Tentokrát vlastně ještě myslím ani ne.  Ony bývají v podstatě jen u chrámů...

jerry Raději bych si dala kávu s koláčkem, ale děkuju! :-)

Offline Kora
příspěvků moje polička 27. srpna 2022 10:12

Garfie já to tady taky snidam.  

Úžasné zajímavé a krásné fotky.  Prosím,  jak vypadá japonský podzim? Predstavuju si tu zahradu s barevným listím a nevím jestli bude svítit slunce  a nebo lejt.

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 27. srpna 2022 11:01

Kora Slunce! Japonsko mě naučilo mít ráda podzim, je to nejhezčí roční období. Tajfuny skončí na začátku října a pak je babí léto a spousta barevného listí, strašně se na to těším.

Online Karja
44177 příspěvků moje polička 27. srpna 2022 11:54

Garfie No, tak to se teprve tady všichni z tohodle vlákna picneme:-D:-D Až to tady v těch pliskanicich, s karanténou a doma 19 stupňů budeme cist:-D:-D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2022 12:42

Garfie aha, takže podzim je jediné roční období, kdy bych v Japonsku přežila

Offline Kora
příspěvků moje polička 27. srpna 2022 18:04

Garfie Díky, tak podzim tam musí být super.  Já ho mám taky nejraději a dokonce i ty mlhy a pliskanice.

Offline rozarka
4199 příspěvků moje polička 27. srpna 2022 18:22

Garfie Ty jejich stromy jsou působivé už zazelena, natož když se vybarvi, to musí být pastva pro oči. Těším se na dokumentaci

Offline moora
8658 příspěvků moje polička 27. srpna 2022 18:34

Garfie jaky jsou tak teploty?

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 27. srpna 2022 23:25

Karja No to si piš!

Evaeva Hele, jaro je taky dobrý...

moora Tak kolem dvaceti stupňů. Pamatuju, že ještě v polovině listopadu jsem chodila jen v tričku a svetru. A to jsem byla na severu. Zase je fakt, že tady vždycky začne sněžit bez varování ze dne na den. Jednou v listopadu jsem strávila celý den venku v triku s krátkým rukávem, pak si sedla na balkon s knížkou a najednou zašlo slunce, strašně se zatáhlo a začalo sněžit! Nebo jak těsně po Vánocích měla přiletět neteř s přítelem, ja já jí poslala fotku, jak stojím v lehkém rozepnutém kabátě u rozkvetlého keře, bylo tak 15 stupňů, ona sedla do letadla v teniskách a než přistála, přišla sněhová kalamita.

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 27. srpna 2022 23:29

A ještě jsem vám nafotila naši oblíbenou tribunu, jak vypadala před válkou....

A dnes :-)

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 27. srpna 2022 23:31

A pak pítko v našem parku, moc se mi líbí, že tam mají i misku pro pejsky! 

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 07:41

Garfie tribuna vypadala tedy dost omsele uz pred valkou :)

A miska na reteze - snad se i v Japonsku nekrade vsechno, co neni uvazany? Jak je to tam vubec s kriminalitou? A co krevni msta, stava se to jeste?

Edit - ted jsem si fotku zvetsila a koukam, ze miska je jen na karabine, tak to s tema kradezema asi nebude tak horky!

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 08:58

Kokoska Já myslím, že to bude spíš proti větru (ta miska). :-)

Kriminalita je pochopitelně minimální, i když zrovna Yokohama je považována (Japonci) za ne úplně bezpečnou, ale naší optikou je to pochopitelně v pohodě. Máme doma zabezpečovací systém a naše realiťačka se pustila do vysvětlování, jak funguje a v polovině mávla rukou a prý "kašlete na to, Japonsko je bezpečná země."

Krevní msta se používala jen ve středověku a v podstatě byla výsadou samurajů, i když se objevovala i v nižších vrstvách. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 28. srpna 2022 13:56

Garfie psí miska mi nahrává. Už dlouho se chci zeptat: Jak moc se tam vyskytují psi? 

Podle všech popisů mi přišlo, že Japonsko nemůže být moc dog-friendly země.

Jinak určitě piš a foť, je to zajímavé moc.

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 29. srpna 2022 00:29

bublifuk No tak to je překvapivě přesně naopak! Já teda bydlím u toho velkého parku, kde je extrémní koncentrace pejskařů, ale tím pádem vím, že opravdu chovají i velké psy, nejen nějaké kapesní gaučáky. Hodně potkávám Akita inu (ve skutečnosti jen akita, protože inu znamená pes). Ve městě pak vidíš často menší pejsky v kočárku, oblečené, prostě miminka, což je divný, ale hodně častý. Výbava pro psy je tu neuvěřitelná, koupíš tady co chceš, Japonci jsou prostě milovníci blbinek. Jen narychlo, co jsem vyhrabala mezi starými fotkami. 

Fotím pochopitelně jen úchylárny, takže většina psů tak nevypadá!

Kimona pro pejsky

¨

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 29. srpna 2022 00:30

Psí jídlo, co vypadá jako lidské

Moučníky pro psy

A moje oblíbené-psí vánoční menu (na objednávku)

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 29. srpna 2022 00:48

Mám z víkendu ještě jednu dávku japonských úchyláren, ale nechám si to na zítřek, ať vás nezahltím a než to všechno zapomenu, vrátím se k dovolené, kanazawský hrad. Bohužel na konci 19. století prakticky celý vyhořel (požárům čelil v minulosti často, ale ten poslední byl naprosto devastující), zbyla z něj v podstatě jen jedna brána a nějaké sklady. Do začátku 90. let tady sídlila Univerzita, poté co se odstěhovala, začala postupná obnova hradu.