Garfie Ja se blbe zeptam, ale ty asi muzes pracovat z domu, ze?
Ja si neumim predstavit, ze bych takhle nekde shanela praci.
Coz je skoda, protoze nejake nabidky manzel taky mel, ale teda jen po Evrope.
Postřehy z Japonska
Luna Ty by si z domu malovala, ne? To je jasné jak facka.
brrr No to ne, musela bych taky makat, proc myslis, ze delam tuhle otrocinu?![]()
Luna To je na prd, s prací by si nestíhala ty kroužky!
Já ty kroužky te Garfie závidím, to je úplně můj život, ale nevěděla jsem to doposud:-D. Nebo jakože můžeš každej den (no dobře obden nebo týden, taky máš nějaký povinnosti:-D) něco poznat, jen se prostě rozhodneš sednout na metro a popojet támhle někam kousek dál! No parádní, ještěze můžeme takhle s tebou!
Karja No mne by teda neproslo, ze bych mela jako volny cas nebo cinnost, ktera nam nic nevydela. Takze jo, budu se zde kochat s tebou.![]()
Luna :-D:-DJo, jedině že bys tam dělala něco, co by pro tebe bylo jako kroužek!
Karja No tak kdybych prisla na to, co to je, tak to delam i ted!![]()
Luna Na to přijdem ještě!
Karja Ja mam ted strasnou pracovni krizi, ani sem nechodim a nic nectu...Ale kdybych si tak mohla nekde poradne zanadavat, tak by mi to pomohlo...![]()
![]()
Lenka22 Poznají, ale pochopitelně ne paušálně. Mají trochu jiné rysy, ale je to třeba jako v rámci Evropy, poznáš Itala od Němce, ale ne 100%. Když pominu, že poznáš Čínské turisty :-), trochu předsudek, ale já o nich říkám, že to jsou Rusové východu, jsou výrazně oblečení, hlasití a neumí se úplně chovat. Nebo spíš tak-nechovají se tak všichni, ale pokud se tak někdo chová, je to na 90% Číňan. Já většinou poznám Japonce, ale už mám problém roztřídit ty ostatní asijské národy, třeba Korejce od Číňana. Plus k tomu je tady hodně smíšených rodin, tak to už jsi pak úplně v háji.
Luna Jo, já naštěstí pracuju z domu, navíc ne na plný úvazek, to je velká výhoda. Ale většina těch zahraničních matek (nebo otců, je jich tu pár, co nepracují) to tak nemá. Většinou jsou doma, některé si najdou práci i tady, ale pochopitelně jazyková bariéra je velká.
Ty bys tady mohla taky učit, zrovna naše škola má velkou výtvarnou sekci, určitě by ses uplatnila! Nebo bys ve škole mohla vést nějaký kurz malby pro rodiče. Jinak pochopitelně pokud chceš, můžeš být hodně aktivní v rámci školy, jak by to dělala Karja, pořád se plánují nějaké akce, jsou třeba organizátoři nebo dobrovolníci přímo na místě. K tomu můžeš chodit do těch různých kurzů, fakt mám spíš pocit, že nestíhám!
K tomu, že by ti neprošel volný čas...ono ho zase tolik není.
Zvlášť pokud by ses měla učit s dětma. Ale jinak to, co píšeš je docela smutný, možná by to tak ale nebylo? Zase ti zahraniční pracovníci tady většinou berou nějaké slušné peníze, právě proto, aby uživili i toho "nepracujícícho" rodiče.
Třeba jak jsem teď byla na tom kurzu Ukiyo-e, to vede holka, která má vystudovanou architekturu, malbu jako koníček. Vede ty kurzy, teď tady má v Country klubu i výstavu, byla jsem na vernisáži. Kreslí pravidelně výzdobu na různé akce, dávala jsem tady o Vánocích třeba toho Louskáčka na jogamatce. :-) Určitě by ses tu uplatnila, neboj. Bohužel, u nás tohle není moc tradice, nevím přesně, jak to převést do našich podmínek. :-(
Pokud muž vezme práci někde v zahraničí, asi nemůže očekávat, že si automaticky najdeš práci taky? Vždyť to není sranda, takhle se někde chytit.
Jo a zanadávat si můžeš klidně tady, pěkně od plic!!!
A na přání eM a bram něco málo o živé japonské legendě-policejních budkách. ![]()
Ty jsou specifickou součástí Japonska a i když už je beru jako úplně běžnou věc, uvědomila jsem si, že pro nově příchozí jsou dost překvapením! Říká se jim "koban", je to v podstatě malá policejní stanice a bývá poblíž všech větších železničních zastávek. Uvnitř obvykle bývá jeden nebo dva policejní strážnici ve službě. Můžete sem zajít, kdykoli máte problém-třeba předat nalezenou věc, nebo se i klidně vyptat na cestu, pochopitelně nahlásit jakýkoli trestný čin nebo vandalství. Dokonce jsem vyčetla, že policie v L.A. nechala vystavět Koban v tamní Japonské čtvrti.
Co je nejvtipnější, vždycky jsou velmi výrazně označené latinkou, aby je snadno našli i cizinci, nikdy tam ale není žádné "police", nebo něco takového, vždy a bez výjimky je tam napsáno KOBAN.
Mám na to super vzpomínku z dob, kdy jsem byla poprvé v Japonsku. Tehdy ještě byla latinka používaná úplně výjimečně, možná v Tokyu byly zastávky vlaku v japonštině i v romaji. Ale všude bylo vždycky to "koban", trvalo mi dost dlouho, než jsem zjistila, co to vlastně je!!!
Jo a nejsou to žádné unimobuňky! I když ty menší tak občas trochu vypadají...:-)
Garfie Díky, zas jsme o něco chytřejší :)
Garfie Takže je to vlastně tohle

brrr nebo todle

No ale popravdě, většinou je to úplně obyčejný běžný dům, třeba u nás na nádraží vypadá takto:

Garfie díky!
Já jsem si k tomu už včera něco googlila a některé staré kobany vypadají moc pěkně.
GarfieDoktorova Tardis je přece jen o něco hezčí ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje