Garfie Country Club zní jak z Poirota
No a to jídlo... Ach.
Postřehy z Japonska
Garfie Á vidím houbičky. Všechno je to krásný!
Garfie Ooo, ty houbičky! Hele já bych si nakonec nechala posílat rozpustné a nějak bych to dala. Navíc kafe se po takovémhle jídle ani nehodí:-D. dala bych to:-D
Garfie To jídlo zase vypadá skvěle :-).
Sliny mi kapou, nevedela bych, co ochutnat driv.
Narazila jsem Kavku v Tokiu, účet Čecha žijícího v Japonsku.
https://instagram.com/kafkavtokiu?igshid=YmMyMTA2M2Y=
https://twitter.com/tomasvilimec?s=21&t=h7rEHHSGp5E49Eu4Jcz_qw
Sweet Potato ještě je pak na Twitteru tlumočník,i když teď předně nevím, jestli už není v ČR.
Sweet Potato continuity Twitter nemám (musím na tom zapracovat
), ale kdyby vás zajímaly nějaké blogy o Japonsku a podobně, tak vám můžu dát pár tipů. Já je sice nečtu, moc mě to nebaví, ale nějaké znám. Mně přijde, že je jich strašně moc, i to je jeden z důvodů, proč žádný nechci. :-)
Jo a včera jsem byla v té Čínské čtvrti, sama, nikomu se nechtělo, ale nakonec jsem byla ráda, užila jsem si to pěkně podle sebe. Mám strašně moc fotek, ale vůbec teď nestíhám, asi to sem nasekám po nějakých sekvencích.
Karja Ale to kafe, to je tu opravdu děsný!
Zrovna jsme si na to téma včera medily s Maďarkou.
Včera jsme byli pozvaní do toho místního Country clubu, už jsem ho tu kdysi zmiňovala (musíte být buď člen nebo přijít na pozvání) a je to opravdu zvláštní místo, má to takový "staroanglický" klubový nádech, úplně jsem si připadala, jako nějaká kolonizátorka v Asii.
Uvědomila jsem si, že ta cizinecká komunita tady vždycky musela být hrozně soudržná a že žili společensky velmi aktivní život, v tom klubu je taková atmosféra dodnes...Už jsem tam v minulosti byla, ale vždycky na nějaké akci, buď oslava narozenin nebo vernisáž...teď to bylo poprvé "jen tak", kdy se nic neděje...
porad jsem cekala, kdy vam v tim klubu uvari konečně dobre kafe![]()
Mulen No Maďarka ho tam zkusila, ale nadšeně nevypadala! ![]()
A než se vrhnu na tu Činskou čtvrt (dnes asi ne, zítra máme drama klub a máme umět scénář a můj syndrom poslední chvíle pracuje na plné obrátky, zatím umím první dvě věty, z čehož ta první je jedno slovo
) vám sem dám na chvíli výsledek dnešního kurzu malby Ukiyo-e, což je druh japonského umění, ze 17.-19. století, v podstatě to, co si pod japonskou kresbou předstvíme u nás. Hlavním tématem je kabuki divadlo, ženská krása, případně kýčovité krajinky. Ukiyo-e znamená doslova "plovoucí svět" a je to v podstatě "rozmařilost", tedy svět, kdy si užíváte různá potěšení, divadlo, gejši, vlastně takový hedonistický způsob života.
Jo a když jsem u našich oblíbených kurzů, zodpovědně jsem nás přihlásila na další, nějaké to umění a vaření....![]()
Garfie jeste ze my te mame! Bozi:D
Garfie vypada to velice japonsky ![]()
![]()
Garfie máš to moc pěkný!! Doufám, že si to někam pověsíte :)
A než se vrhnu na tu Činskou čtvrt (dnes asi ne, zítra máme drama klub a máme umět scénář a můj syndrom poslední chvíle pracuje na plné obrátky, zatím umím první dvě věty, z čehož ta první je jedno slovo
) vám sem dám na chvíli výsledek dnešního kurzu malby Ukiyo-e, což je druh japonského umění, ze 17.-19. století, v podstatě to, co si pod japonskou kresbou předstvíme u nás. Hlavním tématem je kabuki divadlo, ženská krása, případně kýčovité krajinky. Ukiyo-e znamená doslova "plovoucí svět" a je to v podstatě "rozmařilost", tedy svět, kdy si užíváte různá potěšení, divadlo, gejši, vlastně takový hedonistický způsob života.
Jo a když jsem u našich oblíbených kurzů, zodpovědně jsem nás přihlásila na další, nějaké to umění a vaření....
Jsi talent
Jé, vy jste milé, děkuju!
Ještě než sem začnu házet fotky z oslav nového Lunárního roku, doporuču zadat to jako heslo do googlu! V jakémkoli jazyce...:-) Čínský nový rok začal v sobotu v noci odpočítáváním a slaví se následujících 15 dní. Během těch by se nemělo uklízet, tak pozor, ať si nevymetete štěstí. ![]()
Bohužel kvůli covidu byl zrušený tradiční Lví tanec, kdy tanečníci v kostýmech lvů navštěvují jeden obchod za druhým a předvádí tanec, který má zaručit prosperitu a štěstí. Jinak se oslavy vyznačují především spoustou luceren a světel. A taky davy lidí, které chodí do chrámů, pálí tyčinky za zemřelé, pro štěstí, prosperitu, pálí loňské talismany a podobně. Nový rok zajíce by měl přinést klid, duševní rovnováhu a pohodu. A přitahuje mír, tak snad nás zajíc nezklame. ![]()
Začnu od světel, máme tady dost unikátní lucerny ve tvaru draka, v hlavní i v jedné z vedlejších ulic....:-) Tento je údajně největší v Japonsku.

Ale ten ve vedlejší ulici, je zase dost roztomilý! :-)

Garfie budu věřit zajícovi! Ty osvětlené ulice jsou moc hezké.
Ty lampiony! Vyskočila mi úplně zapomenutá vzpomínka z dětství. Párkrát jsem byla s mámou v Brně v nejakém obchodě s orientálním zboží. A ty lampiony s strášněmi se mi vždycky tak strašně líbily! Ale máma ho nechtěla nikdy koupit. Já bych na to úplně zapomnela. Musím se mámy zeptat na podrobnosti a jestli ještě má nějaké kousky z toho obchodu. Pamatuji si na malovanou rohož na zeď a vykládanou krabičku z nějakého hrozně lehkého dřeva.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje