Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 02. zaří 2022 19:06
Reakce na Garfie:

Vedle u stolu seděly její děti a hrály karty, takže příště berem naše. :-)

Tak tvoje děti budou chodit do baru a hrát tam karty....a co na to japonská sociálka 

Ale bydlet nad kubánským barem - to by byl můj sen.

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 03. zaří 2022 02:03

Kan Je otevřenej do ulice, takže možná když jsi otevřená komunikaci...

(ona to možná je vlastně spíš kuřárna, protože bar měl ještě druhou polovinu (barman sídlí uprostřed), kde byly asi teda čtyři místa.

jerry Tak že nás znají v místních hospodách už jsem psala....

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 09:13

Procházka parkem v deštivém počasí mi přinesla možnost důkladněj si prohlédnout naší oblíbenou tribunu, protože na hřišti nikdo nebyl a mohla jsem fotit, jak jsem chtěla. Je opravdu v hrozném stavu :-( Musím příznat, že jsem se tam v tom chmurném počasí úplně sama trochu bála, nebyl to úplně příjemný pocit. 

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 09:15

Nákup školních pomůcek přinesl naštěstí úplně jiné výhledy. :-)

Online continuity
42315 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 09:54

Garfie ta tribuna je parádní postapo.

Znám několik lidí, kteří by kvůli tomu snad i vycestovali. 

Co to je za plachetnice?

Offline Isca
4886 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 09:57

Garfie Fotka z přístavu je skvělá.

Offline Kora
příspěvků moje polička 04. zaří 2022 10:29

Garfie ta tribuna je postapo svět jak vysitej.  Mě by lákalo vlézt dovnitř. 

U nás by tam zřejmě byli nastěhování nějací squatteri. 

Což mě přivádí k otázce,  existuje v Japonsku tenhle problém.  Lidi bez domova a podobně?

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 10:33

continuity Akorát dovnitř se bohužel nedá dostat. Je to celé obehnanané ostnatým drátem, jsou tam kamery a varovné cedula snad co pět metrů. Musím říct, že už když jsem prostrkávala telefon skrz plot, neměla jsem dobrý pocit. :-)

Je to stará plachetnice, která teď slouží jako výcvikové centrum. Hned za ní je muzeum přístavu a historie námořnictví, vypadá to zajímavě, ale ještě jsem tam nebyla. 

Online continuity
42315 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 10:38

Garfie na tohle bylo bozi Slovinsko. Dvoupatrové bunkry z WWII, hodně km chodeb a ta, z které vedla šlichta do 150m propasti měla jako bezpečnostní opatření na zdech lebky. 

Ale taky jsem se tam trochu bála, hlavně, že nám kleknou baterky. 

Online continuity
42315 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 10:39

Garfie škoda, že se nedá podívat do té plachetnice, to je vždy paráda. 

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 10:40

Kora No jak jsem psala, dostat se dovnitř je prakticky nemožné. :-( Bezdomovci tady existují, nejsou to "bezdomovci", ale doslova v překladu "páni z krabic", což je dost vtipné, ale oni opravdu bydlí v krabicích. Nevidíš je úplně často, jako třeba u nás, ale jinak přebývají třeba pod mostem v krabici, mají v ní normální domeček! Ráno často krabici složí, aby nezavazela a naloží na nějaký vozík, nebo přikryje plachtou. Mívají často plynový vařič, jsou i čistotní, často u krabice mají koště, boty nechávají venku.

Taky tady existují bezdomovci takového zvláštního ražení, lidé, kteří bydlí v autě. To jsou často normálně lidi pracující v kanceláři, kteří třeba jen nemají na nájem v Tokyu, nebo bydlí někde dál a jezdí za prací do hlavního města. Normálně v autě spí, ráno oblečou košili s kravatou, vezmou počítač a jdou do práce. Tady je na každém rohu večerka, v ní jsou toalety, občas i sprcha, záchody (čisté) jsou v každém veřejném parku, občas i ta sprcha, normálně se tak dá vegetovat....zkusím pohledat v nějakých starých fotkách, možná něco najdu, ale snažím se takové lidi nefotit. 

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 10:41

continuity Já myslím, že se dá jít i do ní, že tam bývají nějaké výstavy, ale nejsem si úplně jistá, musím to pořádně prozkoumat. 

Online continuity
42315 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 10:47

Garfie tak to máme i bezdomovce kamaráda. Taky spal asi půl roku v aute. 

Ale je to hrozně zajímavé, hlavně ta veřejná infrastruktura, čisté záchody i sprchy. To jsem záviděla, už když si o tom kdysi psala poprvé. Tady není podobná úroveň ani v placených kempech, natož ve veřejných záchodech. 

Offline rozarka
4199 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 13:28

Garfie z tribuny jde vážně hrůza. Z budovy samotné i z toho, jak se ji příroda snaží (a úspěšně) spolknout. Nakonec z ni zbyde nevinný zelený vršek

Offline moora
8658 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 13:45

Garfie u takovejhlech fotek si vzdycky vzpomenu na to mesto ztraceny v dzungli z maugliho, kde slepa kobra hlida ankus

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 14:14

continuity Jo, je to pravda, to mě vlastně trochu fascinuje pořád, i když jsem na to zvyklá. 

moora Ty jo, dávala jsem tady kdysi ty fotky z opuštěnýho hotelu na Okinawě? To teprve bylo něco. Tak si člověk fakt uvědomí, jakou má džungle sílu.

Offline Janulik03
19989 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 14:24

Garfie my sme boli davno, tesne po vojne v juhoslavii na ostrove Hvar. Bola tam detska ozdravovna, uzasne vybudovane miesto, kde som bola ako decko, tak sme sa tam prešli. Budova rozstrielana, vsetko opustene tak ako to rychlo opustili, este boli neustlane postele. Ked sme aa vratili a spytali sa domacich, tak nam s hrozou povedali, ze to miesto este ma v okoli zakopanu municiu a mohli sme vyletieť. Ziadne cedule ani nič nás nevarovalo. Iba priroda uz dokazala obrast za tu chvilu steny . 

Offline Sweet Potato
39919 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 14:38

Garfie Existuje v Japonsku taky urbex nebo jsou na to moc vzorní?

Online Mulen
4963 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 17:27

Garfie ta loď! Ja miluju plachetnice

Offline brrr
12258 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 20:21

Garfie Když vidím tu plachetnici,došlo mi, že jsme letos po dlouhé době nenavštívili o prázdninách žádnou loď.

Ale je krásná